ویژگیهای سینت SH-101 که آن را به یکی از برترین سینتی سایزرهای تاریخ تبدیل کرد
در این نوشتار میخواهیم چند نکته بزرگ درباره سینتی سایزر SH-101 از کمپانی Roland را به شما بگوییم که شاید از آنها آگاه نبوده اید.
رنگ های جذاب
پس از نخستین باری که این سینتی سایزر تولید شد کمپانی Roland تصمیم گرفت تا دو رنگ دیگر از آن را نیز تولید کند. یعنی جدا از رنگ اصلی طوسی شما میتوانستید رنگ های کلاسیک دهه ۸۰ قرمز درخشان و آبی آن را نیز تولید کرد. در ادامه برخی خرافات شنیده میشد که میگفتند رنگ قرمز مثلا برای ساخت ملودی خوب است و رنگ آبی برای لید یا ... ولی آنها تنها در رنگ تفاوت داشتند و اجزای تشکیل دهنده شان کاملا یکسان است.
امکان افزودن بند گردنی
همزمان با افزودن چند رنگبندی دیگر به این سینت در خط تولید دهه ۸۰ آن، امکان افزودن بند گردنی و به کار گیری این سینت به عنوان گیتار نیز افزوده شده بود که بند مدل MGS-1 که دارای یک دستگیره با کنترل مدولاسیون بود به صورت جداگانه در سه رنگ به فروش رسید. این دستگیره به نوازندگان کمک میکند تا در هنگام چرخیدن و حرکت روی استیج راحت باشند و همچنین کلیدهایی برای مدولاسیون و خم گام را نیز بر روی آن دریافت میکردند.
سکوئنسر سبک 101
در حالی که سینتی سایزر SH-101 فراهم کننده ی بسیاری از ویژگی های صوتی فوق العاده است، آن همچنین دارای یک سکوئنسر آنبورد درونی است که اکنون به یک سکوئنسر کلاسیک مرجع تبدیل شده است. فناوری این سینت کلاسیک دهه ۸۰ اکنون در صنعت موزیک به کار میرود که به گونه ای یک ادای احترام برای سینت کوچک ارزان قیمت دهه ۸۰ به شمار میرود.
فیلتر (Squelchy)
هنگامی که فیلتر 101 در مود sine-self-destruct ( خود به خودی سینوسی) کار نمیکند، یک کپی شخصیتی بسیار نزدیک از فیلتر سینتی سایزر TB-303 را در هنگام یک اجرای کامل برای شما فراهم میکند. زمانی که این فیلتر با اندازه زیادی رزونانس کم و زیاد بشود صدای جیغ آن همرده ی یک صدای ریو (Rave) است که در صورت استفاده از ویژگی Glide سکوئنسر و برنامه ریزی دقیق صدا میتواند کار سینتی سایزر TB-303 را با هزینه ای بسیار کمتر انجام دهد.
قیمت مناسب
این روزها هنگامی که صحبت از خرید تجهیزات استودیویی میشود همیشه پای هزینه و قیمت آن نیز در میان است حتی اگر به دنبال خریدن یک سینت کار کرده باشید باز هم قیمت آن برای شما مهم است. این سینتی سایزر در زمان اوج شکوفایی موزیک الکترونیک و سینتی سایزرهای آنالوگ که بسیار گران بودند قیمتی کمتر از ۵۰۰ دلار داشت، اما اکنون اگر یکی از آنها را پیدا کنید قطعا به آن قیمت فروخته نمیشود و قیمتی بیش از ۱۵۰۰ دلار خواهد داشت چون SH-101 اکنون دیگر تولید نمیشود و دستگاه هایی که امروزه یافت میشوند همگی وینتیج و قدیمی هستند بنابراین قیمت بالاتری دارند و جز سینت های آنتیک به شمار میروند.
تولید انواع صداها و شبیه سازهای SH-101
این سینت مانند سینتی سایزرهایی با صدای فراگیر مانند Minimoog و Prophet-5 میباشد که دارای گستره ی بزرگی از انواع صداها میباشد و برای همین برای بیشتر آرتیستها ایده آل است. برای همین ویژگی ها مجله ی Fact در سال ۲۰۱۶ این سینت را یکی از ۱۴ سینت مهم تاریخ نامید. این سینت توسط هنرمندان بزرگی از جمله Apex Twin، The Prodigy، 808 State، Dirty Vegas، Josh Wink، The Chemical Brothers و... در موزیک هایشان به کار رفته است. به دلیل محبوبیت بسیار این سینت اکنون آن به دست کمپانی Roland با نام Boutique SH-01A دوباره ساخته شده است که نسخه کوچک و کم حجم بدون کلید SH-101 میباشد، کمپانی Behringer نیز آن را با نام MS-101 و کمپانی Superlative Instruments نیز آن را با نام SB-1 Space Bee دوباره شبیه سازی کرد. این سینت به صورت نرم افزاری و با نام های SH-101 از مجموعه پلاگین های Zenology از کمپانی Roland، Togu Audio Line TAL-Bassline-101، D16 Group LuSH-101 و Togu Audio Line TAL-Bassline موجود است.
منبع DJCMAG: هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.
0 دیدگاه