بر طرف کردن ترس از میکروفون با چند روش ساده
اگر در اولین میکس اشتباه کنم چه باید کرد؟ آیا مردم متوجه می شوند که دستان من می لرزند؟ چرا انقدر نفس نفس می زنم؟ اگر متوجه شدید که قبل از اجرای دی جی ترس از میکروفون دارید، دانستن اینکه تنها نیستید باعث اطمینان خاطرتان شود. اضطراب در این موقعیت یک تجربه رایج است که بر اساس برخی برآورد ها حدود یک پنجم افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم اضطراب اغلب شامل تعریق، تپش قلب، افزایش ضربان قلب، حالت تهوع و لرزش همراه با میل شدید برای فرار از موقعیت است. در این مقاله به برطرف کردن ترس از میکروفون به شما کمک می کنیم.
استرس را کنار بگذارید.
اضطراب و ترس از میکروفون، نوعی اضطراب اجتماعی شامل ترس از ناتوانی در اجرای خوب، به ویژه هنگام پخش موسیقی و سرگرم کردن مخاطب است. در شدید ترین حالت، ممکن است افراد به طور ناگهانی احساس اضطراب، ترس یا حتی وحشت کنند که می تواند در عرض چند دقیقه به اوج خود برسد.
به عنوان یک دی جی یا مجری اگر محتاط هستید، از شلوغی دوری می کنید و یا درونگرا هستید، موسیقی بلند، جمعیت زیاد و فشار به عهده داشتن یک اجرای سرگرم کننده می توانند به عنوان محرک های فوری اضطراب عمل کنند. این امکان وجود دارد که شما همچنین با اختلال اضطراب عمومی زمینه ای مواجه باشید که منجر به مشکلاتی با اعتماد به نفس یا افکار منفی می شود.
با درک محرک ها و فرایند های رخ داده در ذهن و بدن، می توانیم از تکنیک هایی برای کاهش علائم و غلبه بر دوره های اضطراب و هراس استفاده کنیم. به علاوه، کمبود خواب و اجرا های آخر شب می تواند بدن را به حالت جنگ یا گریز طولانی مدت، که به عنوان حالت سمپاتیک نیز شناخته می شود سوق دهد. برعکس، زمانی که ما آرام هستیم، به آن حالت پاراسمپاتیک یا حالت استراحت، هضم و بازیابی گفته می شود.
روش 5-4-3-2-1
روش «5-4-3-2-1» می تواند به تمرکز شما روی لحظه حال کمک کند. یک نفس آهسته و عمیق بکشید و به دنبال آن بازدمی آهسته تر انجام دهید.
- مشاهده
به پنج چیزی که در محیط اطراف شما وجود دارد نگاه کنید.
- احساس
چهار چیز را که می توانید از نظر فیزیکی احساس کنید بپذیرید؛ مانند «من احساس می کنم پاهایم روی زمین است» یا «حس می کنم انگشتان پا هایم تکان می خورند.»
- گوش دادن
به سه صدایی که می شنوید خیلی خوب گوش دهید.
- بو
دو رایحه اطراف خود را شناسایی کنید.
- طعم
یک طعم را به یاد بیاورید؛ خواه غذایی باشد که تازه خورده اید یا یک طعم مورد علاقه.
در طول لحظات اضطراب، تنفس ممکن است سطحی یا نا منظم شود و احساس ناراحتی را تشدید کند. بازگشت به حالت عادی و تنفس عمیق و آهسته با بازدم طولانی یک تکنیک ساده و در عین حال موثر است.
روش «In In Out» را امتحان کنید.
برای انجام یکی دیگر از روش های رها شدن از ترس از میکروفون، از طریق شکم نفس را به داخل بکشید، سپس آن را به سینه خود وارد کنید و بعد یک بازدم طولانی انجام دهید.
تکنیک «4-7-8» را تمرین کنید.
این بار از بینی خود نفس بکشید و شکم و ریه های خود را پر کنید. نفس را نگه دارید و تا هفت بشمارید، سپس به مدت حدود هشت شماره بازدم کنید و ریه های خود را کاملا خالی کنید. گوش دادن به موسیقی آرام بخش، به ویژه آهنگ های آرام برای کاهش ضربان قلب یا صدا های طبیعت برای گرفتن احساس امنیت مفید است. در نهایت حتی اگر برنامه شما پر تنش است خواب مداوم در طول هفته را در اولویت قرار دهید.
- زمان بیداری و خواب را تعیین کنید. از زنگ یادآور برای پایبندی به ساعت خواب استفاده کنید و حداقل 7.5 ساعت بخوابید.
- با 20 دقیقه پیاده روی صبحگاهی بدون عینک آفتابی، خود را در معرض نور خورشید قرار دهید تا ساعت بدن خود را تنظیم کنید.
- اگر زندگی کم تحرکی دارید، با استراحت هایی که به شکل ایستاده انجام می شوند، حرکت را در برنامه روزانه خود بگنجانید. یادتان باشد که نزدیک زمان خواب ورزش شدید نکنید تا ساعت خواب شما تغییر نکند.
- دو تا سه ساعت قبل از خواب یک شام میل کنید و روزانه هشت تا ده لیوان آب بنوشید. همچنین منیزیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
نکته ای که ترس از میکروفون را در همان نخست خیلی کمتر میکند، یادگیری چند جمله ساده و کاربردی است. ترس بزرگ بسیاری از دی جی ها این است که نمی دانند چه بگویند یا نگران اند که حرف نادرستی بزنند. نباید انتظار داشته باشید که مانند یک مجری تلوزیونی همیشه در آستین خود حرفی برای گفتن داشته باشید. با کمی تمرین و یادگیری عبارات ساده هم گفتار خود را سر و سامان دهید و هم اعتماد به نفس خودتان را در استفاده از میکروفون هنگام سخن گفتن با مردم بالا ببرید.
تمرین کنید.
مانند هر کار دیگری در دی جی کردن، برای بهتر شدن در هر کاری باید تمرین های زیاد و مداوم انجام دهید. هرچه میزان تمرین های شما بیشتر باشد جرات بیشتری در به دست گرفتن میکروفون خواهید داشت و احتمال اینکه در دفعات بعدی برای استفاده از آن مشکلی نداشته باشید بیشتر خواهد بود. این کار را باید دقیقا به اندازه ی یادگیری بیت مچ آن قدر تمرین کنید تا به کمترین میزان اشتباه برسید. هرچه بیشتر تمرین کنید عادی تر خواهد شد. می توانید این کار را حتی با میکروفون گوشی نیز تمرین کنید تا با شنیدن صدای خودتان، هم ایراد ها را شناسایی کنید و هم ترستان از بین برود.
جمع بندی
هر متخصصی دیدگاه منحصر به فردی در مورد اضطراب دارد و راهبرد ها یا شیوه های مراقبت از خود را پیشنهاد می کند. توجه به این نکته مهم است که آنچه برای یک فرد موثر است ممکن است برای دیگری موثر نباشد؛ زیرا نحوه برخورد با سلامت روان کاملا فردی است. نکته کلیدی این است که روشی را پیدا کنید که با وضعیت شما مطابقت دارد، به آن پایبند باشید و در نهایت کار دی جی را با آرامش و اطمینان بیشتری انجام دهید. با این کار دیگر ترس از میکروفون نخواهید داشت و به مرور زمان، بهتر نیز خواهید شد.
0 دیدگاه