معرفی موسیقی سای ترنس و انواع آن

معرفی موسیقی سای ترنس و انواع آن

در دسته بندی : معرفی سبک ها
سایکدلیک ترنس، سای ترنس یا سای زیر مجموعه ‌ای از موسیقی ترنس است که مشخصه‌ آن آرایش ‌هایی با ریتم ‌های ترکیبی و ملودی‌ های چند لایه است که با سرعت (تمپو) بالا ساخته می شوند. سای ترنس در دسته هاردکور قرار می گیرد و نهایت طیف ترنس‌ های مختلف را در خود جای می ‌دهد. این سبک از موسیقی از لحاظ خلق و خو، سرعت و سبک در انواع مختلفی ارائه می‌ شود.

تاریخچه سای ترنس

در سال 1979 که ابتدای راه موسیقی رقص الکترونیک بود، گهگاهی می ‌توانستید این موسیقی را در گوا بشنوید که توسط هنرمندانی مثل Kraftwerk ساخته شده بود؛ اما این روند تا سال 1983 بیشتر ادامه نداشت.Laurent  وFred Disko  آمدند و به سرعت شروع به تغییر سبک گوا به سبک‌ های الکترونیکی صنعتی کردند. آن ها ترک‌ ها را ریمیکس می کردند. شعر ها را حذف می کردند و از ضرب‌ ها و ملودی‌ ها لوپ می ‌گرفتند و به طور کلی صدا ها را با تمام روش‌ های ممکن دستکاری می کردند تا قبل از اینکه آن ها را به مخاطبان ارائه دهند و در نهایت یک سری میکس‌ های سفارشی برای سبک Goa ایجاد شد. به واسطه‌ ریمیکس‌ های جدید از سال 1990 به بعد، گوا دیگر تنها جای زندگی هیپی‌ ها نبود و تبدیل به مقصد بسیاری از دوستداران موسیقی و رقص شد. این سبک از موسیقی به سرعت در جهان معروف شد و طرفداران زیادی پیدا کرد. حزب های مگاتریپولیس و پانگا در انگلیس تشکیل شد و شروع به گسترش و معرفی این سبک در انگلیس، استرالیا، ژاپن و آلمان کرد. دوره طلایی گوا سایترنس بین سال های 1994 تا 97 بود. این سبک به عنوان یک صحنه‌ تجاری شروع به محبوب شدن و گسترش در سراسر دنیا کرد.   معرفی موسیقی سای ترنس و انواع آن در سال 1993 اولین آلبوم 100% خالص Goa-Trance با نام "Project II Trance" منتشر شد که شامل ترک هایی از Man With No Name و Hallucinogen بود. گوا ترنس با توجه به پیک تبلیغاتی گسترده ای که در سال های 1996 و 1997 شکل گرفت، توجهات بسیاری را جذب خود کرد و دی جی های مطرح بسیاری در دیگر سبک ‌ها به این جنبش پیوستند. این جنبش مدت زیادی را دوام نیاورد و هنگامی که توجهات از بین رفت، فروش موسیقی آن ها نیز کم شد و منجر به عدم موفقیت هنرمندان و لیبل‌ های ضبط آن سبک شد. از آنجا بود که موسیقی Psy-Trance جایگزین این سبک شد. سای ترنس صدایی متمایز و پر انرژی دارد و می خواهد تا با سرعت بیشتری نسبت به سایر شکل‌ های موسیقی ترنس یا تکنو ساخته شود که معمولا در محدوده 135 تا 150 BPM قرار می گیرند؛ اما سای ترنس به طور خاص می تواند تا BPM های 190، 200، 210 و حتی 300 برسد. این سبک از یک ضرب بیس بسیار متمایز استفاده می‌کند که در طول آهنگ به غیر از برک ها مدام در حال کوبیدن است و بیس را با ریتم های مختلف الهام گرفته شده از سبک های فانک، تکنو، Dance، اسید هاوس،Eurodance  و ترنس با استفاده از درام ‌ها و دیگر ساز‌ ها لایه بندی کرده و پوشش می دهد. در این سبک لید ‌ها، ریتم ‌ها و ضرب‌ های مختلف هر 8 بار تغییر می ‌کنند. همه‌ این لایه بندی ‌ها باید برای تاثیر گذاری در موسیقی سای ترنس استفاده شوند و همراه با ایده‌ های موسیقایی در فواصل منظم ترکیب شوند. ترک‌ های سای ترنس معمولا تمایل دارند تا 6 الی 10 دقیقه ادامه داشته باشند. فستیوال ‌های بزرگ موسیقی سای ترنس معمولا از نظر فرهنگی و موسیقایی متفاوت هستند. یکی از بزرگ ترین فستیوال های بین المللی موسیقی سای ترنس Earthdance است که برای صلح جهانی است و فستیوال Rainbow Serpent نیز یکی از این فستیوال ‌های بزرگ است که در سال 1998 در استرالیا شروع به کار کرده است. فستیوال‌ های جدید و بزرگ در زمینه‌ موسیقی سای ترنس شامل Babylon، Pitch و Esoteric می شود. فستیوال Esoteric یک فستیوال دوستانه تر و کوچک تر است که معمولا میزبان 5 الی 6 هزار نفر می شود. فستیوال Boom نیز در ابتدا یک فستیوال سای ترنس بود؛ اما اکنون میزبان موسیقی جهانی است.

سبک های مختلف سای ترنس

  • گوا ترنس
گوا ترنس را قدیمی ترین و شناخته شده ترین سبک موسیقی سایکدلیک ترنس می توانیم بدانیم. در اواخر دهه 1980 و اوایل 1990 در منطقه گوا در هند، موسیقی راک به شدت تحت تاثیر فرهنگ این ناحیه قرار گرفت. گوا ترنس نیز به دلیل اینکه از موسیقی راک این ناحیه الهام گرفته است، با این اسم شناخته می شود. گوا ترنس که زیر شاخه سبک سای ترنس شناخته می شود، به دلیل استفاده زیاد از ترکیبات ملودیک، ضربات هیپنوتیزم کننده و مناظر صوتی شهرت دارد. موسیقی هایی که در سبک گوا ترنس ساخته می شوند معمولا از ساز های هندی و خاورمیانه ای استفاده می کنند.
  • سای ترنس شدید
اینکه سبک Psy چیست و چند زیرشاخه دارد باید گفت که سای ترنس شدید یکی دیگر از زیرشاخه های سبک موسیقی الکترونیک است. سای ترنس شدید در اوایل دهه 2000 ظهور کرد و به سرعت تبدیل به یکی از محبوب ترین زیر سبک های موسیقی سایکدلیک ترنس تبدیل شد. این سبک موسیقی به دلیل انرژی بسیار بالا، ضرب آهنگ های سریع و ملودی های شاد آن شناخته می شود. این سبک از موسیقی را معمولا می توانید در فستیوال ها و پارتی هایی که در فضای باز پخش می شوند، بشنوید؛ زیرا موسیقی های این سبک همگی نشاط آور هستند.
  • Progressive سای ترنس
Progressive یکی دیگر از سبک های موسیقی سای ترنس است که در اواسط دهه 2000 ظهور کرد و به دلیل صدای عمیق خود شناخته شد. سبک Progressive بر خلاف دیگر سبک های این نوع موسیقی ملودی های آهسته دارد و عناصر موسیقی هاوس و تکنو را در خود جای داده است. این سبک از موسیقی برای طرفداران موسیقی آرام مناسب است. این سبک از موسیقی را می توانید در برخی از جشنواره ها مشاهده کنید. موسیقی سای ترنس
  • دارکپسی
دارکپسی یکی دیگر از زیر شاخه های سبک موسیقی سایکدلیک ترنس است که به خاطر ملودی تهاجمی، تاریک و پیچ خورده اش شناخته می شود. سبک دارکپسی که زیر شاخه سبک سای ترنس است، از اعوجاج زیاد، ملودی های ناهنجار و ضربات شدید استفاده می کند. از موسیقی های سبک دارکپسی بیشتر در رویداد های شبانه استفاده می کنند.
  • فارست سای ترنس
فارست در اواسط دهه 2000 ظهور کرد. این سبک همان طور که از نام آن نیز پیدا است به دلیل صدای ارگانیک و خاکی خود شناخته می شود. موسیقی هایی که در سبک فارست ساخته شده اند، از افکت صدا های طبیعی مانند پرندگان، حشرات و حیوانات و همچنین موسیقی های قبیله ای استفاده می کنند. موسیقی سبک فارست سای ترنس را می توانید معمولا در محیط های طبیعی و جشنواره های خارج از خانه بشنوید.
  • های تک سای ترنس
های تک یکی از زیر ژانر های این سبک از موسیقی است که به تازگی در سال های اخیر به طور فزاینده ای محبوب شده است. های تک ژانری افراطی تر و سریع تر از سایکدلیک ترنس است که به خاطر ضرب های بسیار سریع و ریتم های دیوانه وارش شناخته می شود. موسیقی های سبک های تک معمولا از صدا های غیر واقعی، تحریف شده و ملودی های تند و سریع ساخته می شوند.

جمع بندی

موسیقی سبک سای ترنس یکی از زیرشاخه های موسیقی رقص الکترونیک است که در اواسط دهه 1990 به وجود آمد. این سبک به سرعت در بین مردم محبوب شد و باعث شد تا خود این زیرژانر سبک های بسیار مختلف دیگری نیز داشته باشد. برای آشنایی بیشتر در این مقاله برخی از زیر سبک های موسیقی سای ترنس را نام بردیم.    

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *