میکروفون کاندنسر چه مزایا و چه معایبی دارد؟

میکروفون کاندنسر چه مزایا و چه معایبی دارد؟

در دسته بندی : آموزشی
اگر قصد دارید محتوای ویدیویی یا صوتی مانند پادکست تولید کنید یا در استودیو موسیقی ضبط کنید، حتما می دانید که به یک میکروفون عالی نیاز خواهید داشت. اما انتخاب میکروفونی که بتواند برای نیاز های شما مناسب باشد و بتواند به بهترین نحو ممکن صدایتان را ضبط کند، کار چندان آسانی نیست؛ چراکه اگر کمی در اینترنت جستجو کنید، با مدل های بسیار متفاوتی از میکروفون مواجه می شوید. یکی از مدل های محبوب میکروفون که می تواند برای بیشتر افراد مناسب باشد، میکروفون کاندنسر است. در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با این مدل از میکروفون آشنا کنیم و فواید و معایبش را برشماریم.

میکروفون کاندنسر چیست؟

میکروفون های کاندنسر که به میکروفون های خازنی نیز معروف شده اند، می توانند با استفاده از دیافراگم ارتعاشی خاص خود صدا ها را ضبط کنند. میکروفون های خازنی به دلیل مزایا و نوع ساختار خود به عنوان میکروفون همه کاره شناخته می شوند و می توانند در هر مکانی برای ضبط هر نوع صدایی مورد استفاده قرار بگیرند. میکروفون های خازنی نسبت به مدل های دیگر از جمله مدل های داینامیک کمی شکننده تر و از نظر صوتی حساس تر هستند؛ به همین دلیل برای ضبط آواز و گیتار های آکوستیک گزینه ای ایده آل به شمار می روند. علاوه بر این میکروفون کاندنسر را یک پایه ضربه ای نگه می دارد تا امکان ضبط با آن راحت تر باشد. میکروفون های خازنی دو نوع مختلف دارند. میکروفون های خازنی با دیافراگم و بزرگ و با دیافراگم کوچک. کاربرد این دو نوع میکروفون با یکدیگر بسیار متفاوت است؛ از این رو در هنگام انتخاب باید دقت کنید که کدام یک برایتان مناسب تر است. میکروفون کاندنسر که دیافراگم بزرگ دارد، در ضبط صدا های عمیق و فرکانس پایین بهترین عملکرد را دارد. در مقابل آن میکروفون های خازنی که دیافراگم کوچکی دارند، در ضبط صدا های با فرکانس بالا بهتر عمل می کنند. بنابراین اگر قصد دارید که از میکروفون خود تنها برای ضبط صدا و تولید پادکست و ویدیو استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم سراغ مدل های با دیافراگم بزرگ بروید. اما اگر می خواهید با میکروفون بیشتر صدای ساز هایی مانند گیتار را ضبط کنید، بهتر است میکروفون کاندنسر با دیافراگم کوچک را انتخاب کنید.

میکروفون خازنی چگونه کار می کند؟

میکروفون کاندنسر میکروفون های خازنی فارغ از اندازه دیافراگم خود به طور کلی برای ضبط صدا های با فرکانس بالا طراحی شده اند. همان طور که از اسم این میکروفون پیدا است درون آن یک خازن هست. خازن درون میکروفون از دو صفحه فلزی معلق و سبک که یکی از آن ها دیافراگم و دیگری صفحه پشتی نامیده می شود، و یک کپسول کندانسور ساخته شده است. هنگامی که امواج صوتی به دیافراگم میکروفون می رسند، فشار صدا باعث ایجاد ارتعاش و به حرکت درآمدن صفحه پشتی میکروفون می شود. با این کار نوسان ولتاژ درون میکروفون تولید می شود. نوسان تولید شده درون میکروفون می تواند دقیقا الگوی امواج صوتی ورودی را تقلید و یک سیگنال الکتریکی ایجاد کند. میکروفون کاندنسر که از یک منبع تغذیه خارجی نیز استفاده می کند، سیگنال صوتی را تقویت و به کمک آن امکان ضبط صدا را فراهم می کند.

مزایای میکروفون های کاندنسر

مزایای میکروفون های کاندنسر میکروفون های کاندنسر برای ضبط صدای با کیفیت استودیویی عالی عمل می کنند. برخی از مهم ترین مزایای آن ها عبارت اند از:
  • پاسخ فرکانسی گسترده
 اولین و مهم تین مزیت میکروفون کاندنسر این است که پاسخ فرکانسی گسترده ای دارد. این پاسخ گسترده میکروفون باعث می شود تا میکروفون توانایی بالایی در گرفتن دسی بل های مختلف صدا داشته باشد. پاسخ فرکانسی گسترده موجب می شود تا شما صدا های ظریف را نیز با دقت بالا ضبط کنید.
  • پاسخ دهی عالی
پاسخ گذرا در واقع به میزان توانایی میکروفون برای ضبط و بازتولید صدا های واضح و با فرکانس بالا بدون تحریف آن ها اشاره دارد. میکروفون های خازنی از این لحاظ بسیار موفق عمل می کنند. به همین دلیل است که میکروفون کاندنسر به خصوص مدل های با دیافراگم کوچک آن کیفیت صدای بالا تری نسبت به میکروفون داینامیک دارند.
  • الگوی قطبی همه جهته
یکی دیگر از ویژگی های مثبت میکروفون های خازنی این است که الگوی قطبی همه جهته دارند. الگوی قطبی همه جهته میکروفون موجب می شود تا بتوانید صدا را از هر جهتی ضبط کنید. این امکان ضبط صدا با میکروفون را آسان تر می کند. البته این نکته را هم باید بدانید که میکروفون هایی که الگوی قطبی همه جهته دارند، برای ضبط صدا های ساز چندان مناسب نیستند. به خصوص اگر قصد داشته باشید به صورت زنده اجرا کنید.

معایب میکروفون های کاندنسر

معایب میکروفون های کاندنسر میکروفون کاندسنر در کنار مزایای خود یک سری معایب نیز دارد. برخی از آن ها عبارت اند از:
  • مناسب نبودن برای اجرا
 هرچند میکروفون خازنی برای دریافت صدا های ظریف عالی عمل می کند، برای ضبط صدا های بلند بهترین گزینه نمی تواند باشد؛ زیرا کپسول کندانسور فوق العاده حساس است و با صدای بلند به سرعت خراب می شود.
  • قیمت

میکروفون های کندانسور ارزان قیمت نیز در بازار یافت می شوند؛ اما اگر می خواهید کیفیت صدای واقعا خوبی دریافت کنید، بهتر است مدل های گران قیمت تر این میکروفون ها را خریداری کنید.
  • نیاز به منبع تغذیه خارجی
میکروفون های خازنی برای عملکرد صحیح به یک منبع تغذیه خارجی نیاز دارند.

جمع بندی

یکی از تجهیزات استودیو استودیو های های ضبط موسیقی و تولید کننده محتوای صوتی و ویدیویی، میکروفون است. میکروفون ها به ضبط صدا های بی نقص به شما کمک می کنند و می توانند کیفیت کار های شما را به میزان قابل توجهی بالا ببرند. اما انتخاب یک میکروفون عالی که بتواند تمامی نیاز های شما را پوشش دهد، کار چندان آسانی نیست. مدل های بسیار مختلفی از میکروفون در بازار هست که هر کدام قابلیت های مخصوص به خود را دارند. یکی از مدل های محبوبی که برای ضبط طیف وسیعی از صدا ها گزینه مناسبی است، میکروفون های خازنی است. در این مقاله برای آشنایی بیشتر شما درمورد میکروفون کاندنسر و نکات مرتبط با آن توضیح داده شد.    

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *