
۴ نکته برای کاهش بار CPU در ایبلتون لایو
حتما در هنگام کار در ایبلتون مخصوصا پروژههایی که حجم زیادی دارند، دیدهاید که در قسمت بالا سمت راست کادری که در حال نشان دادن درصد کارکرد CPU کامپیوتر است خیلی زیاد شده است و حتی در پروژههای سنگین تا 250% نیز میرسد. در ادامه این بدترین اتفاقی است که میتواند برای شما بیافتد شما آن پروژه را تقریبا تکمیل کردهاید و در لحظات خلاقانهی خود قرار دارید و جریان کاری خوبی برقرار است و ناگهان ایبلتون لایو تصمیم میگیرد که این جریان کاری را خراب کند و شروع به قطع و وصل کردن صدا و تکه تکه صدا را برای شما پخش کند یا حتی شما را از محیط DAW خارج کند دلیل اصلی این اتفاق احتمال خیلی زیاد اضافه بار CPU کامپیوتر شما است. برای جلوگیری از این اتفاق ناخوشایند من چند کار را به شما پیشنهاد میکنم.
۱.هارد کامپیوترتان را به نوع SSD تبدیل کنید

در ابتدا شما میتوانید روی خریدن یک هارد SSD سرمایه گذاری کنید. با نصب سیستم عامل (ویندوز یا OS) کامپیوتر روی هارد SSD شما به افزایش سرعت آن کامپیوتر بسیار کمک میکنید زیرا سرعت بارگذاری اطلاعات سیستم عامل و ایبلتون لایو یا هر برنامهی سنگین دیگری که روی آن نصب شدهاند بسیار زیاد شده و تفاوت چشم گیری را ایجاد میکند. این کار به کوتاه شدن زمان بوت و خواندن و نوشتن اطلاعات روی کامپیوتر و اجرای هر برنامهی سنگینی کمک میکند. کمترین حجم قابل قبول یک SSD برای این کار ۵۰۰ گیگابایت است.
۲.تنظیم Buffer Size

بسته به کاری که انجام میدهید شما میتوانید اندازهی بافر سایز را تنظیم کنید. اگر شما در حال ضبط یا آهنگ سازی در ایبلتون هستید، به نفعتان شماست که بافر سایز را روی ۲۵۶ یا ۵۱۲ قرار دهید. هرچه بافر سایز کمتر باشد، زمان تاخیر ورودی در برنامه نیز کمتر است. در حقیقت بافر سایز مقدار زمانی است که به کامپیوتر شما اجازه میدهد تا صدای کارت صدا یا رابط صوتی شما را پردازش کند. هرچقدر این زمان بیشتر باشد کیفیت صدا بالاتر رفته و ممکن است در اثر آن صدا با تاخیر به گوشتان برسد ولی برعکس هرچقدر بافر سایز کمتر باشد و زمان پردازش کمتری وجود داشته باشد شما صدایی با کیفیت کمتر ولی زنده و بدون تاخیر خواهید شنید.
شما میتوانید به صورت خلاقانهای از این تنظیمات استفاده کنید و در هنگام آهنگسازی و ضبط حجم پردازش را پایین بیاورید و در هنگام میکس یک پروژه میزان پردازش ایبلتون را زیاد کنید تا هیچ لکنت صوتی را نشنوید.
۳.اول فریز و بعد فلت کنید

Freeze و Flatten کردن ترکهای صوتی نیز به افزایش سرعت کامپیوتر در هنگام اجرای پروژههای سنگین کمک میکند. شما میتوانید با راست کلیک کردن روی یک کلیپ MIDI و انتخاب گزینهی Freeze Track این کار را انجام دهید. این کار باعث میشود تمام پلاگینهای فعال شما در آن ترک، بدون تغییری در صدا غیر فعال بشوند. بعد از اینکه ترک را Freeze کردید اگر از صدای آن ترک به طور کامل راضی هستید و کار خاصی با MIDIهای نوشته شدهی آن نداشتید میتوانید آن را با راست کلیک کردن و انتخاب گزینهی Flatten آن کلیپ MIDI را به یک فایل صوتی Wave تبدیل کنید که انجام همین بر روی چند ترک آن پروژه، مقدار زیادی از بار روی CPU شما را کم میکند.
۴.پلاگینهای بی استفاده را غیر فعال کنید

یکی دیگر از مواردی که در زیاد شدن بار اضافه روی CPU کامپیوتر در هنگام کار با ایبلتون تاثیر دارد پلاگینهای بی استفادهای هستند که در حال حاضر از آنها در آن پروژه استفاده نمیکنید. آنهایی که استفاده نمیکنید را غیر فعال کرده یا حذف کنید. همچنین میتوانید برای داشتن سرعت بیشتر پلاگینهای آنالیز کنندهی صدا با نمودار گرافیکی مانند EQ8 را طوری تنظیم کنید که نمای آنالیز صدای آنها را غیر فعال کنید، در صورتی که برای مثال از چند پلاگین آنالیز کننده استفاده میکنید، غیر فعال کردن نمای آنالیز گرافیکی آنها سرعت CPU را به صورت چشمگیری افزایش میدهد.
۵.ترکها یا سمپلهای مورد استفاده در پروژه را در هاردی که ایبلتون روی آن نصب شده ذخیره کنید
این کار نیز میتواند در کاهش اضافه بار CPU کامپیوتر تاثیر گذار باشد. زیرا خواندن و نوشتن اطلاعات برنامه در یک محل اتفاق میافتد و کامپیوتر شما مجبور نیست برای خواندن و نوشتن اطلاعات به یک هارد دیگر رجوع کند. این اتفاق و خواندن و نوشتن اطلاعات روی یک هارد مجزا میتواند به طرز شدیدی عملکرد Ableton را آهسته کند.
منبع دی جی سنتر : هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.
0 دیدگاه