
آیا خرید لوازم استودیو دست دوم عاقلانه است ؟
بسیاری از افراد تصور می کنند که وسایل الکترونیکی دست دوم پس از گذشت زمانی اندک خراب می شوند و دیگر قابل استفاده نیستند. همچنین فکر می کنند که افراد مختلف تنها در صورت خراب شدن وسیله ای آن را تعویض می کنند؛ در نتیجه کالا های دست دوم کاملا بی ارزش هستند و نمی شود آن ها را با خیالی آسوده خریداری کرد. این تصور چندان درست به نظر نمی رسد؛ زیرا برخی از لوازم به خوبی نگه داشته شده و در حقیقت آسیبی ندیده اند. از سوی دیگر لوازم الکترونیکی به خصوص تجهیزات استودیو قیمت های گزافی دارند و شما می توانید حداقل برای شروع لوازم استودیو دست دوم خریداری کنید. در این مقاله پس از توضیحات اندک درمورد این وسایل بیان می کنیم که پیش از خریدن لوازم الکترونیکی دست دوم به چه نکاتی توجه داشته باشید.
انواع استودیو ضبط
لوازمی که در هر استودیوی موسیقی استفاده می شود با توجه به نوع آن متغیر است. هر کدام از تولید کنندگان موسیقی، ترجیحات، نیاز ها همچنین محیط متفاوتی برای کار خود دارند. برای این که این مفهوم در ذهن شما ساده تر جای گیرد، استودیو ها را به طور کلی به سه نوع تقسیم کرده ایم که عبارت اند از:
- حداقل استودیو قابل اجرا
- استودیو متوسط
- سوپر استودیو

-
حداقل استودیو قابل اجرا
ممکن است افراد زیادی مدام در گوش شما بخوانند که راه اندازی استودیو موسیقی دشوار است و با بودجه کم امکان پذیر نیست. این حرف ها را باور نکنید. شما برای ساخت چنین استودیویی وسایل زیادی را از قبل در اختیار دارید. یک کامپیوتر، DAW و یک عدد هدفون تنها وسایل استودیو ضروری برای راه اندازی یک استودیو ساده هستند. الزام به خرید تجهیزات اضافه از هدف اصلی دورتان می کند و سردرگمتان می سازد.
-
استودیو متوسط
این استودیو از نظر محیط و وسایل مورد نیاز متوسط است. علاوه بر ابزاری که در مورد پیشین ذکر کردیم، برای تشکیل این استودیو بهتر است این وسایل را خریداری کنید:
- مانیتور های استودیویی
- یک رابط صوتی
- یک میکروفون
- یک صفحه کلید MIDI
- درمان آکوستیک
- پلاگین های نفر سوم
متخصصان این حوزه می دانند که هر کدام از این ابزار ها بنا به دلایلی برای راه اندازی استودیو ضروری هستند. البته بدون آن ها هم می توانید به تولید موسیقی بپردازید؛ اما انتظار پیشرفت ناگهانی و زیاد را نداشته باشید.
-
سوپر استودیو
تمام خوانندگان، نوازندگان و ضبط کنندگان موسیقی حرفه ای ترجیح می دهند در چنین استودیو هایی به فعالیت بپردازند. مهم ترین دلیل آن هم این است که خلاقانه تجهیز شده و امکانات بسیاری را در خود جای داده اند. در آن ها معمولا این تجهیزات استودیویی به چشم می خورد:
- دستگاه های مصنوعی و درام آنالوگ
- تنظیمات ماژولار
- کمپرسور های بیرونی EQs
- دنده رک
- کنترلر های MIDI
- مجموعه کاملی از مانیتور ها که با تخصص مهندسی شده اند.
به خاطر داشته باشید که وسایل این استودیو ها ممکن است بسیار حرفه ای و ایده آل به نظر برسند؛ اما بیشترشان غیر ضروری تلقی می شوند.
هنگام خرید لوازم استودیو دست دوم باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

همان گونه که در مقدمه مقاله ذکر کردیم، خریدن لوازم الکترونیکی دست دوم می تواند خرید منطقی و عاقلانه ای باشد؛ در صورتی که شما یک سری از نکات را در نظر بگیرید. در ادامه پرسش هایی را مطرح می کنیم که بهتر است قبل از اقدام به این کار پاسخشان را بیابید.
-
فروشنده چه کسی است؟
یکی از مهم ترین سوالاتی که در هنگام خرید لوازم استودیو دست دوم مطرح می شود این است که اساسا کسی که قصد خرید از او را دارید چه کسی است؟ آیا او را می شناسید؟ یا صرفا بر اساس معرفی یک دوست می خواهید این کار را انجام دهید؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات سابقه فروشنده را در فروشندگی بررسی کنید. اگر دسترسی دارید نظرات خریداران دیگر را درمورد او بخوانید و تجزیه و تحلیل کنید. اگر یکی از آشنایانتان تجربه خرید از او را دارد، ازش بخواهید این تجربه را با شما نیز در میان گذارد. هرچه اطلاعات شما در این زمینه بیشتر شود، خریدتان مطمئن تر خواهد بود.
-
برند سازنده آن چیست؟
محصولی که باکیفیت ساخته شده باشد معمولا در مدت های طولانی کیفیت خود را حفظ می کند؛ مگر این که از آن به درستی نگهداری نشود و یا به طور کلی خراب شده باشد. شما باید پیش از اقدام به خرید لوازم استودیو دست دوم از فروشنده جویا شوید که آن وسیله چقدر کار کرده است یا چطور از آن نگهداری کرده اند. با تمام این اوصاف حتی هنگام خرید لوازم دست دوم نیز انتخاب برند مشهور و معتبر بهتر است.

-
فروشنده وسایل استودیو را چگونه آزمایش کرده است؟
یکی از نکات دیگری که در این زمینه بهتر است در ذهن داشته باشید این است که حتما از فروشنده بخواهید محصول را پیش روی شما آزمایش کند. همچنین از او بپرسید که پیش از این چه آزمایشاتی را روی آن انجام داده و مطمئن شده است که قابلیت فروش مجدد را دارد. برای مثال وسایلی همچون کامپیوتر باید قبل از فروش از نظر ویروسی بودن یا نبودن مورد بررسی قرار گیرند. یا برای تست استریو باید خروجی های بلندگو ها را بررسی کرد و مطمئن شد که آیا همه آن ها درست می کنند؟ آیا صدای تولید شده هماهنگی و وضوح لازم را دارد؟ و ... .
جمع بندی
هر استودیویی با توجه به مساحت و حرفه ای بودن خود به وسایل خاصی نیاز دارد. استودیو های ساده با یک عدد کامپیوتر، هدفون و DAW راه اندازی می شوند؛ در حالی که سوپر استودیو ها به ابزار بیشتری نیاز دارند. بسیاری از افراد از آنجایی که برای راه اندازی استودیو اختصاصی خود بودجه کافی ندارند، این کار را به تعویق می اندازند و گاه از انجام آن پشیمان می شوند. اگر شما هم در این زمینه تجربه دارید، می توانید خرید لوازم استودیو دست دوم را در نظر بگیرید. اگر آن ها را از نظر کیفیت به خوبی بررسی کنید و از فروشنده معتبر و معتمدی خرید کنید، پشیمان نخواهید شد. در این مقاله پس از ذکر توضیحاتی درمورد لوازم استودیو، نکاتی را درمورد خرید ابزار الکترونیکی دست دوم بیان نمودیم.
0 دیدگاه