بر سر دوراهی ؛ باند پسیو یا باند اکتیو؟

بر سر دوراهی ؛ باند پسیو یا باند اکتیو؟

در دسته بندی : راهنمای خرید
این روزها موسیقی نقشی اساسی را در میان مردم دنیا ایفا می کند. به همین دلیل است که تقریبا در تمام خانه ها شاهد سیستم های استریو باکیفیت و باندهای پسیو (غیر فعال) یا اکتیو (فعال) هستیم. اما سوالی که در اینجا به وجود می آید این است که باند های پسیو و اکتیو چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ اصلا کلمه پسیو به چه معناست و کلمه اکتیو به چه معناست؟ اگر شما نیز جزء کسانی هستید که به موسیقی علاقه مند هستند و می خواهید یک باند بسیار کاربردی را در اتاق خواب، محل کار و سایر مکان های این چنینی داشته باشید، اما از انتخاب خود اطمینان ندارید، پیشنهاد می کنیم تا ادامه مطلب را با دقت بالا مطالعه کنید و با باند پسیو و تفاوت آن با باند اکتیو مطلع شوید تا با توجه به نیاز خود، بهترین نمونه را تهیه کنید.

باند پسیو چیست و چه تفاوت با باند اکتیو دارد؟

باند پسیو باند پسیو در واقع یک سیستم بلندگوی غیرفعال است که چندین جزء متقاطع و غیرفعال دارد. هر یک از این اجزاء، سیگنال صوتی وارد شده به سیستم را تقسیم می کند و هر یک از موج ها را به درایور های بلندگوی سیستم می فرستد. نکته قابل توجه این است که هر یک از سیگنال های صوتی ارسال شده، با استفاده از تقویت کننده های جداگانه به کار خود ادامه می دهند. اجزای سیستم شامل مقاومت ها، خازن ها و سلف ها می شود که نقش اصلی هر یک این است که سیگنال ها را تقسیم کند و قطعات فرکانس را به درایور های سیستم بفرستد. اگر به اطراف خود نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که امروزه اکثر باند های موجود، از نوع پسیو هستند و استفاده از آن ها نیز بسیار ساده است. نکته قابل توجه دیگر این است که باند پسیو، آمپلی فایر یا تقویت کننده صدای داخلی ندارد. آمپلی فایر به طور مستقیم به وسیله سیم بلندگوی معمولی به آن متصل می شود. از این طریق سیگنال سطح بلندگوی آن تقویت می شود و در نهایت نویز کافی ارائه خواهد شد تا شما قادر به شنیدن صدای تولید شده باشید. تفاوت اصلی باند پسیو و باند اکتیو در تقویت کننده هایشان است. همان طور که گفتیم باندهای پسیو، آمپلی فایر یا همان تقویت کننده ندارند و این وسیله باید به صورت جداگانه به آن ها متصل شود. در حالیکه باند های اکتیو آمپلی فایر و تقویت کننده های داخلی دارند. این باعث می شود صدای بسیار بلندی که مناسب مهمانی ها و فضا های بزرگ هستند، تولید شود. اما اگر صدایی متناسب با کاربرد های مختلف می خواهید، مزایا و معایب باند های پسیو را در ادامه از دست ندهید.

مزایای استفاده از باند پسیو (غیر فعال)

مزایای استفاده از باند پسیو (غیر فعال)
  • باند های پسیو در زمینه رساندن سیگنال و توزیع توان مصرفی بسیار عالی عمل می کنند. به طوری که هچ احتیاجی نیست که کابل برق را به چند بلندگو متصل کنید. تنها یک کابل باند برای رفع نیاز شما کافی است. این کار به طور موثری در زمان شما صرفه جویی می کند و کیفیت خوبی را نیز در اختیارتان قرار خواهد داد.
  • باند های پسیو معمولا جزء گزینه های واجد شرایط برای سینمای خانگی با کیفیت بالا هستند و معمولا صدای تولیدی آن ها برای منازل و اتاق ها بی نظیر خواهد بود.
  • باند پسیو نیز مانند باند های اکتیو، کنترل پردازش بی نظیری دارد و اگر به تقویت کننده های مدرن و کاملا یکپارچه امروزی متصل شود، می تواند به بالا ترین کیفیتی که از جانب کارخانه تعیین شده است، برسد.
  • از دیگر مزایای باند پسیو می توان به صدای ملایم آن اشاره کرد که بدون تقویت کننده، برای منازل و فضا های کوچک بسیار مناسب خواهد بود و موجب سردرد شما نخواهد شد. این بلندگو ها انتخاب را به خودتان می سپارند تا در صورت نیاز آن را به تقویت کننده وصل کنید یا تقویت کننده را از باند ها جدا کنید تا با هیچ مشکل خاصی رو به رو نشوید.

معایب باند پسیو

به طور کلی تنها ویژگی ای که می توان از آن به عنوان عیب باند پسیو یاد کرد، تقویت کننده های خارجی آن است. معمولا یک سیستم صوتی کوچک به دو ساب ووفر و دو بلندگوی اصلی متصل خواهد شد. لازم به ذکر است که این تعداد آمپلی فایر برای چنین سیستمی زیاد است و ممکن است اختلالی در سینمای خانگی شما به وجود بیاورد. اگرچه این مسئله ممکن است برای بسیاری از افراد جزو معایب باند پسیو محسوب نشود؛ زیرا صدای کنترل شده و گزینه تقویت کردن یا نکردن صدا در واقع یک انتخاب است که خریدار باید با توجه به نیاز خود درباره آن تصمیم قطعی بگیرد. البته این باند برای تجهیزات استودیو مناسب نیست؛ زیرا صدای بلندی ندارد.

کدام یک برای استفاده بهتر است؟

باند پسیو یا اکتیو نمی توان به طور قطعی یکی از سیستم ها را برای استفاده شما پیشنهاد کنیم؛ زیرا هر یک ویژگی هایی دارند که شما باید تصمیم بگیرید آن ویژگی برایتان سودمند است یا خیر. به طور کلی هر سیستمی که آمپلی فایر یا تقویت کننده داخلی داشته باشد،  به سادگی قادر است به یک منبع دیجیتال متصل شود. به همین دلیل، باند های اکتیو در کنار پخش کننده هایmp3، میکسر های صدا و سایر موارد این چنینی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین می توانید آن ها را به صفحه های گردان الکترونیکی نیز متصل کنید و از صدای آن لذت ببرید. در همین حال، اگر ترجیح می دهید که کنترل قدرت صدای باند ها در دستان خودتان باشد و کنترل بیش تری بر روی میزان قدرت صدا داشته باشید، بلندگو های پسیو انتخاب بهتری برای شما عزیزان محسوب می شوند.

نتیجه گیری

قبل از تهیه باند مورد نظرتان، لازم است بدانید که دو نوع اصلی و رایج باند ها، نمونه های پسیو و اکتیو هستند. هر یک از آن ها مزایا و ویژگی های بی نظیری را ارائه می دهد. باند اکتیو تقویت کننده یا آمپلی فایر داخلی دارد؛ در حالی که باند پسیو فاقد تقویت کننده داخلی است. البته این مورد یک مزیت به حساب می آید؛ زیرا انتخاب را به شما واگذار می کند. در صورت نیاز می توانید تقویت کننده های خارجی را به آن متصل کنید و صدا را تا حد نیاز خود تقویت کنید و در صورتی که هیچ نیازی نداشته باشید، تقویت کننده ها را جدا کنید و صدای باند را کنترل کنید.  

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *