4 روش برای ساخت بیس های حجیم تر در میکس

4 روش برای ساخت بیس های حجیم تر در میکس

در دسته بندی : آهنگسازی

بیس در موسیقی عنصری است که به آن ریتم می دهد. در تکان دادن پای خود یا هنگامی که گام بر می دارید، در حقیقت بیس شما را به حرکت وا داشته است. به زبان ساده اگر ریتم ضربان قلب را یک آهنگ در نظر بگیریم، خط بیس همان است که خون را در بدن پمپاژ می کند. بدون بیس موسیقی هیچ جان و روحی نخواهد داشت. بیس به صورت مثبت و منفی بر جنبه های گوناگون موسیقی از جمله زیر و بم ملودی، صدای ساز، احساسات شنونده و ... اثرگذار است. از این رو آن را مهم ترین بخش هر آهنگ قلمداد می کنند. امروزه با پیشرفت روش های نوین آهنگ سازی، آهنگ سازان در پی آن اند که بیس های بالا تر و حجیم تر را به آهنگ هایشان بیفزایند. در این مطلب قصد داریم به آموزش ساخت بیس های حجیم تر بپردازیم و 5 روش را برای این کار معرفی کنیم.

ساخت بیس چه تاثیری بر آهنگ و شنونده می گذارد؟

ساخت بیس

خط بیس به طور کلی می تواند بر محبوبیت آهنگی بیفزاید یا از آن بکاهد. ساخت بیس تفاوت هایی را میان اجزای خوب و اجرای بد خوانندگان مشخص می سازد. همچنین عاملی است که باعث می شود بین یک ملودی صرف و موسیقی مهیجی که شما را به حرکت و جنب و جوش وا می دارد، تفاوت ایجاد شود. بیس در ابتدا صرفا مولکول های هوا را می لرزاند و آن را به گوش شنونده می رساند. سپس به ارتعاشی در بدن او تبدیل می شود.

از چه روش هایی می توان برای ساخت بیس های حجیم تر در میکس استفاده کرد؟

از چه روش هایی می توان برای ساخت بیس های حجیم تر در میکس استفاده کرد؟

حال که دانستیم بیس آهنگ چیست، شیوه های حجیم تر کردن آن را در هنگام میکس در آهنگ سازی، بررسی می کنیم. در میان تمام ترفند های آهنگ سازی که می توانید برای بیشتر کردن حجم صدای بیس به کار ببرید، در حقیقت هیچ روشی نمی تواند به اندازه ی پیکربندی اولیه ی خوب پارامتر ها روی سینتی سایزر موثر باشد. دستیابی به چنین صدایی با سینت ها بسیار آسان تر از بیس های الکتریک است؛ زیرا می توانید از گزینه های شکل موج، فیلتر ها، انولوپ ها و ... برای فرم دهی به صدا بهره مند شوید.

سینتی سایزر های مجازی پریست های آماده کارآمدی هستند و گزینه های آماده گسترده ای را در اختیارتان قرار می دهند. شما با آن ها به سادگی می توانید به بیس های خوبی دسترسی داشته باشید. در حالی که سینتی سایزر های آنالوگ به غیر از تعدادی خاص، هیچکدام پریست های آماده ندارند و باید خودتان صدای خودتان را با تنظیمات سینت بیابید. این کار کمی زمان بر است؛ اما کیفیت، نیرو و گرمای صدای آن ها را هیچ منبع و ساز دیگری ندارد.

 پیشنهاد می کنیم در مراحل بعدی حتما فشرده سازی دقیق و اکولایز کردن صدا های ساخته شده را برای انسجام بیشتر، انجام دهید. با توجه به موارد گفته شده به این نتیجه می رسیم که داشتن یک منبع خوب بسیار حائز اهمیت است. در ادامه روش هایی برای ساخت بیس متراکم تر و حجیم تر بررسی می کنیم.

  • آن را در مرکز نگه دارید.

بیس به طور سنتی سازی مونو است، هرچند با پیدایش میکس های استریو و  DAWها و پلاگین ها، یافتن صدا های استریو بیس در موزیک های امروزی بسیار عادی شده است، تا زمانی که شما کانال های چپ و راست را در میکس متمرکز در وسط نگه دارید، برایتان دردسر ساز نخواهد شد. به محض این که بیس از محور مرکز میدان استریو به چپ و راست حرکت کند، تمرکز و وزن خود را از دست خواهد داد. در نتیجه نگهداری آن در مرکز صدا بسیار حائز اهمیت است. تجزیه و آنالیز دیداری سیگنال صدا در جایی که درون سیگنال انرژی هست، برای برجسته کردن صدای بیس بسیار مفید است.

  • جای بلندگو ها را محکم کنید.

مانیتور ها همیشه باید از نظر بلندی و زاویه در بهترین موقعیت بهینه شده قرار بگیرند تا صدا را به طور کاملا دقیق بازسازی کند. اما زمانی که حرف بیس به میان می آید، بلندگو هایی که بر سطحی صاف قرار می گیرند، می توانند تا حد زیادی انرژی را از دست بدهند و فرکانس های صدای بیس را به آن سطح منتقل کنند. گذاشتن بلندگو ها روی پایه های ایزولیشن تاثیر بسیار زیادی در تقویت بازتولید صدای بیس دارد. در این حالت بیس های شما دقیق تر خواهند بود و شما می توانید آن صدایی را که می شنوید، با دقت بیشتری پردازش و حجیم کنید.

ساخت بیس-3
  • فشرده سازی را درست انجام دهید.

شما تقریبا هر چیزی را درون یک میکس، فشرده سازی می کنید؛ اما نباید بیس را در این میان نادیده بگیرید. با تنظیم یک فشرده سازی نسبتا تهاجمی، می توانید صدا را با احتیاط و بدون این که بر المان های دیگر تاثیر بگذارد، زیاد کنید. کمپرسور های چند باند نیز در این مورد می توانند سودمند باشند. همچنین در ساخت بیس های الکترونیکی ای که دارای فرکانس پایین و میانی هستند، فشرده سازی زنجیره ای روش خوبی برای کنترل صدای بیس درون میکس محسوب می شود.

  • در هنگام مستر کمی اکولایز کنید.

درست است که در هنگام مستر نباید به دنبال ویرایش بخشی از میکس باشید؛ اما مستر کردن مرحله ای است که اگر بخواهید می توانید در آن با کمی اکولایز کردن، برخی از کمبود ها یا زیاده روی ها را بهبود ببخشید. اکولایزر چند باند در سراسر مستر، انتهای بیس را وسیع تر می کند. همچنین بدون تغییر دیگر المان ها در میکس، کمی تغییرات را در نیروی صدای بیس ایجاد می کند.

مجموعه پلاگین هایی مانند iZotope امکان اکولایز کردن نقطه ای را می دهد و شما با آن می توانید تنها بر فرکانس های دلخواهتان تغییراتی را ایجاد کنید. این پلاگین ها ارزش یادگیری و به کارگیری را دارند؛ زیرا در خروجی نهایی شما تفاوت های قابل ملاحظه ای ایجاد می کنند.

جمع بندی

بیس عاملی است که ریتم آهنگ های مختلف و تفاوت میان آن ها را مشخص می سازد. ساخت بیس های حجیم تر امروزه به دلیل پیشرفت هایی که در حوزه آهنگ سازی شده، رونق پیدا کرده است. در این نوشته پس از توضیح درمورد این که بیس موزیک چیست ، روش های ساخت بیس های حجیم تر را با جزئیات تمام بر شمردیم.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *