نکات مهم در خرید سیستم صوتی اجرای زنده

نکات مهم در خرید سیستم صوتی اجرای زنده

در دسته بندی : راهنمای خرید

چه یک مجری صحنه با استعداد و با سابقه هستید و چه یک فرد علاقه مند به موسیقی و اجرا های زنده، باز هم یک سیستم صوتی اجرای زنده می تواند برای کارتان ضروری باشد؛ زیرا اجرای شما هر چقدر هم عالی باشد اما سیستم صوتی مناسبی نداشته باشید، هیچ کسی متوجه کیفیت بالای آن اجرا نخواهد شد. پیشنهاد می کنیم در اولین فرصت سیستم صوتی اجرای زنده خود را تغییر دهید و یک نمونه با کیفیتش را خریداری کنید. حتی اگر جزء افرادی هستید که به تازگی این کار را شروع کرده است و تجربه کافی ندارد، باز هم می توانید به ما اعتماد کنید و طبق مراحلی که در ادامه مطلب ذکر کرده ایم، سیستم خود را راه اندازی کنید. با ما همراه باشید.

  1. بررسی مکان مورد نظر

اولین و ابتدایی ترین مرحله این است که محل اجرا را به خوبی بررسی کنید. شاید به نظر شما این مرحله کاملا بی ربط باشد؛ اما قبل از راه اندازی سیستم صوتی اجرای زنده، لازم است پریز های برق را به خوبی بررسی کنید و اگر پریز ها به اندازه کافی نزدیک نیستند یا تعدادشان کم است، برای حل مشکل اقدام کنید. همچنین متراژ فضا و نوع موسیقی اجرایی نیز بسیار مهم است. به عنوان مثال موسیقی ای که در یک کافی شاپ ۲۰۰ متری پخش می شود، باید آرام تر از اجرای راک در همان فضا باشد‌. علاوه بر موارد بالا، نور پردازی و تزئینات سالن را نیز به خوبی بررسی کنید و اگر لازم است چیزی به آن ها اضافه کنید‌، قبل از شروع کارتان، آن را تکمیل کنید.

سیستم صوتی اجرای زنده
  1. تهیه میکروفون و پایه

از اصلی ترین و مهم ترین جزئیات یک سیستم صوتی اجرای زنده، میکروفون های آن هستند. با توجه به اجرایی که قرار است انجام شود شما به چند میکروفون با حساسیت های مختلف و پایه های متعدد احتیاج دارید‌. برای مثال اگر خواننده یا مجری قصد دارد به تنهایی اجرا داشته باشد، یک میکروفون کافی است. اما در صورتی که یک گروه موسیقی اجرای کنسرت دارند، لازم است چندین میکروفون را برای نوازندگان و خواننده تهیه کنید. به طور کلی دو نوع میکروفون داریم: میکروفون های داینامیک و میکروفون های خازنی.

استفاده از نمونه های داینامیک بسیار راحت تر است؛ زیرا حساسیت کمتری دارند و مشکلات صدا را به طور مشخص پخش نخواهد کرند. از طرف دیگر میکروفون های خازنی حساسیت بسیار بالایی دارند و تمام صدا را با جزئیات کامل برای شنوندگان پخش می کنند. پس از بررسی صحنه و مکان اجرا لازم است تعداد میکروفون ها و پایه های میکروفون را نیز مشخص کنید و در اولین فرصت با توجه به حساسیت مورد نظرتان، بهترین نمونه را انتخاب و خریداری کنید.

  1. خرید آمپلی فایر

آمپلی فایر نام دیگر تقویت کننده های انواع باند است که در صورت لزوم، قدرت صدای باند شما را به طور چشم گیری افزایش خواهند داد. تنها لازم است آمپلی فایری با توان و وات مناسب تهیه کنید. برای مثال یک کافی شاپ، به آمپلی فایری با توان ۲۵ تا ۲۵۰ احتیاج دارد و سالن های موسیقی به آمپلی فایری با قدرت ۲۵۰ تا ۷۵۰ نیاز دارند. همچنین اگر قصد دارید در فضای باز کنسرت اجرا کنید، پیشنهاد ما تهیه آمپلی فایری با توان ۴۰۰۰ وات است تا صدای شما به خوبی به تمام شنوندگان برسد‌.

سیستم اجرای زنده
  1. خرید اسپیکر های مورد نیاز

در ادامه راه اندازی یک سیستم صوتی اجرای زنده، لازم است اسپیکر های مناسب را نیز تهیه کنید. به طور کلی دو نوع اسپیکر داریم. اسپیکر اکتیو و اسپیکر پسیو.

اسپیکر های اکتیو آمپلی فایر داخلی دارند؛ اما اسپیکر های پسیو به آمپلی فایر جدا گانه احتیاج دارند. هنگام انتخاب اسپیکر های مختلف بهتر است موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • اندازه صحنه
  • آکوستیک اتاق
  • محل پریز های برق
  • جایی که مخاطب در ارتباط با صحنه خواهد بود.
  • جایی که هر اجرا کننده روی صحنه خواهد بود.

اگر فکر می کنید که لازم است اسپیکر های خود را به طور مداوم به مکان های مختلف حمل کنید، بهتر است نمونه های اکتیو را خریداری کنید؛ زیرا در این صورت نیازی به آمپلی فایر جداگانه نخواهید داشت و جابه جایی اسپیکر ها برایتان ساده تر خواهد بود. همچنین اگر قصد دارید از استیکرهای پسیو استفاده کنید، مراقب باشید آمپلی فایر هایی که خریداری کرده اید، با آن ها همسان باشند. منظور از همسان بودن این است که توان و وات آن ها یکسان باشد و دو نمونه متفاوت نخریده باشید.

  1. خرید مانیتور های صحنه

مانیتورهای صحنه به اجرا کننده این امکان را می ‌دهند صدای خود را هنگام اجرا بشنود و تمرکز لازم را حفظ کند. البته مانیتور ها برای فضا ها و سالن ها کوچک ضروری نیستند؛ اما سالن های بزرگ به مانیتور صحنه احتیاج دارند و کیفیت اجرا را به طور چشمگیری افزایش خواهند داد.

سیستم اجرای زنده
  1. میکسر دیجیتال

برای راه اندازی یک سیستم صوتی اجرای زنده پیشنهاد می کنیم، میکسر صوتی را در میان تجهیزات ضروری خود قرار دهید. میکسر صوتی دستگاهی است که ورودی های مختلف را برای میکروفون ها، ساز ها، بلندگو ها و ... ارائه می کنند. از این رو تمام وسایل شما در یک قسمت جمع شده اند و احتیاجی به پریز ها و ورودی های متفاوت در سراسر سالن اجرا نیست. هنگام تهیه میکسر صوتی مراقبت باشید که توان و وات خروجی های میکسر و بلندگو های شما یکسان باشد.

نتیجه گیری

برای راه اندازی و تهیه سیستم صوتی اجرای زنده، تمام تجهیزات بالا لازم و ضروری هستند؛ اما کیفیت آن ها می‌ توانند با توجه به بودجه، شرایط و میزان حرفه ای بودن اجرا کننده متغیر باشد. به طور کلی بهتر است قبل از خرید هر گونه وسایلی به‌ خوبی تحقیق کنید و تنها به معرفی یا برند محصول بسنده نکنید. طبق تحقیقات شکل گرفته، برندهای شناخته شده زیادی هستند که کیفیت بالایی را ارائه نمی کنند و برعکس برند های ناشناخته ای هستند که کیفیت بسیار عالی را به شما عزیزان ارائه می کنند. همچنین اگر کار خود را به تازگی شروع کرده اید، می توانیم وسایل ارزان قیمت تهیه کنید و پس از کسب تجربه کیفیت تجهیزات را افزایش دهید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *