راهنمای خرید کارت صدا

راهنمای خرید کارت صدا

در دسته بندی : راهنمای خرید

اگر از افرادی هستید که قصد بهبود صدای سیستم خود را دارند، احتمالا از خود پرسیده اید که خرید کارت صدا می تواند به بهبود کیفیت صدا کمکی کند یا خیر. شاید جواب منفی به نظر برسد؛ اما اگر قصد دارید که به صورت حرفه ای کار کنید، خرید کارت صدا می تواند ایده خوبی باشد. انتخاب یک کارت صدای خوب کار آسانی نیست؛ زیرا انواع پیکر بندی های ورودی و خروجی، انواع اتصالات، فرمت ها و بسیاری گزینه های دیگر وجود دارند که در هنگام خرید باید در نظر گرفته شوند. بنابراین چطور باید یک کارت صدای خوب را برای خودتان پیدا کنید؟ این راهنمای خرید کارت صدا به شما کمک می کند تا در انتخاب کارت صدای مورد نیاز خود به بهترین شکل عمل کنید.

رابط صوتی چیست؟

رابط صوتی سخت افزاری است که میکروفن های شما و دیگر ابزار صوتی را به کامپیوتر شما متصل می کند. یک کارت صدای معمولی سیگنال های آنالوگ را به اطلاعات صوتی دیجیتالی تبدیل می کند که در کامپیوتر شما قابلیت پردازش داشته باشند سپس آن صدای دیجیتالی را از طریق برخی اتصالات نظیر Thunderbolt، USB، FireWire یا یک کارت مخصوص PCI/PCIe  به کامپیوتر شما ارسال می کند. رابط های صوتی این پردازش را به صورت معکوس نیز انجام می دهند، یعنی به این صورت که اطلاعات صوتی دیجیتال را از کامپیوتر شما دریافت می کنند و آن را تبدیل به یک سیگنال آنالوگ می کنند که شما بتوانید آن را در هدفون یا مانیتور استودیویی خود بشنوید. اکثر رابط های صوتی شامل ورودی ها و خروجی های آنالوگ خطی (Line)، یک یا چند پری آمپ میکروفون و حتی در مواردی شامل ورودی ها و خروجی های دیجیتال مانند AES، S/PDIF  یا ADAT نیز هستند.

چه زمانی به خرید کارت صدا نیاز خواهید داشت؟

خرید کارت صدا

تقریبا تمام رایانه های امروزی دارای کارت صوتی پیش فرض هستند. این کارت صوتی پیش فرض برای استفاده های معمولی کاملا مناسب است و افراد نیازی به خرید کارت صوتی جداگانه نخواهند داشت. رایانه های قدیمی و بسیار ارزان خروجی صدا ندارند. در حالی که چنین چیزی امروزه بسیار نادر است. در واقع خرید کارت برای کسانی توصیه می شود که قصد دارند فایل صوتی با کیفیت FLAC آرشیو کنند. در صورتی که تراشه های صوتی رایانه شما از پخش با نرخ نمونه اولیه یا عمق بیت پشتیبانی نمی کند، در این زمان خرید یک کارت صدا کار عاقلانه ای خواهد بود. دلیل بعدی که باعث می شود افراد به کارت صدا نیاز داشته باشند، نیاز به پورت بیشتر برای خروجی صدا است. اگر از میکروفون ها و هدفون های استودیویی استفاده می کنید، ممکن است که خروجی های پیش فرضی که رایانه رومیزی ارائه می دهد برای نیاز های شما کافی نباشد. در این زمان استفاده از کارت های صدا به شما این امکان را می دهد تا به خروجی های بیشتری دسترسی داشته باشید. در نهایت دلیل آخر که باعث می شود افراد اقدام به خرید کارت صدا کنند، نیاز آن ها به پشتیبانی از کدک های بیشتر و پیشرفته تر است. اگر یک تولید کننده موسیقی باشید یا بخواهید با رایانه خود فایل های صوتی باکیفیت ضبط و ویرایش کنید، به یک کارت صدا نیاز خواهید داشت. بهترین کارت صدا برای این دست از افراد کارت های صوتی هستند که دارای رابط صوتی با کیفیت بالا باشند تا تمامی نیاز های تولید کنندگان را برطرف کنند. این دست از افراد باید در خرید کارت صدا دقت داشته باشند که کارت صدا سخت افزار لازم برای نظارت بر خروجی صدا و همچنین پشتیبانی از تمامی قابلیت های DAC هدفون و آمپر داخلی را داشته باشد.

چرا شما به یک رابط صوتی نیاز دارید؟

خرید کارت صدا

چندین دلیل مختلف وجود دارد که به جای کارت صدای کامپیوتر بخواهید از یک کارت صدای مخصوص استفاده کنید. از نظر فنی، کارت صدا یک رابط صوتی است؛ اما در برخی موارد کیفیت صدای محدود و ورودی و خروجی های کم، کارکرد آن را برای بسیاری از کار های ضبط و آهنگ سازی نامناسب می کند. بسیاری از کارت صدا ها فقط دارای ورودی خطی (Line) استریو، یک خروجی هدفون و احتمالا یک خروجی خطی (Line) استریو هستند. تداخل الکترومغناطیسی و رادیویی، صدای خر خر و تاخیر بیش از حد همه باعث بی کیفیت شدن صدا یا تاثیر منفی صدا هم در مسیر ورودی و هم خروجی خواهد شد. همچنین ضبط یک کیت درام بر روی ترک، تنها با دو کانال ورودی کارت صدا غیر ممکن است، چه برسد به یک گروه کامل موسیقی !  کارت صدا ها برای اتصال به یک جفت اسپیکر Hi-Fi و باز پخش صدای کمپرس شده عالی هستند؛ ولی شما برای ضبط و مانیتورینگ صدای با کیفیت در آهنگ سازی حتما به یک کارت صدای قابل اعتماد نیاز دارید.

انتخاب پیکربندی ورودی / خروجی مناسب

انتخاب پیکربندی ورودی / خروجی مناسب

به استثنای اتصالات مختلف به کامپیوتر، ویژگی دیگری مهم تر از انتخاب پیکربندی ورودی / خروجیِ کارت صدا وجود ندارد. تعداد و انواع ورودی ها و خروجی های شما کاملا به چیزی که برای عملیات ضبط در آینده نیاز دارید بستگی دارد.

اگر شما یک خواننده هستید، احتمالا فقط به یک جفت ورودی نیاز خواهید داشت. اکثر رابط های صوتی دارای دو یا چند پری آمپ میکروفون هستند. اگر می خواهید از یک میکروفون کاندنسر استفاده کنید، شما باید از این مطمئن شوید که پری آمپ های رابط شما به قدرت فانتوم 48+ ولت مجهز باشد. اگر می خواهید گیتار یا کیبورد را مستقیما به رابط خود متصل کنید، باید مطمئن شوید رابطی که می خرید دارای ورودی های خطی (Line) یا Instrument که hi-Z  نیز نامیده می شوند، هست. ورودی های خطی برای اتصال به پردازنده های خارجی، آمپ های هدفون و مانیتور های استودیویی فوق العاده اند. ورودی و خروجی های دیجیتالی نیز ممکن است در هنگام شروع کار مهم به نظر نرسند؛ اما در ادامه راه فوق العاده مفید هستند. اگر رابط شما به استاندارد دیجیتالی ADAT مجهز باشد، می توانید به راحتی سیستم خود را با یک پری میکروفون 8 کانال مجهز به ADAT گسترش دهید. این هشت کانال اضافه برای ضبط صدا، سیستم شما را برای ضبط یک ترک کامل و همزمان از یک گروه ارتقا می دهد.

گزینه های اتصال به کامپیوتر

گزینه های اتصال به کامپیوتر

یکی از مشخصه های ثابت صنعت ضبط صدا این است که فناوری ها به مدت طولانی باقی نمی مانند. در ارتباط با کامپیوتر نیز این مسئله صدق می کند. از این رو از زمان شروع آهنگ سازی دیجیتالی و با استفاده از کامپیوتر این فناوری ها نیز ارتقا یافته اند که در زمینه اتصالات کارت صدا به کامپیوتر آن ها شامل تعدادی از انواع اتصالات از جمله USB، Thunderbolt، FireWire و PCIeهستند. اکثر کامپیوتر های مک و PC دارای پورت های USB یا USB 2.0 و 3.0 می باشند، در حالی که اتصالات 400 FireWire  یا 800 بیشتر بر روی مک ها دیده می شوند. هر دوی این پروتکل ها به طور متوسط دارای سرعت یکسانی (480Mbps) هستند که به اندازه ی کافی برای ضبط تا 64 ترک در لحظه و در شرایط ایده آل پر سرعت است.

اتصال Thunderbolt به دلیل سرعت فوق العاده زیاد و تاخیر کم، استاندارد جدید مرجع برای اتصال رابط های صوتی است. Thunderbolt 3 که بر روی مک های آخرین مدل یافت می شود دو برابر سریع تر از Thunderbolt 2 و 8 برابر سریع تر از USB 3 عمل می کند. به این معنی که  از سرعت 40 گیگابایت بر ثانیه و طول کابل اُپتیکال تا 100 متر پشتیبانی می کند. در حال حاضر رابط های صوتی سطح بالای بسیاری وجود دارند که از Thunderboltبهره می برند.

مشخصات فنی و چگونگی خواندن آن ها

مردم اغلب سوال می کنند که آیا مواردی مانند Bit Depth و Sample Rate واقعا اهمیت دارند؟ معمولا همراه با مشخصات کارت صدا این مشخصه ها نیز در لیست آن ها دیده می شوند. جواب این سوال ساده نیست؛ اما به طور کلی می توان گفت آن ها حائز اهمیت تلقی می شوند. بیایید از Bit Depth شروع کنیم. زمانی که صحبت از پردازش صدا می شود، Bit Depth دارای تاثیر زیادی بر روی صدای شما می باشد. در واقع Bit Depth (عمق بیت) به تعداد بیت های گنجانده شده در هر نمونه اطلاعات گفته می شود که مستقیما با وضوح هر نمونه نسبت مستقیم دارد. مانند تعداد پیکسل در تصویر عمل می کند و در صدا هرچه میزان این کمیت بیشتر باشد وضوح و شفافیت نمونه ها بالاتر خواهد بود و متعاقبا حجم نمونه ها بیشتر و نویز آن ها کم تر می شود. برای مثال فایل های (AIFF) دارای Bit Depth بالایی هستند؛ به همین دلیل حجم بالایی نیز دارند. به زبان ساده ی ریاضی  Bit=6dB می باشد. مشکل اینجاست که بستر نویز دیجیتالی بسیار زیاد و محدوده داینامیک باقی مانده بسیار کوچک است.

از سمتی دیگر Sample Rate درونی تر است. هر سمپل یک شات دیجیتالی از صدای ضبط شده است. برای مثال روی CD استاندارد  44.1 کیلوهرتز هر ثانیه 44.100 تصویر دیجیتالی از صدای ورودی در هر ثانیه می گیرد. تبدیل دیجیتال به آنالوگ فقط برای تولید فرکانسی به دو نمونه (بالا و پایین) از یک شکل موج نیاز دارد، بنابراین Sample Rate 44.1 کیلوهرتز از نظر تئوری قابلیت بازتولید فرکانس هایی به اندازه ی 22.05 کیلوهرتز را دارد.

بالاترین دامنه شنوایی انسان (در زنان جوان) 20 کیلوهرتز است، بنابراین از لحاظ فنی 44.1 کیلوهرتز برای نمونه برداری و بازتولید صدا هایی که قادر به شنیدن آن هستید، بیش از اندازه کافی است. با این حال ملاحضات دیگری وجود دارد که ممکن است نرخ نمونه های بالاتر را ضبط کند یا نکند. به همین دلیل است که بیشتر متخصصان صدا تصمیم می گیرند که در 96، 88.2، 48، یا حتی 176.4 یا 192 کار کنند.

در نهایت این ها همه نسبی هستند. اگر قصد انتشار ترک بر روی CD یا ارسال Mp3 به صورت آنلاین یا میکس کردن را دارید، به احتمال خیلی زیاد یک bit16/44.1kHz برای شما به خوبی کار خواهد کرد. اگر قصد دارید موسیقی را در قالب وضوح بالا منتشر کنید، حتی فکر کار کردن با کارت صدای زیر 24-bit/96kHz را هم نکنید. sample rate های بالاتر مانند 192 کیلوهرتز نیز برای طراحی صدا بسیار مفید هستند. فقط به یاد داشته باشید Sample Rate  و Bit Depth بالاتر فضای دیسک بیشتری می خورند و تعداد آهنگ های شما را محدود می کنند، بنابراین باید در محدوده تجهیزات خود کار کنید. مهم ترین چیزی که باید در مورد Sample Rate و Bit Depth به خاطر بسپارید این است که آن ها نسبت به کیفیت مبدل های دیجیتالی که استفاده می کنید، کمتر قابل توجه هستند.

جمع بندی

در گذشته در کنار رایانه برای گرفتن خروجی صدا حتما به یک کارت صدا نیاز داشتید؛ اما امروزه تمامی رایانه ها با کارت صدا آنبورد همراه هستند. این کارت صدا های آنبورد می توانند اکثر نیاز های روزانه معمولی افراد را برطرف کنند؛ اما اگر به عنوان یک دی جی یا آهنگساز قرار است از کامپیوتر خود استفاده کنید، به خرید کارت صدا نیاز خواهید داشت. ما در این مقاله برای آشنایی بیشتر درمورد کارت صدا و افرادی که به کارت صدا نیاز دارند توضیح دادیم.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *