نکات ضروری برای ساخت ریمیکس

نکات ضروری برای ساخت ریمیکس

در دسته بندی : آهنگسازی

ریمیکس کردن آهنگ های مختلف با پیشرفت های زیادی که در صنعت موسیقی اتفاق افتاده، آسان تر شده است. برخی از ریمیکس آهنگ ها موفق شده اند حتی از نسخه اصلی آهنگ نیز محبوب تر و شناخته شده تر شوند. در واقع ریمیکس ها را در دنیای امروزی تبدیل به یک هنجار شده اند و شما می توانید نسخه های مختلف ریمیکس آهنگ ها را در سرویس های پخش موسیقی پیدا کنید؛ اما سوالی که پیش می آید، این است که در واقع ریمیکس چیست و ساخت ریمیکس چگونه است. در این مقاله قصد داریم به این دو سوال مهم پاسخ دهیم.

ریمیکس چیست؟

ساخت ریمیکس

در حوزه موسیقی، ریمیکس به تنظیم مجدد یک آهنگ گفته می شود. در این تنظیم مجدد، می توان افکت های صوتی را از موسیقی کم یا به آن اضافه کرد تا با نسخه اصلی تفاوت داشته باشد. نسخه ریمیکس یک آهنگ، یادآور نسخه اصلی است؛ اما نسبت به آن آنقدر دچار تغییر شده است که می توان نسخه ریمیکس را یک قطعه موسیقی جدید و جداگانه در نظر گرفت. مهم ترین هدف از ساخت ریمیکس، ساخت یک موسیقی جدید با استفاده از یک موسیقی قدیمی است.

در ریمیکس سطح تغییرات آهنگ جدید نسبت به نسخه اصلی آن متفاوت است. تغییر ممکن است در لحن آهنگ باشد یا به طور کامل هارمونی، ریتم و حتی اشعار آهنگ را نیز تغییر دهد.

تفاوت بین ریمیکس و کاور آهنگ

یکی از موضوعاتی که باید درمورد آن بدانید، این است که ریمیکس با کاور کردن یک نسخه از آهنگ تفاوت خیلی زیادی دارد و نباید این دو را با یکدیگر اشتباه بگیرید. کاور کردن یک آهنگ به این معنی است که نسخه اصلی آهنگ، با تغییرات خیلی جزئی و بدون تغییر در متن و ریتم آن دوباره استفاده شود. در کاور کردن یک آهنگ، تغییرات زیادی روی آهنگ اتفاق نمی افتد. به همین دلیل کاور کردن را می توان بازسازی دوباره نسخه اصلی آهنگ با تغییرات جزئی در نظر گرفت.

اما ساخت ریمیکس کاملا متفاوت است. در ریمیکس تنها از یک بخش خاص یا عناصر خاصی از آهنگ استفاده می شود. به همین دلیل نسخه ریمیکس در اکثر اوقات به آهنگ اصلی شباهت دارد؛ اما از نظر ریتم و متن ممکن است کاملا با آهنگ اصلی فرق داشته باشد.

تشخیص یک آهنگ ریمیکس شده از یک آهنگ کاور شده کاملا آسان است؛ اما مقایسه ریمیکس با نسخه ویرایش شده یا مش آپ ممکن است کمی سخت باشد. برای ساخت ریمیکس باید بدانید که مش آپ کاملا با ریمیکس فرق دارد. در مش آپ یک دی جی ممکن است یک نسخه از آهنگ را با ابزار دیگری اجرا کند و نتیجه کار کاملا متفاوت با نسخه اصلی باشد اما ریتم همان آهنگ را داشته باشد.

آخرین حالت تغییر آهنگ نیز ویرایش است که کاملا با هر سه مورد بالا یعنی ریمیکس، کاور و مش آپ فرق دارد. در ویرایش، آهنگ معمولا کوتاه تر می شود. برای مثال ممکن است برخی از قسمت های آهنگ یا متن های آن حذف شوند تا موسیقی برای بازاریابی یا پخش در سرویس های استریم موسیقی مناسب تر باشد.

چگونه یک ریمیکس خوب بسازیم؟

ریمیکس و کاور آهنگ

مهم ترین موضوعی که در ریمیکس کردن آهنگ باید به آن توجه داشته باشید، این است که آهنگ مناسبی را انتخاب کنید. آهنگی را انتخاب کنید که مطمئن هستید می توانید نسبت به نسخه اصلی آنقدر آن را تغییر دهید که تقریبا یک آهنگ جدید بسازید. بهترین آهنگ ها برای ریمیکس آهنگ هایی هستند که دارای لحظه های اوج و فرود به یاد ماندنی و خطوط بیس جذاب است.

علاوه بر این، محبوبیت عمومی و جهانی آهنگ نیز در انتخاب آهنگ مناسب برای ریمیکس، نقش مهمی را ایفا می کند. ریمیکس کردن آهنگ های معروف ممکن است ایده جذابی برای جذب مخاطب بیشتر باشد؛ اما باید این را بدانید که ایده ریمیکس کردن چنین آهنگ هایی قبلا توسط دی جی های بیشتری انجام شده است و ممکن است که نسخه ریمیکس شما در بین شمار نامحدودی از آهنگ های ریمیکس دیده نشود.

ساختن ریمیکس کاری سرگرم کننده و خلاقانه است و حتی ممکن است برایتان کاری پر سود نیز باشد.

نکات مهمی که در ساخت ریمیکس باید به آن توجه کنید.

ریمیکس خوب

  • از آن چیزی که مایه‌ برجسته شدن آن ترک شده است نگهداری کنید.

تله و ماهیت گرفتار کننده‌ ترک را مشخص کنید، چه بیس لاین، چه لید، وکال و هرچیز دیگری ممکن است دلیل فریبنده و گیرا شدن آن ترک باشند. آن ها برای شما چیز هایی هستند که زمینه ساز شناسایی فوری آن ترک خواهند شد.

  • دوباره بررسی کنید که چه چیزی در ترک اصلی آن را گیرا کرده است.

حتی اگر ریمیکس شما به پایان رسیده بود، بازنگری کنید و ببینید که صدا های شما تا چه اندازه نزدیک به صدا های کار اصلی است و توجه کنید که صدا های شما باید از انرژی و حال هوای تازه تری برخوردار باشند.

  • آهنگ اصلی را تکه تکه کنید و برش دهید.

ابزار های ویرایش لوپ‌ ها در هنگام ساختن یک ریمیکس دوستان خوب شما هستند. پلاگین یا یک ویژگی در DAW خودتان را پیدا کنید که به شما توانایی لوپ گرفتن بدهد تا بتوانید آنها را شناسایی و دوباره ویرایش کنید. بنابراین شما در این گام می‌توانید چهره‌ و ماهیت این لوپ‌ها را نگه دارید ولی صدای ضرب‌ ها را بدون نیاز به دسترسی به فایل ‌های MIDI ترک اصلی جایگزین یا دگرگون کنید.

  • پروژه‌ تان را دوباره از نو ردیابی کنید.

وسوسه‌ی لایه سازی و زیاد کردن لایه‌ ها روی یک ریمیکس همیشه می‌ تواند جوابگو باشد. شما می ‌توانید آن ترک بازسازی شده‌ خودتان را دوباره از اصلی ترین ریتم‌ ها شروع به گوش دادن کنید و لاین‌ های نو با ایده ‌هایی متفاوت را آزمایش کنید و مانند یک جور چین آن لایه‌ ها را با یکدیگر ترکیب نمایید.

  • می ‌توانید ریمیکس خودتان را به یک مش-آپ تبدیل کنید.

ساختن یک ترکیب فوری در جایی که آهنگ و وکال همزمان پخش نمی ‌شوند می‌ تواند کار آسانی باشد؛ اما کم کردن فرکانس های صدای ترک اصلی برای جدا کردن وکال از آن کاری دشوار است. این تکنیک معمولا در هیپ هاپ کاربرد دارد و هنگامی که خواننده با صدای بیت کم می‌ خواند و صدای ملودی و ریتم پایین می باشند می ‌تواند به خوبی جواب بدهد و احتمالا شما برای تنظیم کلید موسیقی ترک اصلی با کلید ریمیکس خودتان به مشکلی بر نخواهید خورد؛ اما به یاد داشته باشید که می ‌توانید گام هر آوازی را دوباره در DAW خودتان تغییر دهید و یا ابزار های مفیدی مانند Melodyne را به کار بگیرید.

جمع بندی

یکی از اصطلاحات بسیار رایجی که امروزه می شنویم، ریمیکس است. ریمیکس در حوزه موسیقی، به بازسازی یک آهنگ گفته می شود. ریمیکس یک آهنگ، ممکن است حس و حال نسخه اصلی آهنگ را داشته باشد؛ اما تغییرات بسیار زیادی در زمینه های متن، ریتم و ملودی نسبت به آهنگ اصلی داشته است. در این مقاله برای آشنایی بیشتر در مورد این که ریمیکس چیست و نحوه ساخت ریمیکس چگونه است توضیح دادیم.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *