وسایل استودیو ضروری برای راه اندازی یک استودیو ساده
اگر به موسیقی علاقه دارید، به احتمال زیاد به فکر راه اندازی یک استودیو موسیقی افتاده اید. اهمیتی ندارد که امکانات شما در حد اتاق خوابتان باشد یا بتوانید یک فضای مجزا و تخصصی را به این کار اختصاص دهید. تنها موضوع مهم این است که کار خود را از جایی شروع کنید و مطمئن باشید که به مرور زمان وسایل استودیو و مکان اولیه آن گسترش پیدا خواهد کرد. در ادامه مطلب قصد داریم انواع استودیو ها و وسایل مورد نیاز برای راه اندازی یک استودیو ساده، نیمه حرفه ای و حرفه ای را بررسی کنیم.
انواع استودیو موسیقی
-
استودیو اتاق خواب
اولین و ابتدایی ترین استودیو موسیقی ای که شما می توانید راه اندازی کنید، استودیو اتاق خواب است. همانطور که از نام این استودیو پیداست، برای ایجاد آن تنها به یک میز کار در اتاق خواب احتیاج دارید. در این شرایط تنها لازم است وسایل بسیار ابتدایی و اولیه را برای کار هایی مانند ضبط صدا، ساخت بیت و تولید موسیقی مستقل داشته باشید.
منظور از وسایل ابتدایی لپ تاپ، رابط صوتی و یک میکروفون مناسب برای ضبط و تولید صدا است. اگر بخواهیم صادق باشیم، صدایی که در این استودیو ضبط می کنید کیفیت چندان بالایی ندارد؛ اما شروع خوبی برای ساخت موسیقی و گسترش کارهایتان است.
-
استودیو خانگی
استودیو های خانگی کمی از نمونه قبل پیشرفته تر هستند. شما می توانید یک اتاق خواب یا گاراژ یا هر اتاق اضافی ای را که در منزل دارید، به یک استودیو موسیقی تبدیل کنید. از آنجایی که یک اتاق کامل را در اختیار دارید، می توانید تجهیزات استودیو بیشتری را در آن قرار دهید. به عنوان مثال رابط صوتی، انواع میکروفون با پایه، کامپیوتر و ... به سادگی در این فضا قرار می گیرند. کیفیت صدایی که در این استودیو ها ضبط می شود به دلیل تجهیزات پیشرفته تر طبیعتا کیفیت بالا تری دارند.
-
استودیو نیمه حرفه ای
از آنجایی که استودیو های خانگی قادر به ضبط صدای چندین نوازنده به طور همزمان نیستند، لازم است استودیو های نیمه حرفه ای را نیز در نظر بگیرید. برای ایجاد استودیو های نیمه حرفه ای به فضایی بزرگ تر از یک اتاق احتیاج دارید؛ زیرا شما قصد دارید صدای چندین نوازنده را به طور همزمان ضبط کنید و باید دو اتاق جداگانه به صورتی که صدای هر یک اختلالی در کار دیگری ایجاد نکند، داشته باشید. علاوه بر فضا های جداگانه شما باید برای هر کدام از نوازنده ها وسایل استودیو جداگانه ای تهیه کنید. راه اندازی استودیو نیمه حرفه ای کمی گران تر و دشوار تر است؛ اما به طور کلی نسبت به دو مورد قبلی مزایای بیشتری دارد.
-
استودیو حرفه ای
تمام لوازم لازم برای ضبط موسیقی و کار بر روی آن در استودیو های حرفه ای یافت می شود. معمولا چنین استودیو هایی در مکان های تجاری که مناسب ضبط موسیقی هستند، واقع می شوند و پروژه های عظیمی مانند صدا های هالیوودی در آن ها ضبط می شود. شما برای راه اندازی یک استودیوی حرفه ای به بودجه بسیار زیادی نیاز دارید؛ زیرا وسایل استودیو و فضایی که برای این کار در نظر می گیرید باید از میان بهترین و حرفه ای ترین وسایل انتخاب شده باشند.
وسایل لازم برای راه اندازی استودیو موسیقی ساده
پس از انتخاب مکان مناسب نوبت به تهیه وسایل مورد نیازتان می رسد. از آنجایی که وسایل استودیو کمی گران قیمت هستند، لازم است با ابتدایی ترین ها کار خود را آغاز کنید و به مرور زمان آن ها را گسترش دهید. وسایل اصلی برای این کار عبارت اند از:
- کامپیوتر یا لپتاپ مناسب
- DAW
- رابط صوتی
- میکروفون های مختلف با حساسیت های متفاوت
- هدفون
- پایه های میکروفون با اندازه های متفاوت
- فیلتر پاپ
-
کامپیوتر یا لپ تاپ
همان طور که می دانید مراحل تولید موسیقی از فضای آنالوگ به دیجیتال منتقل می شود؛ در نتیجه شما برای انجام کار خود به یک لپ تاپ یا کامپیوتر حرفه ای احتیاج دارید. هنگام انتخاب لپ تاپ به سخت افزار DAW خود توجه کنید؛ زیرا این دو باید به یکدیگر متصل شوند و اگر ساختار های متفاوتی داشته باشند این کار امکان پذیر نیست.
-
DAW
نرم افزار DAW به شما کمک می کند تا پروژه های موسیقی خود را در رایانه ضبط، ویرایش و میکس کنید. همچنین جلوه های ویژه ای که از قبل در آن بارگذاری شده اند فضایی بی نظیر برای موسیقی تان ایجاد می کنند.
-
رابط صوتی
از میان وسایل استودیوی لازم، رابط صوتی به اتصال درست ابزار موسیقی به رایانه شما کمک می کند.
-
میکروفون
از ضروری ترین و اصلی ترین وسایل استودیو ، می توانیم به انواع میکروفون اشاره کنیم. اگر شما میکروفون مناسبی را در اختیار نداشته باشید قادر به ضبط درست صدای آلات موسیقی نخواهید بود. بنابراین میکروفون ها را با حساسیت بالا انتخاب کنید تا موسیقی تولید شده کیفیت مناسبی داشته باشد.
-
هدفون
به خاطر داشته باشید که هدفون استودیویی با هدفون های معمولی بسیار متفاوت هستند. آن ها صدا را به هیچ عنوان تغییر نمی دهند و موسیقی اصلی را به گوش شما می رسانند؛ در نتیجه شما می توانید به سادگی کار ها و تنظیمات لازم را بر روی صدا انجام دهید.
-
پایه میکروفون
شما می توانید میکروفون را با دستان خود نگه دارید تا ضبط موسیقی به اتمام برسد اما در این میان ممکن است به دلیل لرزش دست اصلی موسیقی دچار تغییراتی ایجاد شود. از این رو خرید یک پایه میکروفون در اندازه های مختلف که قابلیت تنظیم هم دارد، هوشمندانه خواهد بود.
-
فیلتر پاپ
فیلتر پاپ برای حذف صدا های خارج از استودیو استفاده می شود. در این صورت هیچ صدایی به جز موسیقی ای که نواخته می شود ضبط نمی شود و کیفیت آهنگ افزایش پیدا خواهد کرد.
نتیجه گیری
اگر قصد دارید استودیو موسیقی راه اندازی کنید، بهتر است بدانید که از همان ابتدا به وسایل و ابزار های پیشرفته نیازی نخواهید داشت. شما می توانید از یک میز کنار تخت خود استفاده کنید و با خرید ابتدایی ترین وسایل استودیو، کار خود را آغاز کنید. ما در این مقاله انواع استودیو ها را بررسی کردیم و به توضیح درمورد وسایلی که برای راه اندازی استودیو ساده لازم است، پرداختیم.
0 دیدگاه