گروه Daft Punk چگونه نخستین آثار خودش را آفرید؟

گروه Daft Punk چگونه نخستین آثار خودش را آفرید؟

در دسته بندی : آهنگسازی

این نوشتار برگرفته از یک گفت وگوی تلویزیونی با گروه افسانه ای Daft Punk است که در سال ۱۹۹۹ به انجام رسیده و سندی برای تایید عشق این دو تن به سیستم کاری آنالوگ و ابزارهای برند رولند می‌باشد. با گذشت مدتی از انتشار خبر منحل شدن این گروه هنوز هم در بسیاری از محافل سخن از این گروه است زیرا، چندین سال موزیک دنس الکترونیک را تحت شعاش صداهای خود گرفتند و برای بسیاری از ما خاطره ساز شدند و اکنون ما میخواهیم به چیزهایی که آنها از روند کار و روش های ساخت موزیک خودشان بر جا گذاشته اند نگاهی بیاندازیم.

tr909
دارم ماشین مورد علاقه گروه DAFT PUNK0.0

دو هنرمند این گروه یعنی توماس بنگلاتر و گای منوئل دی هومن کریستو در این گزارش همانگونه که انتظار داشتیم گفته اند که آنها کاربران درام ماشین های سری TR کمپانی Roland  هستند و همچنین سینتی سایزر اسید بیس TB-303 نیز همیشه در کنار آنها بوده است. آنها با این ابزارها موزیک و ایده خودشان را پیاده میکردند و با سمپلرهای بزرگ و حرفه ای آن زمان از کمپانی های Akai و E-MU و به ویژه دستگاه سمپلر مدل SP1200 در استودیو نخستین آزمایشات خود را آغاز کردند و به سرانجام رساندند.

این گروه برای نشان دادن عشق خود به ابزارهای کمپانی رولند تا جایی پیش رفته بودند که حتی یک ترک به نام Revolution 909 را در سال ۱۹۹۷ منتشر کردند و درام ماشینی که آنها با آن این کار را رکورد کردند در سال ۲۰۱۷ نیز به مزایده گذاشته شد. گروه دفت پانک با داشتن سینتی سایزرهای وینتیجی از جمله Juno-106، MC-202 و MKS-80 بیش از پیش عشق خودشان را به این کمپانی دوست داشتنی آشکار کرده اند.

برخی از هنرمندان و رسانه ها با حدس و گمانه زنی و با شنیدن صدای موزیک های این گروه مدعی شده اند که Daft Punk صداهای بزرگ خودش را با سینتی سایزر Korg MS-20 ساخته است و در بستر اینترنت چندین ویدئو راهنما برای ساخت بیس لاین مانند دفت پانک و امثال اینها نیز وجود دارد، اما آنها در گفت و گوی خود هیچ اشاره ای حتی به برند Korg هم نکردند. ولی ساختار سینتی سایزرها به گونه ای است که شما با داشتن آگاهی خوب از بلوک دیاگرام های سازنده سینتی سایزرها میتوانید صداهای مشابه هم را بازسازی کنید و این چیز عجیبی نیست که مثلا صدای ساخته شده با MC-202 رولند را بتوانید با یک MS-20 کورگ بازسازی کنید. برای نمونه سینت Juno-106 از رولند توانایی ساختن صداهای مشابه MS-20 را دارد و سینت مدرن Micro Freak از کمپانی آرتوریا و Grandmother از کمپانی مووگ نیز همینطور...

Thomas Bangalter و Guy-Manuel de Homem-Christo در دبیرستان با هم آشنا شدند.

دفت پانک از نظر به کار گیری افکت های صوتی نیز منحصر به فرد بود و افکت مدل Alesis 3630 نیز در فهرست ابزارهای آن دو به چشم میخورد که از آن به عنوان یک کمپرسور کوچک اما با صدای اصلی و تنها با قیمت ۳۰۰ دلار یاد کرده اند. دیگر افکت پر استفاده آنها مدل Microverb II است که آن هم ساخت کمپانی Alesis است و یک پردازنده افکت ریورب است. این گروه پردازنده های افکت دیگری هم از کمپانی های Behringer، LA Audio، Waldorf و Yamaha را نیز در پروسه های ساخت آهنگسازی خود به کار برده اند.

توماس بنگلاتر  در این گزارش گفته است که به دنبال آهنگسازی زنده هنگامی که کار به مرحله رکورد میرسد صداها به میکسر Mackie MS1202 فرستاده شده و پس از کمپرس کردن به ماشین DAT رکورد نوار دیجیتالی مدل SV-3700 از کمپانی پاناسونیک میرود و با سکوئنس نت های MIDI در کامپیوتر مکینتاش و در نرم افزار اولیه آهنگسازی اپل یعنی Emagic MicroLogic بقیه کارهای ویرایش و تنظیم را انجام میدهند.

همچنین پس از پردازش چندین افکت، صداها از DAT یا همان تیپ رکوردر دیجیتالی به یک سمپلر رولند مدل S-760 فرستاده شده تا بخش بندی شوند و پیش از همه این تکه تکه کردن ها همه این ترکیب ها در کامپیوتر مک نت نویسی شده اند و نخستین دستورات میدی از کامپیوتر فرستاده میشوند و پس از رد کردن این گردش کاری و پردازش ها در پایان روی DAT رکورد میشوند.

اکنون که ما در جهانی با تولید روزانه بیش از هزاران موزیک الکترونیک و با ساخت تمام کامپیوتری زندگی میکنیم آهنگسازی بسیار در دسترس تر از گذشته است اما دفت پانک در آن زمان زیپ درایوها (از نسل فلاپی دیسک) استفاده میکرد که یک چاره برای انبارکردن صداها در دهه ۹۰ بود. امروزه نیز بسیاری از آهنگسازان بر این باورند که برپایی استودیو و آهنگسازی با ابزارهای آنالوگ چیزی است که حتی به یک موزیک بدوی جان میبخشد و آن را جذابتر میکند. زیرا برخی هنوز بر این باور اند که نتیجه گذر سیگنال ها از یک مدار آنالوگ هزاران بار گرم تر از پلاگین های دیجیتالی میباشد(چنین حرفی هیچ پشتوانه علمی ندارد) اما با پیشرفت تکنولوژی دیگر نمیتوان نیروی این پلاگین های دیجیتالی را دست کم گرفت و گزینه های خلاقانه که پیش روی ما میگذارند نیز شاید بیشتر باشد اما از نظر بنده همچنان آن روح گرم و سرشار آنالوگ از دست رفته است.

منبع musicradar

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *