میدی کنترلر چیست و چرا به آن نیاز دارید؟
اگر به تازگی در عرصه موسیقی شروع به کار کرده اید، احتمالا نام میدی کنترلر را شنیده اید. میدی کنترلر دستگاهی پیشرفته است که برای ارسال اطلاعات میدی به کامپیوتر ها و لپتاپ ها مورد استفاده قرار می گیرد. به بیان ساده تر، میدی کنترلر یک صفحه کلید است که می توانید با استفاده از آن، صدای یک منبع خارجی را در اختیار خود داشته باشید. این منبع خارجی می تواند یک ابزار سخت افزاری و یا یک ابزار مجازی باشد. اگر نمی دانید میدی کنترلر چیست و چرا به یکی از آن ها نیاز دارید، خواندن این راهنما می تواند برای شما مفید باشد.
آشنایی با کنترلر ها و میدی کنترلر ها
در دهه 1980 یکی از اهداف اصلی گسترش مشخصه های میدی کنترلر این بود که به اجرا کنندگان زنده اجازه دهد تا توانایی این را داشته باشند که صدا های چندین سینتی سایزر را از طریق یک کیبورد کنترل کنند. این مفهوم یک موفقیت و پیشرفت چشمگیر بوده است. امروزه اجرا کنندگان زنده، آهنگسازان کامپیوتری، موسیقی دانان استودیویی، طراحان صدا و... همگی می توانند از انعطاف پذیری ای که یک کنترلر کیبورد به آن ها عرضه می کند، بهره مند شوند.
از نظر فنی، کنترلر کیبورد دستگاهی است که کلید های پیانویی یا کلید های سبک سینت سایزری دارد و معمولا شامل یک مجموعه از ناب ها، کلید ها و اسلایدر ها (فیدر ها) است. همه این اطلاعات میدی کنترلر به ماژول های صوتی خارجی، سینتی سایزر های نرم افزاری یا یک سکوئنسر سخت افزاری انتقال می یابد. اکثر کنترلر های کیبورد خودشان قابلیت تولید صدای داخلی را ندارند؛ اما تقریبا می توانند برای کنترل صدا ها و پارامتر های هر سینتی سایزر DAW یا دیگر دستگاه ها مورد استفاده قرار گیرند. از مزایای واقعی یک کنترلر کیبورد انعطاف پذیری و قابلیت حمل آن است. کنترلر ها تقریبا به شما قدرت کنترل بر روی محدوده کاملی از نرم افزار ها و سخت افزار های موسیقی را می دهند؛ در حالی که بعضی اوقات حتی به اندازه ای جمع و جور هستند که به راحتی در کیف لپ تاپ شما جا می شوند.
چرا به یک میدی کنترلر نیاز دارید؟
در ادامه پاسخ به پرسش میدی کنترلر چیست ، برای درک بهتر اینکه چرا به یک میدی کنترلر نیاز دارید، بگذارید به انجام مقایسه ای بین ماوس و میدی کنترلر بپردازیم. می دانیم که با استفاده از ماوس می توان صدا های گوناگونی را به وجود آورد؛ اما این به معنای بی نظیر بودن آن نیست. درست است که در مواقعی مانند سفر ها و یا هنگام تست یک نسخه آزمایشی، ماوس ها می توانند به کمک شما بیایند، اما باید دقت داشته باشید که به طور کلی در یک فرآیند ساخت موسیقی کمک چندانی به شما نخواهند کرد. در این مواقع، استفاده از یک میدی کنترلر بسیار حرفه ای تر است. با کمک میدی کنترلر می توانید یک صدای کاملا موزیکال را در اختیار خود داشته باشید و از آن در ساخت موسیقی هایتان استفاده کنید.
علاوه بر این، ویژگی محبوب این دستگاه از نظر تمامی افراد موزیسین، سبک بودن و قابل حمل بودن است. این کاملا بدیهی است که قابل حمل بودن وسایل مورد نیاز برای ساخت موسیقی، می تواند همه چیز را آسان تر کند. با وجود تکنولوژی و پیشرفت صنعت موسیقی، دیگر نیازی به حمل یک پیانو بسیار سنگین نیست و می توان به راحتی از یک میدی کنترلر استفاده کرد.
استفاده از میدی کنترلر در اجرای زنده
از جمله مفاهیم اصلی میدی کنترلر، کنترل دیگر ماژول ها از طریق یک کیبورد است. بر روی استیج شما باید کنترلر خود را به لپ تاپ یا یک قفسه پر از پردازشگر های افکت و ماژول های سینت متصل کنید و از پیش، تنظیماتی را برای ترکیب یا تقسیم دستگاه ها با فشردن کلید ها در نظر بگیرید. اگر شما یک دی جی هستید، قطعا می توانید از جمع و جور بودن یک کنترلر ۲۵ کلیدی نهایت استفاده را ببرید و از ناب های آن برای مپ کردن فیلتر های یک سکوئنسر لوپ که به صورت لایو بر روی لپ تاپ شما در حال اجرا است، استفاده کنید.
انواع میدی کنترلر ها
حال که متوجه شدید میدی کنترلر چیست ، خوب است تا با انواع آن نیز آشنا شوید. شاید فکر کنید که میدی کنترلر ها فقط به شکل پیانو های کوچکی وجود دارند و تمام آن ها دکمه ای هستند؛ اما باید بدانید که میدی کنترلر هایی وجود دارند که به طور کاملا شبکه ای عمل می کنند تا دیگر نیازی به ضربه زدن برای ایجاد توالی های بلند نباشد. این نوع میدی کنترلر ها برای مجری ها و یا تهیه کنندگان حاضر در صحنه بسیار مناسب هستند؛ زیرا آن ها با استفاده از یک میدی کنترلر شبکه ای می توانند به راحتی صحنه ها را با یکدیگر ترکیب کنند و برای هر یک از آن ها افکت های جداگانه ای بگذارند.
اگر نیاز به یک میدی کنترلر سنتی با کلید های پیانو شکل دارید، گزینه های بسیار زیادی را می توانید انتخاب کنید. بسیاری از میدی کنترلر ها وجود دارند که با استفاده از پد های لاستیکی توانسته اند ظاهری پیانو شکل را به خود بگیرند.
مدل های به روز تر و پیشرفته تری نیز وجود دارد. برای مثال؛ برخی از مدل های امروزی، توانایی این را دارند که شما در هنگام استفاده از آن ها شکل کلید ها را به سادگی تغییر دهید و بر اساس کار خود آن ها را انتخاب کنید. شاید در ابتدا، کار با این نوع میدی کنترلر ها سخت باشد؛ اما پس از مدتی به آن ها عادت خواهید کرد.
جمع بندی
اکنون که می دانید میدی کنترلر چیست و چرا به آن نیاز دارید، تصمیم نهایی بر عهده شما است. به یاد داشته باشید که هر موزیسین باید حداقل یک میدی کنترلر داشته باشد. اگر تا به حال از میدی کنترلر ها استفاده نکرده اید، باید بگوییم که آن ها می توانند نحوه کار شما را متحول کنند. انواع بسیار زیادی از میدی کنترلر ها در بازار وجود دارند که هر کدام از آن ها عملکرد متفاوتی را به شما ارائه می دهند. ما به شما توصیه می کنیم که در ابتدا به بررسی دقیق آن ها بپردازید و سپس بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
0 دیدگاه