VST چیست و چه کمکی به صنعت موسیقی کرده است؟

VST چیست و چه کمکی به صنعت موسیقی کرده است؟

در دسته بندی : نرم افزار

VST مخفف کلمات Virtual Studio Technology است که به معنای تکنولوژی استودیویی مجازی می باشد و به نرم افزار های رابط دنیای دیجیتال و مجازی گفته می شود. این تکنولوژی از طریق پردازشگر سیگنال دیجیتال (DSP) امکان ترکیب سینت سایزر ها، افکت ها، پلاگین ها، ضبط و ویرایش صدا را فراهم می کند. VST یک رابط نرم ‌افزاری پلاگین صوتی است که تابعی از سینتی سایزر ‌ها و افکت‌ های نرم‌ افزاری در DAW می ‌باشد. در این مقاله به این پرسش پاسخ می دهیم که VST چیست و چه کاربردی در صنعت موسیقی دارد؟

معنی VST چیست؟

در پاسخ به این سوال که  VST چیست باید گفت که این کلمه در واقع مخفف کلمات  Virtual Studio Technologyاست که به معنای تکنولوژی استودیویی مجازی می باشد و به نرم افزار های رابط دنیای دیجیتال و مجازی گفته می شود. این تکنولوژی از طریق پردازشگر سیگنال دیجیتال (DSP) امکان ترکیب سینت سایزر ها، افکت ها، پلاگین ها، ضبط و ویرایش صدا را فراهم می کند و در تسهیل روند آهنگسازی و میکس کردن نقش پررنگی دارد. این تکنولوژی و موارد مشابه برای شبیه سازی سخت ‌افزار ‌های استودیویی ضبط سنتی در نرم‌ افزار از فرایند پردازش سیگنال دیجیتالی استفاده می‌ کند. بسیاری از پلاگین ‌های موجود، هم تجاری و هم نرم‌ افزار‌ های رایگان و بسیاری از اپلیکیشن ‌های صوتی از VST تحت مجوز تولید کننده‌ اش یعنی کمپانی Steinberg پشتیبانی می‌ کنند که این تکنولوژی بسیار کاربردی را در سال ۱۹۹۶ ارائه داد.

پلاگین های VST چگونه اجرا می شوند؟

VST چیست

پلاگین ‌های VST به طور کلی در داخل یک DAW اجرا می ‌شوند تا بتوانند عملکرد  ‌های بیشتری را ارائه دهند، با این وجود تعداد کمی پلاگین مستقل میزبانی وجود دارد که از فرمت VST نیز پشتیبانی می‌ کنند. اکثر پلاگین‌ های VST ساز ها و یا افکت‌ ها هستند، با این وجود انواع دیگری نیز وجود دارند مانند تحلیل کننده های طیف فرکانس یا Meter ها. پلاگین ‌های VST معمولا ارائه دهنده‌ یک رابط کاربری گرافیکی هستند که کنترل ‌های شبیه به ناب ‌ها و سوئیچ‌ های فیزیکی را بر روی سخت افزار صوتی به نمایش می ‌گذارند. ساز‌های VST شامل نرم‌ افزار ‌های شبیه ‌ساز رفتار سخت ‌افزار های سینتی سایزری و سمپلر‌ های شناخته شده می‌ باشند. آن ها معمولا از تجهیزات اصلی و همچنین خصوصیات صوتی آن ها تقلید می‌ کنند و این به نوازندگان و مهندسان صدا اجازه می ‌دهد تا از نسخه‌ های مجازی سخت‌ افزار‌ ها استفاده کنند، در غیر این صورت ممکن است به دست آوردن این سخت‌افزار ‌ها بسیار سخت و گران باشد.

ساز های VSTنت ها را چگونه دریافت می کنند؟

در شرح معنی VST گفتیم که این تکنولوژی در واقع یک استودسوی مجازی است. در این استودیو ساز های VST نت ‌ها را به عنوان اطلاعات دیجیتالی از طریق MIDI دریافت می ‌کنند و صدای دیجیتالی را در خروجی ارائه می‌ دهند. پلاگین ‌‌های افکت، صدای دیجیتالی را دریافت و صدای پردازش شده را در خروجی ارائه می ‌کنند. پیام‌ های MIDI می ‌توانند پارامتر های پلاگین‌ های ساز و افکت را کنترل کنند. همچنین اکثر اپلیکیشن ‌های میزبان می ‌توانند خروجی صدا از یک VST را به ورودی صدای یک VST دیگر روت کنند. برای مثال خروجی یک سینتی ‌سایزر VST می ‌تواند از طریق یک افکت ریورب VST ارسال شود. چند نوع VST وجود دارد و کاربرد های هر یک از آنان متفاوت است.

روند گسترش VST چگونه بود؟

روند گسترش VST چگونه بود؟

کمپانی Steinberg مشخصات رابط VST و SDK را در سال ۱۹۹۶ منتشر کرد و در همان زمان نرم‌افزار Cubase 3.02 نیز منتشر شد که شامل اولین پلاگین‌ های VST بود: Espacial، افکت ریورب Choirus، افکت کورس Stereo Echo و Auto-Panner برخی از این پلاگین‌ ها بودند. در همین حال که کمپانی آلمانی Steinberg شروع به توسعه‌ این تکنولوژی کرد، یک پلتفرم برای ساز ‌های مجازی سری موتور های DirectX توسط Cakewalk در آمریکا توسعه یافت که به نام Sonar امروزی مشهور است؛ اما عملی نشد و تقریبا همه‌ ساز های مجازی در پلتفرم VST کمپانی اشتینبرگ متحد شده ‌اند.

VST چه کمکی به صنعت موسیقی کرد؟

معنی vst

حالا که می دانیم VST چیست وقت آن رسیده است که کاربرد های آن را بررسی کنیم. در ابتدا و قبل از به وجود آمدن VST ها، صدای ساز ها به صورت آکوستیک در استودیو ها ضبط می شدند و در ساخت موسیقی به کار می رفتند و یا با استفاده از سینتی سایزر های سخت افزاری صدای مورد نظر را می ساختند و در موسیقی به کار می بردند؛ اما با این وجود هنوز هم هستند ساز هایی که به صورت زنده صدایشان ضبط شود و VST  ها قادر به جایگزین کردن صد در صد آن ها نباشند. اما امروزه برای سهولت در آهنگ سازی و با توجه به در دسترس نبودن هر همه ساز های مورد نیاز برای استفاده در ترک و صرف هزینه مکان و وقت کمتر کمپانی های توسعه دهنده ی VST ها کار را برای کاربران راحت تر کرده اند و با ضبط کردن نت به نت ساز های پر کاربرد در استودیو و گنجاندن آن ها به صورت پکیج های VST به شکل سمپل های مختلف یا حالت گرافیکی پلاگین کار سازندگان موسیقی را راحت کرده اند و برای آن ها امکان اضافه کردن هر نوع سازی را در موسیقی شان را فراهم کرده اند.

 VST ها دارای بانک های مجازی هستند که توسط توسعه دهندگانشان گردآوری می شوند یکی از معروف ترین این پخش کننده ها KONTAKT PLAYER  متعلق به کمپانی Native-Instrument  است که یکی از بزرگترین بانک های صوتی موجود را دارد و تحت نام Komplete در نسخه های مختلفی آن را منتشر کرده است. VST های دیگری نیز وجود دارند که تولید کننده صدا های ساز های اصلی نیستند و یک شبیه ساز سینتی سایزر با صدا های الکترونیک می باشند و دسته بعدی آن ها پلاگین های افکت برای ایجاد تاثیراتی بر روی صدا های تولید شده هستند.

جمع بندی

VST یا Virtual Studio Technology یکی از تکنولوژی هایی است که با ظهور آن صنعت موسیقی بسیار متحول شد. با استفاده از این تکنولوژی می توانید صدای ضبط شده ساز های مختلف را در میکس و دی جی کردن به کار ببرید و در هزینه ها و زمان صرفه جویی کنید. در این مقاله تلاش کردیم تا به این سوال پاسخ دهیم که معنی VST چیست و چه فایده و کاربردی در صنعت موسیقی دارد.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *