میکسر آنالوگ بهتر است یا دیجیتال؟

میکسر آنالوگ بهتر است یا دیجیتال؟

در دسته بندی : دی‌جی , راهنمای خرید

یکی از مهم ترین تجهیزاتی که تمامی دی جی ها و افرادی که در حوزه میکس و تنظیم صدا مشغول به کار هستند و به آن نیاز دارند، میکسر است. میکسر در برنامه های مختلف از تلویزیون گرفته تا ساخت پادکست و اعمال تغییرات در صدا مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل اهمیت بالای میکسر ها مدل های مختلف از آن در بازار است. اما به طور کلی تمامی میکسر های موجود را می توان به دو دسته کلی آنالوگ و دیجیتال تقسیم کرد. برای این که بهتر با این دو دسته آشنا شوید، ادامه مقاله را مطالعه کنید. در این مقاله درمورد میکسر آنالوگ و دیجیتال توضیح داده شده است.

میکسر چیست؟

میکسر آنالوگ

قبل از این که با میکسر های آنالوگ و دیجیتال آشنا شوید، بهتر است که اول بدانید میکسر چیست. اگر می خواهید صدایی را به بهترین شیوه ممکن پخش کنید، مهم نیست که در چه ژانری است. مهم این است که صدا و لحن آن به خوبی تنظیم شده باشد.

برای تنظیم صدا و افکت های مختلف صدا از میکسر استفاده می کنند. به همین علت است که تمامی دیگر تجهیزات از جمله میکروفون را می توان به میکسر آنالوگ یا دیجیتال متصل کرد. تمامی صدا هایی که وارد دستگاه می شوند پس از اعمال تغییرات از طریق خروجی به بلندگو ها ارسال می شوند.

میکسر آنالوگ چیست؟

میکسر آنالوگ چیست

میکسر های آنالوگ را می توان مدل های سنتی میکسر دانست؛ چرا که سابقه طولانی تری از مدل های دیجیتال خود دارند و از از زمان گذشته تاکنون مورد استفاده قرار گرفته اند. میکسر های آنالوگ معمولا نسبت به مدل های دیجیتال ارزان تر هستند. همچنین میکسر های آنالوگ را می توان مناسب ترین گزینه برای دی جی های بی تجربه و تازه کار دانست؛ زیرا طیف وسیعی از برنامه های تقویت صدا را دارند.

علاوه بر این ها به طور کلی نحوه کار با میکسر آنالوگ و مسیریابی آن ساده تر از مدل های دیجیتال است. تمامی پردازش های کانال نیز در میکسر های آنالوگ درست بین ورودی و خروجی فیدر انجام می شود. به همین دلیل تغییر EQ یا ارسال کانال ها در میکسر های آنالوگ بسیار ساده است.

حتی علاوه بر تازه وارد های این حوزه، متخصصان با تجربه و دی جی های حرفه ای نیز نحوه نمایش سیگنال ها در میکسر آنالوگ را دوست دارند؛ زیرا به آن ها کمک می کند تا مسائل مربوط به جریان سیگنال را ساده تر و سریع تر ارزیابی و تصحیح کنند. میکسر های آنالوگ برای یادگیری بسیار ساده تر هستند. به همین دلیل پیشنهاد می شود افرادی که به تازگی می خواهند وارد این حوزه شوند، کار خود را با مدل های آنالوگ شروع کنند.

در مورد مشخصات فنی نیز باید گفت که میکسر های صدای زنده آنالوگ برای تقویت صدا در مقیاس های کوچک و حتی بزرگ عملکرد بسیار خوبی دارند. اما در صورت استفاده حرفه ای قطعا با محدودیت های میکسر آنالوگ مواجه خواهید شد.

جریان سیگنال یک میکسر آنالوگ بسیار ساده اما انعطاف پذیر است که باعث می شود امکان استفاده از سیستم های سوئیچینگ switching)) با پچ بی (patch bays) وجود داشته باشد. به همین علت اگر میکسر شما پردازش سیگنال داخلی محدودی دارد یا اصلا توانایی این کار را ندارد، می توانید دستگاه را همراه با کمپرسور های بیرونی، افکت ها و EQ های گرافیکی تکمیل کنید.

نکته مهمی که در رابطه با مدل های آنالوگ وجود دارد این است که مدل آنالوگ ممکن است در معرض مسائل محیطی قرار بگیرد. برای مثال ممکن است که به صدای شما نویز اضافه کند یا دچار دیگر مشکلات خاص شود.

میکسر دیجیتال

میکسر دیجیتال

میکسر های دیجیتال را می توان نسل بعدی میکسر ها پس از میکسر آنالوگ دانست که در مقایسه با آن ها بسیار سازگار تر و جمع و جور تر هستند. مدل های دیجیتال توانایی این را دارند که اکولایزر های کانال های پیچیده و همچنین افکت ها و پردازش های خروجی مانند EQ های گرافیکی را به تنهایی با پردازش های سیگنال دیجیتال انجام دهند.

مدل های دیجیتال پیچیده تر از مدل های آنالوگ هستند و کار با آن ها دشوار تر است. اما به طور کلی نویز کمتری نسبت به میکسر آنالوگ دارند. همچنین از آن جایی که در مدل های دیجیتال ورودی ها به طور فیزیکی به کانال های جداگانه متصل نیستند، می توانید تعداد زیادی کانال را با چند فیدر با لایه بندی کنترل کنید. علاوه بر این ها اکثر مدل های دیجیتال از پروتکل های صوتی مختلف شبکه مانند AVB و Dante پشتیبانی می کنند. با این پشتیبانی امکان اتصال دستگاه به سیستم های مانیتور شخصی بسیار راحت تر خواهد بود. همچنین وجود ویژگی وای فای نیز به شما امکان می دهد تا میکس ها و تنظیمات دستگاه های تلفن همراه خود را به کمک میکسر تغییر دهید.

علاوه بر این ها یکی از ویژگی هایی که باعث می شود میکسر های دیجیتال نسبت به یک میکسر آنالوگ برتر باشند، قابلیت ذخیره سازی است. توانایی کپی، ذخیره و به خاطر سپردن تنظیمات شما در میکسر های دیجیتال به طور محسوسی نسبت به مدل های آنالوگ بهتر است. یکی از توانایی های میکسر دیجیتال این است که برای تغییر یا بررسی تنظیمات کانال به یک کانال دیگر یک محدوده زمانی تعیین می کند. این ویژگی به خصوص برای زمانی که با باند های دی جی و اسپیکر های یکسان سر و کار داشته باشید مفید است. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید درست است که میکسر های دیجیتال به کار شما سرعت می بخشند، اما اگر تجربه کافی در این زمینه را ندارید، ممکن است انتخاب کانالی که مدنظر شما است دشوار باشد. همچنین دسترسی به فیدر های انباشته شده میکسر و سایر افکت ها و تنظیمات مهم ممکن است برای یک فرد تازه کار بسیار دشوار باشد. همچنین میکسر های دیجیتال در مدل ها و برند های مختلف تفاوت های بسیار زیادی با هم دارند.

نتیجه گیری

تمامی میکسر هایی که در بازار مشاهده می کنید، به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شوند. مدل های آنالوگ را می توان مدل های اولیه و قدیمی میکسر دانست و مدل های دیجیتال نیز نسل جدید میکسر ها هستند. میکسر آنالوگ و دیجیتال هر کدام یک سری ویژگی های خاص را ارائه می دهند که باعث می شود هر کدام برای یک موقعیت مشخص مناسب باشند. در این مقاله برای آشنایی بیشتر در مورد میکسر های آنالوگ و دیجیتال توضیح داده شد.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *