میکسر های 2 کانال بهتر است یا 4 کانال ؟
یکی از مهم ترین تجهیزاتی که چه دی جی های مبتدی و چه دی جی های حرفه ای به آن نیاز دارند، میکسر ها هستند. میکسر ها همان طور که از نام آن ها پیدا است، برای میکس و ساخت موسیقی به کار برده می شوند. یکی از مهم ترین عواملی که روی انتخاب میکسر تاثیر می گذارد، تعداد کانال های آن است. تعداد منابع صوتی که قرار است به میکسر متصل شوند و میزان مهارت دی جی، می تواند در انتخاب میکسر تاثیر بگذارد. در این مقاله درمورد این که با توجه به نوع کارتان به میکسر های 2 کانال، 3 کانال یا بیشتر نیاز دارید، توضیح خواهیم داد.
چرا میکسر های 4 کانال را انتخاب کنیم؟
یکی از خوبی هایی که میکسر های 4 کانال دارند این است که شما می توانید بیشتر از دو میز گرامافون استاندارد DJ را به آن ها متصل کنید. فرقی نمی کند که میکسر های وینیل خریداری کرده اید یا میکسر های CDJ و XDJ؛ زیرا همه میکسر های 3 کانال و 4 کانال این قابلیت اتصال را دارند.
البته باید دقت داشته باشید که تنظیماتی که روی میکسر 4 کانال هست با میکسر های 2 کانال متفاوت است. علت این تفاوت نیز تفاوت میان تجهیزات صوتی و DJ متصل به میکسر است. این که میکسر 2 کانال برای شما مناسب تر است یا میکسر 4 کانال بستگی به نیاز های شما دارد. هر دو مدل میکسر امکانات زیادی را ارائه می دهند. میکسر ها 4 کانال امکان اتصال منابع صوتی بیشتر و در نتیجه آزادی عمل بیشتری را در اختیار شما می گذارند. از سوی دیگر کار کردن با میکسر های 2 کانال و تا حدودی میکسر های 3 کانال راحت تر است. اما توانایی شما برای متصل کردن منابع صوتی مختلف محدود خواهد شد و این موضوع شما را زمانی که بخواهید خلاقیت خود را در زمینه دی جی گسترش دهید، محدود خواهد کرد.
لازم به ذکر است که CDJ ها و پلیر ها به مرور زمان دچار فرسایش می شوند و ممکن است هنگام پخش شما را با مشکل مواجه کنند. بنابراین اگر میکسر شما دو کانال باشد برای رفع اینگونه مشکلات راهی ندارید و ست شما خراب می شود. این در حالی است که با داشتن میکسر ۴ کانال یا بیشتر، می توانید چند پلیر را وصل کنید و در صورت برخورد به چنین مشکلاتی به سادگی از آن گذر کنید. از این رو داشتن یک میکسر ۴ کانال برای اجرا در مقابل صدها یا هزاران نفر بهتر است. مواجه شدن با مشکلی درست در حین اجرا برای خود شما و میهمانان حاضر به هیچ عنوان صورت خوشی نخواهد داشت.
کدام یک آینده نگرانه تر است؟
خرید یک میکسر 4 کاناله آینده نگرانه تر است؛ زیرا می تواند امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار دهد و با تغییرات تکنولوژی سازگار شود. همچنین با پیشرفت در زمینه دی جی می توانید از منابع بیشتری استفاده کنید.
امروزه تقریبا اکثر دی جی های حرفه ای از یک میکسر 4 کاناله در کنار میکسر های 2 کاناله استفاده می کنند. آن ها می دانند که تکنولوژی در حال پیشرفت است و در نهایت به تجهیزات جدید تری برای دی جی کردن خواهند داشت.
داشتن یک میکسر 4 کاناله به دی جی اجازه می دهد تا با تغییرات تکنولوژی راحت تر سازگار شود. یک مثال ساده از این موضوع به زمانی بر می گردد که CDJ ها وارد بازار شدند. در زمان ورود بسیاری از دی جی ها از تهیه آن امتناع کردند؛ اما بعد از این که CDJ ها کاربردی تر و گسترده تر شدند، به یک وسیله ضروری برای دی جی ها تبدیل شدند.
میکسر های 2 کانال مشکلی ندارند.
اگر به هر دلیلی فعلا توانایی تهیه میکسر های 4 کانال را ندارید، می توانید از میکسر های 2 کانال یا میکسر های 3 کانال استفاده کنید. آن ها هیچ مشکلی ندارند و در واقع یک استاندارد ثابت برای شروع کار دی جی ها محسوب می شوند.
میکسر های 2 کانال اندازه کوچک تری نسبت به مدل های 4 کانال دارند. این ویژگی باعث می شود برای استفاده روی میز دی جی در خانه یا استودیو، به ویژه زمانی که با مشکل محدودیت فضا مواجه هستید، انتخاب مناسبی باشد.
درست است که با میکسر 2 کانال امکانات کمی در دسترس شما است؛ اما با وجود دو کانال شما تمرکز بیشتری روی میکس خود دارید. علت آن هم این است که کانال ها و سوئیچ ها و ناب های کمتری برای کنترل کردن وجود دارد. در نتیجه توانایی اکولایز کردن و گذر بین آهنگ ها و بیت مچ کردن شما افزایش خواهد یافت.
علاوه بر مواردی که گفته شد، قیمت میکسر 2 کانال در مقایسه با میکسر های 4 کانال بسیار ارزان تر است. به همین دلیل اگر قصد دارید به عنوان یک دی جی مبتدی با بودجه محدود کار خود را شروع کنید، مدل های 2 کاناله صد در صد انتخاب بهتری خواهند بود. البته دقت داشته باشید که میکسر های بیش از حد ارزان را انتخاب نکنید. آن ها بعد از چند میکس به راحتی خراب می شوند. علاوه بر این برای ارتقا سیستم خود به میکسر ۴ کانال نیاز پیدا می کنید؛ در حالی که نمی توانید میکسر 2 کاناله خود را بسادگی بفروشید.
جمع بندی
میکسر ها از مهم ترین تجهیزاتی هستند که یک دی جی به آن ها نیاز دارد. میکسر برای ضبط و ساخت موسیقی به کار برده می شود و مدل های بسیار متنوع با ویژگی های مختلف دارد. اما مهم ترین عاملی که در انتخاب آن ها تاثیر می گذارد، تعداد کانال هایشان است. در این مقاله برای آشنایی بیشتر درمورد میکسر های 2 کانال و میکسر های 3 کانال و 4 کانال توضیح دادیم. تفاوت آن ها را بررسی کردیم و برتری های هر یک را نسبت به مدل های دیگر برشمردیم.
0 دیدگاه