معرفی نرم‌افزار: Ableton Live

معرفی نرم‌افزار: Ableton Live

در دسته بندی : نرم افزار

Ableton Live 10 آخرین تجسم از یک DAW می‌باشد و ارمغان آورنده‌ی میزبانی از طراحی و اجرا، بالا بردن جریان کار و ابزار‌های جدیدی است که شامل سینت Wavetable، کمپرسور Drum Buss و پدال افکت‌های سبک گیتار می‌باشد که این نرم‌افزار را حتی بهتر هم می‌کند. این نرم‌افزار برای دی‌جی‌ها و آهنگسازان جدید و موسیقیدانان تجربی که به دنبال یک DAW پیشرفته هستند در مقابل DAW های سنتی مانند Pro Tools و Cubase خیلی بیشتر توصیه می‌شود.
ایبلتون لایو در سه نسخه Intro ، Standard و Suite عرضه می‌شود:

نسخه intro

Intro نسخه‌ی سطح مبتدی است و تنها ضروریات را در اختیار شما قرار می‌دهد که شامل صداها و پلاگین‌های ایبلتون لایو می‌باشد و فقط به شما اجازه‌ی ایجاد ۱۶ ترک صوتی و MIDI، ۸ کلیپ، ۲ ترک ارسال و بازگشت برای افکت‌ها و ۸ کانال ورودی/خروجی صدا را می‌دهد. اما آن ارزان‌ترین نسخه بوده و ۹۹ دلار می‌باشد. این نسخه برای کسانی که برای بار اول با این DAW برخورد می‌کنند و همچنین دوبلُر‌ها مناسب می‌باشد. این یک معلول بزرگ است که چرا شما باید فقط تنها قادر به ایجاد ۱۶ ترک صوتی و MIDI باشید؟

نسخه Standard

نسخه‌ی Standard برای همه‌ی افرادی که خواستار تولید آهنگ می‌باشند و در هر سطحی که می‌خواهند باشند مناسب می‌باشد. و در این نسخه همه‌ی محدودیت‌های قبلی برداشته شده‌اند و همچنین شما پلاگین‌های بیشتری را دریافت می‌کنید و قیمت آن ۴۹۹ دلار است. تنها تفاوتش با نسخه‌ی بالاترش یعنی Suite در نرم‌افزار ساخت پلاگین Max for Live می‌باشد که ایبلتون به نسخه‌ی نهایی‌اش اضافه کرده است.

نسخه Suite

در نسخه‌ی Suite شما بیش از ۷۰ گیگابایت صدا نیز دریافت می کنید که شامل پلاگین‌ها و Max for Live می‌باشد که یک برنامه‌ی کد نویسی در خود ایبلتون لایو است که به شما امکان کدگذاری پلاگین‌های سفارشی خودتان و گسترده‌تر کردن لایو را می‌دهد. و این نسخه بهترین گزینه برای آن دسته از آهنگ‌سازانی است که می‌خواهند عمق اکوسیستم Live را کاوش کنند.

ایبلتون به دلیل اینکه DAW‌ای است که دارای گردش کار (نمای دوگانه) می‌باشد بیشتر شناخته شده است. آن دارای دو نمای Session View و Arrange View می‌باشد. Session View مانند یک شبکه است که دارای خانه‌‌های تو خالی به نام Clip می‌باشد و شما می‌توانید صداها را به داخل آنها بیاندازید یا نت‌های MIDI را در داخل آنها بنویسید، در حالی که در پایین‌تر شما فیدر کانال و ناب‌های Send و Return و Pan و تنظیمات کلی کانال را نیز می‌توانید مشاهده کنید. همچنین می‌توانید این Clipها از کانال‌های مختلف را همزمان یا در بازه زمانی‌های مشخص پلی کنید و حتی یک پروژه‌ی کامل را به صورت زنده اجرا کنید. ولی باید توجه داشته باشید که همه‌ی این صدا ها در این نما لوپ به حساب می‌آیند و تا متوقف نشدنشان پخش آنها ادامه دارد.
نمای Arrengment دومین نمای ایبلتون است و رابط کاربری آن سنتی می‌باشد و یک خط زمانی برای نوشتن نت‌ها و اتومیشن کردن پارامترها به شما ارائه می‌دهد و گردش کاری آن مشابه چیزی است که در دیگر DAW ها مانند Logic، Pro Tools، Studio One و Cubase وجود دارد.

معرفی نرم‌افزار: Ableton Live

سازها

ایبلتون مجهز به سازهای نرم‌افزاری مخصوص به خودش می‌باشد که به شما اجازه می‌دهند صداها را خلق کنید، ملودی‌ها را بنوازید و درام‌ها را بنویسید. همچنین شامل Drum Rack است که یک قفسه‌ی خالی برای قرار دادن صداهای درام و سمپل ها می باشد تا بتوانید آنها را در کنار هم بچینید و یک قطعه‌ی ریتمیک را کاملا تولید، دستکاری و تنظیم کنید. علاوه بر این در شاخه‌ی Instruments لایو یک ابزار به نام Impulse وجود دارد که یک سمپلر درام است و به شما امکانات گسترده‌ای مانند گزینه‌های مدولاسیون، فیلترها و کنترل‌ها را می‌دهد.

افکت‌ها

معرفی نرم‌افزار: Ableton Live

حداکثر افکت‌های صوتی که همراه با لایو ارائه می‌شوند ۴۶ عدد می‌باشد که شامل موارد ضروری مثل Compressor ،‌EQ Three ،‌Reverb ،‌Simple Delay تا Vinyl Distortion ،‌Pedal ،‌Amp و Frequency Shifter. این افکت‌های برای هر دو ترک MIDI و Audio موجود می‌باشد. همچنین لایو دارای ۱۶ افکت MIDI است که می‌توانند برای ترک‌های MIDI استفاده شوند و شامل‌Arpeggiator ،‌Chord ،‌Pitch  ،‌Random ،‌Scale و Velocity می‌باشد.

اتصال به سخت‌افزار

معرفی نرم‌افزار: Ableton Live

ایبلتون لایو به لطف قابلیت MIDI Learn می‌تواند با تمام کنترلرهای MIDI کار کند، اما ابزارهای هم وجود دارند که مخصوص لایو و با انعطاف پذیری فوق العاده با لایو طراحی شده‌اند و با آن به خوبی کار می‌کنند. یکی از این ابزار‌ها سری Push می‌باشد که برای اجرای زنده و آهنگ‌سازی در استودیو بسیار مناسب بوده و شامل ناب‌ها، پد‌ها، نوار‌های لمسی و صفحه نمایش می‌باشند و جریان کاری با لایو را بسیار سرعت می‌بخشند. دیگر کنترلر‌ها شامل Launchpad کمپانی Novation که یکی از اولین کنترلر‌های ساخته شده برای ایبلتون است و APC 40 MK2 از کمپانی Akai می‌باشد که دارای پد، یک کراس فیدر و فیدرهای کانال می‌باشد. و به طور کلی محصولات کمپانی‌های Novation و Akai تطبیق خوبی با DAW لایو دارند.

نتیجه گیری

معرفی نرم‌افزار: Ableton Live

DAWها امروزه بسیار قدرتمندتر از قبل شده‌اند، اما ایبلتون لایو با توجه به گردش کاری دوگانه و قابلیت عمیق شدن در علم  صدا‌سازی و تولید پلاگین‌های شخصی با استفاده از افزونه‌ی Max for Live با ارزش‌تر از دیگر DAW ها می‌باشد. آن همچنین قابلیت Redirect شدن با دیگر DAW ها مانند Reason را دارد که به شما اجازه‌ی وارد کردن صداها از یک نرم‌افزار دیگر را می‌دهد. این نرم‌افزار بسیار پیشرفته ، بصری و عالی برای اجرای زنده بوده و انعطاف پذیری بالایی دارد و همیشه در حال پیشرفت است.

منبع دی‌جی سنتر هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *