آشنایی با انواع تجهیزات صدابرداری کم هزینه
همه ما به خوبی می دانیم که صدا بخش مهمی از تصویربرداری و فیلم سازی است. شما به عنوان یک فیلم بردار باید بتوانید به راحتی صدا هایی که به آن ها نیاز دارید، ضبط و صدا هایی را که نمی خواهید حذف کنید. بهترین راه برای صدابرداری درست استفاده از یک میکروفون جداگانه، غیر از میکروفون دوربین است. بزرگ ترین مشکل میکروفون های داخل دوربینی، نزدیک بودن آن ها به شما و دور بودن از منبع صدا است. بنابراین شما اگر به سوژه مورد نظر نزدیک یا از آن دور شوید، کیفیت صدا تغییر می کند و احتمالا مواردی ضبط می شود که به آن ها هیچ احتیاجی ندارید.
خوشبختانه امروزه تجهیزات صدابرداری با قیمت و کیفیت های متفاوتی در بازار وجود دارد که می توانید با توجه به نیاز خود یکی از آن ها را انتخاب کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تجهیزات پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
انواع تجهیزات صدابرداری
امروزه تجهیزات صدابرداری انواع مختلفی دارد. به طور کلی این تجهیزات به سه دسته ضبط کننده ها، پخش کننده ها و تکثیر کننده ها تقسیم می شوند. در این بین، دستگاه های ضبط دیجیتال تنوع بیشتری دارند و اغلب، ضبط کننده های صوتی قابل حمل، کوچک و مفیدی هستند که میکروفون یا ورودی میکروفون داخلی دارند.
این تجهیزات را هم می توان به صورت سیار جا به جا کرد و در مکان های خاصی مانند سالن های کنفرانس و استودیوهای حرفه ای ضبط صدا به صورت دائمی نصب کرد. البته دستگاه های ضبط صدای آنالوگ نیز طرفداران خاص خود را دارند و همچنان مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما کم کم در حال منسوخ شدن هستند. امروزه تجهیزات صدابرداری مدرن و کاربردی بسیاری در بازار وجود دارد که می توانند با بالا ترین کیفیت، صدای مورد نظر شما را ضبط و ذخیره کنند.
انواع میکروفون
میکروفون ها ابزاری مفید برای ضبط صدا هستند که با رهگیری ارتعاشات ایجاد شده توسط یک ابزار یا صدا کار می کنند. این وسیله ارتعاشات را از طریق یک دیافراگم نازک که در داخل میکروفون تعبیه شده است، ضبط می کند و سپس آن ارتعاش را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می نماید. میکروفون های مختلف، کاربرد های خاص خود را دارند و هر یک برای ضبط صدا ها یا سازهای خاصی مناسب هستند.
در ادامه مقاله، شما را با انواع میکروفون که یکی از مهم ترین تجهیزات صدابرداری است، آشنا می کنیم.
-
میکروفون های Lavalier
میکروفونهای Lavalier از جمله تجهیزات صدابرداری ای هستند که روی لباس قرار داده می شوند و راه خوبی برای ضبط صدا به شمار می آیند. از آنجایی که این میکروفون با سیم به دوربین متصل می شود، در مواردی کاربرد دارد که دیده شدن سیم در تصویر اهمیتی نداشته باشد.
-
میکروفون های بی سیم
میکروفون های بی سیم یا رادیویی از جمله تجهیزات صدابرداری محبوبی هستند که معمولا قیمت بالایی دارند و استفاده از آن ها به کمی تخصص نیاز دارد. اما یک راه عالی برای دریافت و ضبط صدای باکیفیت بدون استفاده از تجهیزات دست و پاگیر هستند. این مدل از میکروفون ها برای فیلم بردار هایی که به تنهایی کار می کنند بسیار مناسب است. در حال حاضر، میکروفون Rode Wireless Go II یکی از جدید ترین، جمع و جور ترین و مقرون به صرفه ترین گزینه های موجود در بازار است. اما Rode Wireless ME نمونه ساده تر و ارزان تری است که یک میکروفون تعبیه شده در گیرنده دارد و شما می توانید به راحتی هنگام فیلم برداری سؤالات خود را بپرسید. این مدل برای وبلاگ نویس ها و خبرنگاران که اغلب از تلفن همراه برای ثبت اتفاقات استفاده می کنند گزینه مناسبی است.
نمونه گران تر میکروفون های بی سیم ennheiser G4 نام دارد که از نمونه های قبلی باکیفیت تر است. از آنجایی که این مدل اندازه کوچکی دارد و به راحتی می توان آن را پنهان کرد، در بین سازندگان حرفه ای ویدیو مانند بلاگرها و وبلاگ نویس ها محبوبیت زیادی دارد.
-
میکروفون های جهت دار
یکی دیگر از تجهیزات صدابرداری ای که می توانید از آن برای ضبط صدای با کیفیت استفاده کنید، میکروفون جهت دار یا سوپرکاردیوئید است.
از جمله میکروفون های جهت دار مقرون به صرفه می توان به Rode NTG-2 اشاره کرد. این مدل مانند اکثر میکروفون های حرفه ای اتصالات 3 پین XLR دارد که هنگام استفاده از کابل های بلند، نویز را کاهش می دهند.
این خانواده، میکروفون دیگری به اسم Rode NTG-3 نیز دارد که نسبت به مدل قبلی بادوام تر است و نویز کمتری ایجاد می کند. تنها مشکل آن این است که فقط با برق فانتوم 48 ولت و از طریق کانکتور XLR کار می کند. این محدودیت، استفاده از آن به همراه دوربین های حرفه ای و ضبط کننده هایی مانند Tascam DR-60 را مشکل می کند.
دستگاه های ضبط صدا
اگر دوربین شما فقط گزینه های ابتدایی ضبط صدا را دارد، بهتر است برای داشتن صدای با کیفیت از تجهیزات صدابرداری مجزا استفاده کنید. به این ترتیب، می توانید صدای ضبط شده را در یک برنامه ویرایش کامپیوتری با تصویر، همگام سازی کنید. برنامه های ویرایش حرفه ای مانند Final Cut Pro X می توانند به راحتی و به صورت خودکار این کار را برای شما انجام دهند و خروجی باکیفیتی ایجاد کنند. به عنوان مثال، یک Zoom H1n کوچک، بسیار مقرون به صرفه است و می تواند با میکروفون های استودیوی داخلی خود صدای فوق العاده ای را ضبط کند.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مختصری در مورد انواع تجهیزات صدابرداری در اختیار شما قرار دهیم. همان طور که گفته شد، میکروفون ها ابزار فوق العاده ای برای ضبط صدا هستند که با رهگیری ارتعاشات ایجاد شده توسط انسان، حیوان و یا ابزار مختلف کار می کنند. این وسیله ارتعاشات صدا را به کمک یک دیافراگم نازک که در داخل آن نصب شده است، ذخیره می کند و سپس با تبدیل آن ها به سیگنال های الکتریکی، خروجی قابل فهمی ایجاد می کند.
خوشبختانه در حال حاضر دستگاه های صدابرداری و میکروفون های مختلفی در بازار وجود دارد که می توانید با توجه به نیاز خود، یک مدل کاربردی و مفید را انتخاب کنید. امیدواریم از مطالعه این مقاله اطلاعات خوبی در مورد تجهیزات صدابرداری کسب کرده باشید.
0 دیدگاه