۵ نکته برای آهنگسازان لپ تاپی
ارنج کردن بر روی یک لپ تاپ میتواند چالش های منحصر به فرد خودش را داشته باشد. در این نوشتار ۵ نکته اساسی در زمینه آسانسازی گردش کار در لپ تاپ برای شما فراهم کرده ایم.
۱.یک نمایشگر دوم را امتحان کنید
حتی با لپ تاپی بزرگتر شما نمیتوانید فرم یک ارنجمنت پیچیده که جزئیات جداگانه اش در نمایشگر لپ تاپ گم شده اند را بدون زوم زیاد یا افزایش رزلوشن نمایشگر تا اندازه زیاد ببینید. افزودن یک نمایشگر به تنظیمات شما شما این امکان را میدهد تا ارنجمنت خود را در یک نما ببینید و دیگر المان ها مانند میکسر را در نمایشگر دیگر ببینید. دارندگان مکبوک های نسل تازه میتوانند ویژگی Sidecar اپل را به کار بگیرند که به صورت بیسیم Wi-Fi تصویر را به نمایشگر دوم میفرستد.
۲.از نگاه به نمایشگر رها شوید
تنها از زمانی که سکوئنس کردن و آهنگسازی بر پایه کامپیوترها و DAWها آغاز شد ما اندیشیدن درباره ارنجمنت المان های داده روی یک جدول زمانی را به پیش گرفتیم. پیش از رکورد دیجیتالی و تکنولوژی MIDI ما موزیکمان را با یادداشت برداری میساختیم یا تنها با نواختن سازها و ضبط آنها با میکروفون ساخته میشدند و هیچ نقطه بازگشت ویژوالی برای ارنجمنت وجود نداشت.
شما هنوز هم میتوانید به روزهای گذشته برگردید و با دستگاه های کنترلر یا گرووباکس هایی مانند Akai MPC یا Ableton Push بدون نگاه به نمایشگر لوپ بسازید، نت نویسی و سکوئنس انجام دهید و پردازش کنید که با این روش میتوانید به یک دید تازه درباره چیدمان صداها دست پیدا کنید.
۳.بخش بندی های ارنجمنت را بکار ببرید
هر DAW این آرایه ها را ندارد اما برخی از آنها به ویژه Logic Pro و Cubase این گزینه را دارا هستند. اساسا اینها راهی برای آفریدن ارنجمنت های چندگانه در یک پروژه بدون ویرایش صدا یا داده های MIDI میباشند. شما با آن میتوانید بخش های یک پروژه و نام آنها را مانند ورس، کورس، اوترو و... تعریف کنید و زنجیره ای از این بخش ها را بسازید. این کار کمی مانند آهنگسازی در نرمافزارهای روزگار گذشته است چون پترن ها را مشخص و مرتب میکنید.
۴.نرمافزارهای سبکتر را بکار ببرید
اگر لپ تاپ شما کمی فرسوده شده است و برای راه اندازی برخی از سازها و پلاگین های مجازی سنگین به سختی زور میزند، باید یک بازنگری در برگزیدن سازهای مجازی خود داشته باشید. پیش بینی میشود که سازها و افکت های ارائه شده با خود DAW درپیوند با منابع و سرعت پایین کامپیوتر شما مهربان تر خواهند بود و کار شما را دچار دردسر نمیکنند. بنابراین اگر میخواهید برای نمونه یک ساز VST گرند پیانو سفارشی که سر تا پایش با سمپل گیری از نمونه واقعی ساخته شده است را در چیدمان پروژه خود داشته باشید، نخست نمونه های خود DAW را بیازمایید و سپس پس از اتمام پروژه و نت نویسی و ارنج شروع به جایگزینی صداهای دلخواهتان کنید تا در هنگام نت نویسی، پردازش، ارنج و ... سرعت کامپیوتر شما پایین نیاید و لگ نزند.
۵.بهکارگیری پیکربندی های فضای کار
اینها تا اندازه ای در همه DAW ها فراهم شده اند و به ویژه آنهایی که پیچیده تر و بزرگ تر هستند پریست های نیرومند تری هم دارند. پیکربندی یک فضای کار سفارشی راهی هوشمندانه برای بهره وری تا بیشترین اندازه در فضای دست و پا گیر موجود در لپ تاپ ها است.
بکوشید تا دستورات منو و یا میانبرهای نرمافزار خود را یاد بگیرید تا در کوتاه ترین زمان ممکن بتوانید بین بخش های گوناگون جابجا بشوید، ابزارها و بخش های گوناگون را پنهان و نمایان کنید و به طور کلی کارامد تر آهنگسازی کنید. هیچ چیز مانند پنهان و نمایان کردن بخش ها و یا تغییر اندازه ویندوز و جابجایی بین پنجره های گوناگون در DAW به صورت دستی با ماوس شتاب شما را کاهش نمیدهد، بکارگیری بهینه از این گزینه ها این نیز سرعت شما را بالا خواهند برد.
منبع دی جی سنتر : هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.
0 دیدگاه