راهنمای کامل راه اندازی استودیو خانگی

راهنمای کامل راه اندازی استودیو خانگی

در دسته بندی : راهنمای خرید

استودیو های خانگی را می توان یکی از مدل های ساده استودیو دانست که برای شروع کار افراد مبتدی یا نیمه حرفه ای مناسب است. تقریبا هر آنچه که یک موسیقی دان یا نوازنده ساز برای تولید آثار خود نیاز دارد، می تواند در استودیو های خانگی پیدا کند. اگر به تازگی وارد دنیای موسیقی و استودیو ها شده اید، احتمالا چیز زیادی درمورد استودیو های خانگی نمی دانید. در این مقاله درمورد مزایا و معایب استودیو های خانگی و اینکه چه تجهیزاتی برای راه اندازی یک استودیو خانگی نیاز دارید، توضیح داده ایم.

مزایای داشتن استودیو خانگی شخصی

  1. رشد خلاقیت و صرفه جویی در هزینه ها

یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث می شود برخی از افراد تصمیم به ساخت استودیو های خانگی بگیرند، این است که در دراز مدت در هزینه های خود صرفه جویی کنند. اگر هنرمند مستقلی باشید، جلسات استودیو های حرفه ای برای ضبط کار ها می تواند هزینه بالایی برای شما در دراز مدت به همراه داشته باشد.

علاوه بر این با ساخت یک استودیو خانگی می توانید در دراز مدت در هزینه های خود صرفه جویی کنید، می توانید خلاقیت خود را نیز پرورش دهید. داشتن یک استودیو شخصی به شما کمک می کند تا در زمان خود صرفه جویی کنید و خیلی راحت تر بتوانید تجهیزات استودیو موسیقی را کنترل کنید.

استودیو خانگی
  1. موقعیت های جدید برای کسب درآمد

اگر کمی دقت کنید متوجه خواهید شد که راه اندازی یک استودیو می تواند برای شما موقعیت هایی برای کسب درآمد نیز ایجاد کند. شما می توانید خودتان نیز مانند دیگر افراد برای جلسات ضبط و استودیو مشتری جمع کنید. شما می توانید از طریق پولی که از این راه به دست می آورید، روی ارتقای تجهیزات خود سرمایه گذاری کنید.

  1. داشتن کنترل بهتر روی کیفیت کار ها

یکی دیگر از مزایای داشتن استودیو شخصی این است که می توانید کنترل بسیار بیشتری روی کیفیت کار های خود داشته باشید. فضای آرام خانه به شما این امکان را می دهد که هر چه بهتر روی کار خود تمرکز کنید و نیاز به جابجایی برای ضبط آثار خود نداشته باشید.

علاوه بر این ها داشتن یک استودیو خانگی به شما کمک می کند تا هر ایده ای را که در ذهن دارید، در لحظه با استفاده از تجهیزات استودیویی در خانه خود پیاده سازی کنید.

معایب داشتن استودیو خانگی شخصی

معایب داشتن استودیو خانگی شخصی
  1. هزینه اولیه ساخت استودیو

قطعا یکی از مهم ترین مشکلاتی که افراد در ساخت استودیو و خرید تجهیزات با آن مواجه خواهند شد، هزینه بالای ساخت استودیو است. اگر بودجه محدودی دارید، پیشنهاد می کنیم کمی بیشتر پس انداز کنید. حتی اگر لازم باشد تا زمان بیشتری را منتظر بمانید؛ زیرا برای ساخت یک استودیو خانگی به تمام تجهیزات نیاز خواهید داشت و نبود حتی یک وسیله که به نظر غیر ضروری می رسد، می تواند روی کیفیت کار شما تاثیر منفی بزرگی بگذارد.

  1. زمان گیر بودن

اگر هنوز دانشجو هستید یا به کار دیگری مشغول هستید، راه انداختن یک استودیو خانگی و کار با آن می تواند زمان بر باشد و در بسیاری از فعالیت های شما اختلال ایجاد کند. به همین دلیل قبل از اینکه وارد دنیای موسیقی و استودیو شوید، حتما از بابت تصمیم خود و عواقب آن اطمینان پیدا کنید.

  1. امکان خرابی تجهیزات

یکی دیگر از معایب داشتن استودیو های خانگی این است که هر لحظه امکان خرابی لوازم استودیویی هست. اما هنگامی که در استودیو های دیگران کار های خود را ضبط می کنید، دیگر لازم نیست که نگران خرابی تجهیزات باشید؛ زیرا در صورت خرابی تجهیزات این مسئول استودیو است که وظیفه تعمیر تجهیزات را به عهده دارد.

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی استودیو خانگی

استودیو خانگی

برای اینکه بتوانید استودیو خانگی خود را ایجاد کنید، به یک سری تجهیزات اولیه نیاز خواهید داشت. در این قسمت از تمامی وسایلی که برای راه اندازی استودیو های خانگی لازم است، نام می بریم.

  • رایانه

قطعا اولین و مهم ترین وسیله ای که در تمامی استودیو ها به آن نیاز خواهید داشت، رایانه است. رایانه را در واقع می توان اصلی ترین قطعه ای دانست که در مرکز استودیو شما قرار می گیرد. تمامی نرم افزار ها و بسیاری از تغییرات در رایانه انجام می شود. به همین دلیل باید این را بدانید که رایانه پایه و اساس کل استودیو خانگی شما خواهد بود. قبل از اینکه برای انتخاب رایانه اقدام کنید، باید به نکات زیر درمورد رایانه توجه کنید:

  • مک یا کامپیوتر های ویندوزی
  • رایانه رومیزی یا لپ تاپ
  • میزان ظرفیت هارد دیسک
  • مقدار رم رایانه
  • پردازنده رایانه
  • مانیتور رایانه

قسمت بعدی مهم مانیتور رایانه است. اگر قصد تهیه لپ تاپ را دارید دیگر نیازی به مانیتور جداگانه نخواهید داشت. اما اگر قصد دارید که یک رایانه رومیزی برای استودیو خود تهیه کنید، پیشنهاد ما برای استودیو خانگی معمولا مانیتور های بزرگ 27 اینچ به بالا است. البته بسته به بودجه خود می توانید مانیتور های بزرگ تر یا کوچک تر را نیز انتخاب کنید.

  • مانیتور

بیشتر از هر ابزار دیگری احتمالا به مانیتور ها نیاز خواهید داشت. مانیتور ها در هر استودیویی گرفته از استودیو های اتاق خواب تا استودیو های حرفه ای باید قرار داشته باشند. به کمک مانیتور ها می توانید نظارت دقیق تری روی کار های خود داشته باشید و آثار حرفه ای تری تولید کنید.

سعی کنید تا حد امکان از انتخاب مانیتور های دست دوم و استفاده شده دوری کنید. شاید این کار برای شما ارزان تر تمام شود و بتوانید در هزینه های خود صرفه جویی کنید؛ اما احتمال اینکه بعدا مانیتور مشکل پیدا خیلی بیشتر خواهد بود. البته اگر در زمینه خرید کالای دست دوم حرفه ای هستید، مشکلی ایجاد نخواهد شد.

برای ساخت یک استودیو خانگی می توانید مانیتور ها را در بودجه های بسیار مختلفی خریداری کنید. اما سعی کنید از انتخاب مدل های بسیار ارزان از برند های گمنام خودداری کنید.

استودیو خانگی
  • هدفون

وسیله بعدی که برای راه اندازی استودیو به آن نیاز خواهید داشت، هدفون است. هر چند در اکثر اوقات فرآیند بررسی صدا به کمک مانیتور ها انجام می شود، اما وجود هدفون های مانیتورینگ نیز می تواند در خیلی از شرایط در استودیو های خانگی مفید باشد. اگر در محیطی قرار دارید که سر و صدا در آن زیاد است، حتما از هدفون استودیویی استفاده کنید. سعی کنید تا حد امکان هدفون های پشت باز را برای اهداف میکس و مسترینگ انتخاب کنید.

هدفون های پشت باز اجازه می دهند که فرکانس های باس از هدفون خارج شوند. به همین دلیل می توانید صدا های پایین را نیز دقیق و واضح بشنوید. تنها مشکل آن ها این است که صدای هدفون به میزان زیادی به بیرون درز می کند. به همین دلیل این دست از هدفون ها بیشتر برای استودیو خانگی مناسب هستند و استفاده از آن ها برای مکان های عمومی چندان توصیه نمی شود.

  • محیط کار صوتی

محیط کار صوتی که به اختصار به آن DAW نیز گفته می شود، یک محیط نرم افزاری است که به شما امکان می دهد از آن برای ویرایش و ساخت موسیقی استفاده کنید. در هنگام انتخاب نرم افزار باید به نکاتی مانند سیستم عامل شما، ویژگی های داخلی برنامه، حق اشتراک برنامه و ... توجه کنید.

مهم نیست که کدام مدل DAW را انتخاب می کنید، مهم ترین نکته در انتخاب DAW این است که شما با محیط آن راحت باشید و بتوانید کار های خود را به راحتی با آن بسازید یا ویرایش کنید.

محیط کار صوتی
  • نرم افزار های متفرقه و افزونه های اضافی

برای ساخت یک استودیو خانگی به نرم افزار های متعددی نیاز خواهید داشت. احتمالا برنامه محیط کار صوتی ای که خریداری می کنید، به صورت کامل به شما ارائه نمی شود و بسیاری از قابلیت های اضافی گنجانده شده دارد که تنها با پرداخت حق اشتراک ارائه می شوند.

به همین دلیل توصیه می کنیم افزونه های اضافی و نرم افزار های متفرقه DAW خود را نیز خریداری کنید. گاهی اوقات برخی از افزونه ها می توانند کیفیت کار شما را تا حد زیادی افزایش دهند. همچنین برخی از آن ها نیز می توانند سرعت کار شما را بالا ببرند.

در حال حاضر نرم افزار و افزونه های بسیار زیادی در بازار هستند. مهم ترین توصیه ما به شما این است که افزونه ای را انتخاب کنید که فکر می کنید با آن راحت تر هستید و کار با آن برای شما راحت تر است.

  • رابط

قطعا رایانه شما تمامی رابط های لازم برای ارتباط با تجهیزات استودیو خانگی شما را نخواهد داشت. گاهی اوقات ممکن است شما به تجهیزات آنالوگ نیاز داشته باشید که رابط های مخصوصی دارند. در این زمان بهترین کار خریداری یک رابط است. رابط یا همان مبدل در واقع دستگاه هایی هستند که تعداد زیادی پورت برای اتصال رایانه و قطعات سخت افزاری صوتی دارند. مبدل ها معمولا قیمت چندان بالایی ندارند. اما پیشنهاد می کنیم به هیچ عنوان مدل های خیلی ارزان و بی نام و نشان را خریداری نکنید.

  • کنترلر MIDI

کنترلر MIDI که به آن کنترلر کیبورد نیز گفته می شود، یکی از تجهیزات ضروری برای راه اندازی استودیو خانگی است. این کنترلر ها می توانند سرعت کار شما را بالا ببرند و برای ساخت موسیقی ها و کار های جدید به شما کمک کنند.

کنترلر MIDI
  • میکروفون

قطعا یکی از ضروری ترین و مهم ترین تجهیزاتی که هر استودیویی به آن نیاز دارد، میکروفون است. چرا که برای ضبط صدا خواننده و صدای آواز به بهترین کیفیت ممکن نیاز خواهید داشت. برای اینکه بتوانید یک استودیو راه اندازی کنید به دو نوع میکروفون خازنی و دینامیک نیاز خواهید داشت.

میکروفون های دنیامیک برای محیط های شلوع و میکروفون های خازنی برای دریافت بهترین صدا با بهترین جزئیات مناسب هستند. کسانی که به صورت حرفه ای در حوزه صدا کار می کنند، ممکن است برای تجهیز استودیو خانگی خود برای تهیه میکروفون، هزینه های بسیار سنگینی را نیز قبول کنند تا بتوانند به آن چه در نظر دارند دست پیدا کنند.

 
  •  هارد اکسترنال

یکی دیگر از تجهیزاتی که به آن نیاز خواهید داشت، هارد اکسترنال است. پروژه های موسیقی مختلف فضای زیادی را اشغال می کنند و قطعا همه آن ها را نمی توانید روی رایانه خود ذخیره کنید. حتی اگر رایانه شما فضای ذخیره سازی زیادی نیز داشته باشد، به یک هارد کوچک قابل حمل برای گرفتن نسخه پشتیبان از اطلاعات خود نیاز خواهید داشت.

البته این را هم در نظر داشته باشید که برای راه اندازی یک استودیو خانگی خرید هارد اکسترنال حتما ضروری نیست. در صورتی که بودجه کافی برای خرید هارد اکسترنال با حجم بالا از برند های معتبر ندارید، می توانید فایل های خود را در فضای ذخیره سازی ابری آپلود کنید.

  • اسپلیتر USB

وسیله بعدی که به آن نیاز پیدا خواهید کرد، اسپلیتر USB است؛ چرا که اکثر رایانه ها درگاه USB به تعداد کافی ندارند. USB اسپلیتر قیمت کمی دارد. به همین دلیل سعی کنید مدلی که انتخاب می کنید از یک برند معتبر باشد.

اسپلیتر USB
  • کابل

برای راه اندازی یک استودیو خانگی به کابل های بسیار زیادی از جمله XLR، TRS، Thunderbolt و غیره نیاز خواهید داشت. برای اینکه بتوانید کابل های مورد نیاز یک استودیو خانگی را تهیه کنید، می توانید از یک متخصص این حوزه کمک بگیرید.

  • iLok USB

iLok USB یکی از آن تجهیزاتی که در هر صورت به آن نیاز پیدا خواهید کرد؛ چرا که اکثر شرکت های بزرگ نرم افزار صوتی مجوز های خود را از طریق iLok اجرا می کنند. به همین دلیل داشتن یک iLok USB برای استودیو خانگی شما بسیار مهم خواهد بود.

  • میز

شاید خیلی ساده به نظر برسد؛ اما میز یکی از مهم ترین تجهیزاتی است که نباید تهیه آن را فراموش کنید. برای انتخاب میز استودیو باید میزی محکم و مقاوم انتخاب کنید که ارگونومی خوبی داشته باشد تا حین کار بر روی آن خسته نشوید. میز هایی آماده در بازار هستند که می توانید خریداری کنید. اما در صورتی که می خواهید بهترین نتیجه را بگیرید، پیشنهاد می کنیم میز های سفارشی خریداری کنید.

میز استودیو خانگی
  • صندلی

حین کار در استودیو خانگی مدت زمان طولانی را در حالت نشسته بر روی صندلی خواهید بود. به همین دلیل انتخاب یک صندلی مناسب برای جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند کمر درد، پا درد و گردن درد ضروری است. صندلی چیزی نیست که با خریدن مدل های ارزان قیمت تر در هزینه خود صرفه جویی کنید. سعی کنید در حین خرید صندلی بهترین مدل ها را انتخاب کنید تا حین کار راحتی بیشتری داشته باشید.

  • تجهیزات زیبا سازی

قطعا اگر فضای کاری شما با گیاهان، نوار های ال ای دی، لامپ های رنگی، محصولات زیبا، محصولات شرکت های صوتی مورد علاقه شما، اکشن فیگور ها و سایر چیز هایی که شما دوست دارید تزئین شده باشد، انگیزه بیشتری برای کار کردن خواهید داشت. به همین دلیل برای راه اندازی استودیو خانگی توصیه می کنیم با خرید تجهیزات تزئینی محیط کار خود را به یک محیط دوست داشتنی تبدیل کنید.

  • پایه

در استودیو خود قطعا به انواع پایه ها نیاز خواهید داشت. شاید پایه ها اولین چیزی نباشد که در حین راه اندازی استودیو به آن ها فکر کنید؛ اما هنگامی در محل کار خود قرار بگیرید، نبود آن ها را احساس خواهید کرد. حتما در حین خرید تجهیزات استودیو خانگی خرید پایه های مختلفی مانند پایه لپتاپ، پایه های میکروفون، پایه های رومیزی و غیره را فراموش نکنید.

پایه
  • آکوستیک تریتمنت

اهمیت آکوستیک تریتمنت را در استودیو خانگی خود دست کم نگیرید. درست به اندازه دیگر تجهیزات آکوستیک تریتمنت استودیو نیز مهم است. در حال حاضر آکوستیک تریتمنت ها در مدل های مختلفی طراحی شده اند که بسته به مکان شما و نیاز شما بهتر است مدل مناسب را خریداری کنید.

  • پایه تلفن همراه

یکی از تجهیزاتی که به آن نیاز خواهید داشت، پایه تلفن است. پایه تلفن یکی از بخش های مفید استودیو خانگی شما می تواند باشد که در نگه داشتن تلفن به شما کمک خواهد کرد. قطعا در حین کار نمی توانید موبایل تان را در دست بگیرید. وجود یک پایه به شما کمک می کند در حین کار کردن راحت تر به تماس ها و پیام های خود جواب دهید. همچنین در صورتی که بخواهید از محیط کار خود فیلمبرداری کنید پایه ها کمک زیادی به شما خواهند کرد.

  • بلندگو های معمولی

به غیر از اسپیکر های مانیتورینگ شما به بلند های معمولی نیز نیاز خواهید داشت. بعد از اینکه موسیقی خود را با ابزار مانیتورینگ بررسی کردید، بهتر است که یک بار هم آن ها را با اسپیکر های معمولی گوش کنید و ببینید که مخاطب شما قرار است چگونه اثری را که تولید کرده اید، بشنود.

بلندگو های معمولی
  • تجهیزات سخت افزاری

اگر می خواهید به صورت حرفه ای کار کنید و با سخت افزار تعامل داشته باشید، باید قطعا بعضی تجهیزات سخت افزاری را نیز تهیه کنید. برای مثال تقویت کننده ها یا کمپرسور های کلاسیک می توانند تجیهزات مناسبی باشند.

نتیجه گیری

شروع راه برای برای راه اندازی یک استودیو خانگی می تواند کمی سخت و دشوار باشد.؛ اما در صورتی که نقشه راه را پیش روی خود داشته باشید، می توانید خیلی راحت پیش بروید. برای اینکه کار خود را شروع کنید، تنها یک هدفون و یک لپ تاپ کافی است و هر چه پیش بروید، می توانید استودیو خود را گسترش دهید. برای اینکه بیشتر با این موضوع آشنا شوید، در این مقاله درمورد راه اندازی استودیو خانگی و تجهیزات مورد نیاز آن توضیح دادیم.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *