بررسی تفاوت های دی جی پلیر و کنترلر
احتمالا اگر به تازگی به دنیای دی جی ها وارد شده اید، با دستگاه دی جی کنترلر کار کرده اید و با آن آشنا هستید. کار کردن با این دستگاه ها ساده است و دیگر نیازی به تجهیزات بی پایان دی جی ندارید. با این حال ساده ترین دستگاه لزوما بهترین نیست. وقتی شما در حرفه دی جی پیشرفت می کنید، به دستگاه های بهتری نیاز دارید. صفحه گردان ها و دی جی پلیر ها دو دستگاه هایی هستند که شما را یک درجه بالا تر می برند و به حرفه ای شدن شما کمک می کنند. ما در این مقاله به طور مشخص به دی جی پلیر و تفاوت آن با کنترلر می پردازیم. همچنین مزایا و معایب این دستگاه را بررسی می کنیم.
دی جی پلیر چیست؟
دی جی پلیر یا CDJ (ترکیبی از CD و DJ) دستگاهی است که در گذشته با آن انواع CD پلی می شد. امروزه سی دی ها دیگر به کار ما نمی آیند و این دستگاه ها نیز با پیشرفت تکنولوژی تغییراتی داشته اند. در حال حاضر این دستگاه ها فلش خور هستند و می توان SD کارد ها را نیز به آن ها متصل کرد. به طور معمول دو دی جی پلیر به یک دستگاه میکسر دیجیتال متصل می شوند.
شرکت پایونیر در اواسط دهه 90 میلادی از اولین دی جی پلیر رونمایی کرد که با همه تجهیزات دی جی پیش از خود فرق داشت. دی جی های قدیمی از صفحه های وینیل یا گرامافون استفاده می کردند و با آن ها ریتم ها را میکس می کردند. دی جی پلیر اولین دستگاهی بود که به دی جی اجازه می داد از همگام سازی در میکس استفاده کند. این دستگاه ها باعث شدند که دی جی ها از صفحه های وینیل به سی دی ها روی بیاورند. امروزه دی جی ها بیشتر از کنترلر استفاده می کنند؛ اما دی جی پلیر هنوز هم جزء دستگاه های موردنیاز یک دی جی حرفه ای است و در مراسم های مختلف از آن استفاده می شود.
تفاوت دی جی پلیر و کنترلر
-
نیاز به لپتاپ
در بسیاری از کنترلر ها، انواع نرم افزار دی جی با لپتاپ اجرا می شود. انواع نرم افزار ها مانند Serato، Traktor، Virtual DJ و Rekordboxبه دی جی ها اجازه می دهد که میکس های خود را با بهترین کیفیت اجرا کنند. تفاوت بین دی جی پلیر و کنترلر این است که دی جی کنترلر برای اجرای نرم افزار به لپتاپ احتیاج دارد؛ درحالیکه دی جی پلیر یک نرم افزار دارد که تمام این کار ها را انجام می دهد و دیگر نیازی به لپتاپ نیست.
مزایا و معایب هر کدام از این روش ها به خود دی جی بر می گردد. بعضی از افراد دوست دارند که با نرم افزار دی جی موردنظر خودشان کار کنند. بعضی راحت تر هستند که به جای حمل لپتاپ های سنگین، یک پلیر دی جی داشته باشند که تمام کار های خود را به راحتی با آن انجام دهند.
-
تعداد کانال ها
یکی دیگر از مهم ترین مزایای دی جی پلیر تعداد کانال های در دسترس است. به طور کلی کنترلر، حتی کنترلر حرفه ای، دو تا چهار کانال دارد. درحالیکه تعداد کانال های دی جی پلیر به هشت عدد یا بیشتر می رسد. البته این عدد به تعداد کانال های میکسر شما نیز بستگی دارد.
-
امکانات
یکی دیگر از بزرگ ترین تفاوت های کنترلر و دی جی پلیر در میزان دسترسی به ابزار و امکانات دی جی است. بسیاری از کنترلر ها امکانات مختلفی مانند دکمه SYNC دارند؛ درحالیکه این گزینه در دی جی پلیر نیست. دی جی پلیر فقط یک نوار لغزنده BPM داشته باشد و چند دکمه دیگر نیز داشته باشد. این موضوع می تواند یکی از معایب دی جی پلیر باشد؛ به ویژه اگر به دنبال شخصی سازی لوازم دی جی برای خودتان هستید.
-
سخت افزار
آخرین تفاوت یکی از بزرگ ترین معایب دی جی پلیر است. شما در کنار دو دی جی پلیر، حتما باید یک میکسر دی جی نیز خریداری کنید. درواقع شما باید سه دستگاه خریداری کنید تا بتوانید وظایف دی جی را انجام دهید. در نقطه مقابل، کنترلر ها همه چیز دارند و بسیار کمتر از سه دستگاه برای شما هزینه درست می کنند. البته اگر می خواهید یک دی جی حرفه ای باشید، لازم است که یک ست دی جی شامل میکسر دی جی و دو دی جی پلیر را خریداری کنید. کنترلر ها با نرم افزار کار می کنند و برای دی جی های مبتدی مناسب هستند.
معرفی دی جی پلیر پایونیر CDJ 2000 Nexus 2
همانطور که اشاره کردیم، شرکت پایونیر اولین شرکتی بود که دی جی پلیر را به بازار عرضه کرد. این محصول برای دی جی های حرفه ای که از Rekordbox و USB استفاده می کنند، مناسب است. به طور خلاصه اگر یک دی جی هستید که در مراسم های مختلف اجرا دارید، لازم است که این دستگاه را خریداری کنید. طراحی دی جی پلیر پایونیر بی نقص است و کیفیت صدا در آن با کارت صدای 96kHz بر 24 بیت و یک مبدل A/D 32 بسیار عالی است. البته قیمت این دستگاه ممکن است برای بعضی از دی جی ها گران باشد.
جمع بندی
دی جی پلیر یک دستگاه باورنکردنی است که همه دی جی ها لازم است با آن آشنا شوند. این دستگاه ها در تاریخ دی جی جایگاه بسیار ویژه ای دارند و در دوران انتقال از صفحه های گرامافون به صفحه های دیجیتال، نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. به افراد مبتدی توصیه می شود که حرفه دی جی خود را با یک کنترلر شروع کنند و بعد از یاد گرفتن کار با کنترلر، با دی جی پلیر کار کنند. این دستگاه 8 کانال و نرم افزار اختصاصی دارد و دیگر نیازی نیست که برای اجرای نرم افزار آن را به لپتاپ متصل کنید. البته تعداد کلید ها و امکانات دی جی پلیر در مقایسه با کنترلر محدود است و برای کار با آن به میکسر نیاز خواهید داشت. با اینکه هزینه ست دی جی خیلی بیشتر از یک کنترلر می شود؛ اما برای حرفه ای شدن لازم است که این کار را انجام دهید.
0 دیدگاه