معرفی نرمافزار FL Studio
تعداد کمی از نرمافزارها میتوانند ادعا به داشتن خاصیت آموزشی و فرهنگی کنند که FL Studio از آن بهره میبرد. FL Studio در ابتدا با عنوان FruityLoops معرفی شد. عنوانی که اغلب به صورت محاورهای شناخته میشد و با الهام از برنامهی بسیار محبوب Rebirth از کمپانی Propellerhead، که یک سکوئنسر لوپ بود و به DAW تبدیل شد و برای نسل خاصی از آهنگسازان، به ویژه در سبک هیپهاپ و EDM تقریبا یک نرمافزار نمادین به حساب میآمد.
با این حال اگرچه این DAW دارای طرفداران خاص خود میباشد اما از لحاظ تاریخی و سابقه تنها برای کاربران PC در دسترس بوده است. اما با انتشار نسخهی FL Studio 20 داستان تغییر کرد، این نسخه در واقع نسخهی ۱۳ این نرمافزار بود، اما با بیستمین سالگرد این نرمافزار نسخهی مک منتشر شد. ویژگی منحصر به فرد این نسخه ورژن ۶۴ بیتی برای کاربران مک بود و به این معنی بود که FL Studio را میتوان در سیستم عامل OS X/MacOS بدون هیچ دردسری نصب و اجرا کرد و لایسنسها بین مک و PC مشترک شدند.
کمپانی Image-Line در حال حاضر به روز رسانیهای رایگان را برای همهی کاربران FL Studio ارائه میدهد. برای کسانی که برای اولین بار از FL Studio استفاده میکنند، این کار میتواند یک تجربهی ناگوار باشد. در حالی که این برنامه از روزهای اولیهی خود به عنوان یک سکوئنسر بر پایهی لوپ شناخته شد و در جبهههای مختلفی رقیب DAW های دیگر بوده و اکنون نیز همچنان ریشههای اولیهی آن در جریان کاریاش دیده میشود.
در حالی که بخش زیادی از DAWها در یک جدول زمانی یا فضای کاری واحد کار میکنند، اما FL Studio به طرز خلاقانهای وظایف میکس و ارنجمنت خود را به بخشهای مستقل تقسیم کرده که هرکدام دارای یک پنجرهی رابط کاربری خاص خود هستند. فضای ارنجمنت اصلی آن با عنوان Playlist شناخته شده است، که برای سکوئنس کردن الگوهای صوتی استفاده میشود، MIDI و اتومیشن آن در Channel Rack ایجاد میشود. این بخش همچنین برای انتخاب سازها و پلاگینها و همچنین مسیریابی صدا به میکسر نیز استفاده میشود.
هر سازی در Rack استپ سکوئنسر سبک XOX سادهی خودش را دارد، که میتوانید به نمای پیانو رول بروید و وظایف سکوئنس کردن (نت نویسی) پیچیدهتر و بیشتری را برای آن اعمال کنید. سپس صدا از قفسهی کانال به میکسر روت میشود، که هر ترک شامل نوار خطی کانال کامل خودش به همراه شکاف وارد کردن پلاگینها برای پردازش افکتها میباشد. به طور غیر معمول ترکهای میکسر در FL Studio به ترکهای خاصی در پلی لیست محدود نمیشوند، اما فقط با روتهایی که از Channel Rack بیرون میآیند لینک میشوند. به صورت مشابه الگوها (Pattern) تنها به استفاده از یک ساز محدود نمیشوند، بلکه میتوانند المانهای مختلفی را در میان یک کلیپ سکوئنس کنند. در نتیجه میتوان اَرنجمنت، خلق کردن و میکس کردن را به عنوان المانهایی در جریان های کاری مستقل استفاده کرد.
میکس و مستر کردن موسیقی در FL Studio از بالاترین سطح استاندارد حرفهای برخوردار است. همهی ویژگیهای که شما امروزه برای خلق یک موسیقی کاملا پیچیده نیاز دارید را FL Studio به همراه خود دارد که شامل زنجیرههای افکتها، ارسالهای صدا، کنترل سایدچِین، اتومیشن پیشرفته، جبران تاخیر پلاگین و ... میباشد. پیانو رول FL Studio به بهترین پیانو رول در میان DAW ها مشهور است. پیانو رول آن برای ارسال (سکوئنس کردن) نتها و اطلاعات اتومیشن به سازهای پلاگین استفاده میشود که شامل طیف گستردهای از ابزارها برای ویرایشهای و تنظیمات پیچیده میباشد.
پلی لیست FL Studio انعطاف پذیری بالایی دارد و همهی عناصر پروژه را برای تولید آهنگ نهایی سکوئنس میکند. ترکها میتوانند نتها، صدا و اتومیشن را در خود جای دهند. شما می توانید هر نوع اطلاعاتی را در هر جایی قرار دهید یا حتی چند کار مختلف را در یک نقطه از مسیر ترک انجام دهید. همچنین برای سازماندهی همهی اطلاعات در پروژه خود میتوانید از Browser استفاده کنید و جریان کاری و ذهن خود را آزاد کنید. نسخهی FL Studio Producer Edition شامل بیش از ۸۰ پلاگین ساز و افکت میباشد که شامل automation ،sample playback/manipulation ،synthesis ،compression ،delay ،equalization ،flanging ،phasing، chorus ،reverb ،distortion ،bit-crushing و ... میباشد. FL Studio تقریبا برای ساخت هر نوع موسیقی مناسب میباشد.
اگر مجموعهی وسیع سازها و افکتهای موجود در FL Studio برای شما کافی نباشند نیز جای نگرانی وجود ندارد، FL Studio از کلیهی فرمتهای استاندارد VST ۱، ۲ و ۳ پشتیبانی میکند. همچنین شما میتوانید پروژههای موسیقی چند ترکهی پیچیدهی خود را بر روی تلفن همراه یا تبلت (اندروید، iOS یا ویندوز) ایجاد یا ذخیره کنید و یک آهنگ کامل را ضبط، سکوئنس، ویرایش، میکس کرده و رندر (گرفتن فایل خروجی) کنید.
منبع دیجی سنتر هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.
0 دیدگاه