تفاوت بین کنترلر با میکسر دی جی چیست؟

تفاوت بین کنترلر با میکسر دی جی چیست؟

در دسته بندی : دی‌جی

اگر شما قصد دارید که به یک دی جی تبدیل شوید، به چیزی بیشتر از استعداد نیاز دارید. تجهیزات دی جی برای تحت کنترل در آوردن مهارت هایتان ، بهترین روش ممکن مهم می باشند. در ابتدا شما نیاز به یاد گرفتن در مورد ابزار های مختلف و عملکرد های آنها دارید. همچنین اگر می خواهید به دنبال ابزار مناسب سبک خود بگردید باید در مورد برند های مختلف آگاهی داشته باشید.
در مقاله ی امروز، ما در مورد یکی از سردرگمی های رایج در دنیای دی جی بحث خواهیم کرد، خصوصا اگر که شما تازه کار باشید این مطلب برایتان بسیار مفید خواهد بود. دی جی های جدید خیلی راحت در استفاده از میکسر و کنترلر دچار سردرگمی می شوند، با این حال تفاوت های خاصی دارند که این دو را از هم متمایز می کند. ما برای ارائه ی یک بررسی کلی، به طور کامل در مورد کنترلر و میکسر بحث خواهیم کرد و سپس به توضیح تفاوت های هر کدام خواهیم پرداخت.

کنترلر دی جی چیست؟

کنترلر دی جی چیست؟

کنترلر های دی جیِ مدرن دارای سه بخش اساسی می باشند : سطح کنترل، یک رابط صوتی، و کنترل اپلیکیشن های تبلت یا گوشی های هوشمند. سطح کنترل شامل ناب ها، کلید ها، پدها و جاگویل ها می باشد. این ها برای کنترل دستی عملکرد ها و تنظیمات نرم افزار به کار می روند. این سطح کنترل معمولا شامل نمایشگر و LED می باشد. اینها در نشان دادن پارامتر هایی مانند سطح صدا و وضعیت سیستم  کمک کننده هستند.
کاربرد رابط صوتی انتقال سیگنال به تجهیزات خارجی می باشد. این شامل کامپیوتر ها، دستگاه های موبایل، سیستم های PA و پردازنده های افکت می باشد. تعداد تجهیزات خارجی که نیازمند یک سیگنال هستند بستگی به این دارد که چه نوع کانکتور هایی بر روی کنترلر در دسترس هستند. همچنین تقریبا همه ی کنترلر های نسل جدید قابلیت پشتیبانی از تبلت ها و گوشی های هوشمند را دارند.

چرا یک دی جی نیاز به کنترلر دارد؟

چرا یک دی جی نیاز به کنترلر دارد؟

دی جی ها از نرم افزار برای دسترسی به میکس ها و اعمال افکت ها استفاده می کنند. مدیریت یک رابط کاربری نرم افزاری با استفاده از ماوس و کیبورد با یک کامپیوتر کاملا امکان پذیر می باشد. با این وجود شما برای کار کردن با ماوس و کیبورد باید تعداد زیادی منو را پشت سر بگذارید، که می تواند بعد از مدتی به یک روند کسل کننده تبدیل شود، مخصوصا زمانی که شما در وسط یک اجرا می باشید.  کنترلر یک رابط سخت افزاری کارآمد برای پیکر بندی نرم افزار می باشد.

کنترلر های دی جی

کنترلر های دی جی

یک دی جی باید به دقت در نظر داشته باشد که کنترلری که می خواهد بگیرد کاملا با نرم افزار مورد استفاده اش سازگاری داشته باشد. کنترلر ها یا مخصوص نرم افزار خاصی تولید می شوند یا با همه ی نرم افزار ها سازگاری دارند. فواید کنترل کننده های مخصوص برخی نرم افزار ها، توانایی یکپارچه سازی قدرتمند با نرم افزار مخصوص آنها می باشد، تا سطحی عالی از عملکرد نرم افزار را به شما ارائه دهد.
از طرف دیگر، یک دی جی قادر به استفاده از این نوع کنترلر ها با دیگر نرم افزار های استاندارد خواهد بود  و برخی از اجرا ها یا موقعیت ها وجود دارند که ممکن است شما قادر به استفاده و دسترسی به تجهیزات شخصی خودتان نباشید و باید از آن چیزی که در اختیارتان قرار می گیرد استفاده کنید، و همچنین آنها چون دارای نرم افزار های استاندارد هستند ممکن است کنترلر شما در این حالت به درستی کار نکند. اما کنترلر های دی جی اکثرا قابلیت استفاده با اپلیکیشن های موبایل را دارند و همین امر کار دی جی کردن را بیش از پیش در دسترس و ارزان تر کرده است، و یک روش عالی برای امتحان کردن دی جی می باشد، اما  به عنوان سیستم نرم افزاری برای  یک حرفه ای قابل اطمینان نیستند . کنترل کننده های واینیل نیز توسط بسیاری از دی جی هایی که نمی خواهند به دنیای دیجیتال بیایند انتخاب می شوند. در حالی که کنترلر ها  تجهیزات انعطاف پذیری بیشتری دارند، کیفیت صدای پایین تری نسبت به واینیل ارائه می دهند.

میکسر دی جی چیست؟

میکسر دی جی چیست؟

اشتباه گرفتن میکسر دی جی با کنترلر ها خیلی به راحتی رخ می دهد، زیرا امروزه بسیاری از کنترلر ها از ویژگی های میکسر استفاده می کنند. علاوه بر این، میکسر ها نسبت به کنترلر ها دارای سازگاری بیشتری می باشند. میکسر های پیشرفته در حال حاضر قابلیت ادغام با چندین نرم افزار دی جی محبوب را دارند. بسیاری از دی جی ها کنترلر های مربوط به نرم افزار ها را برای میکس کردن ترجیح می دهند، اما میکسر ها اتصالات بهتر و نمای مرسوم تری را ارائه می دهند.
میکسر ها دارای بخش های مختلفی از جمله:
پنل پشتی برای اتصال ترن تیبل ها، دک ها، AUX و همچنین شامل خروجی هایی برای ارسال سیگنال ها به افکتور ها و ورودی خروجی های مختلف مانند MIDI، USB، و FireWire می باشد. هر کدام از ورودی های میکسر یک کانال است که هر اتصال، کانال مخصوص به خودش را دارد، که هر کانال نیز دارای تنظیمات فیلتر، افکت و اکولایزر می باشد. همچنین ممکن است میکسر ها دارای سوئیج Kill باشند که برای خاموش کردن موقت پهنای باند های Low، Mid، High استفاده می شوند و برای خلاقیت بیشتر در هنگام میکس و ورود و حذف سریع یک قسمت از فرکانس ها به کار می روند. در بالای هر کانال ناب های Gain و Trim نیز وجود دارند که برای کنترل سطح هر کدام کانال های مجزا به کار می روند. همچنین بر روی هر کدام از کانال ها به صورت اختصاصی فیدر های کنترل سطح صدا و کنترل های اکولایزر Low، Mid، High وجود دارد که به شما اجازه ی کنترل فرکانس های خروجی هر کانال را ارائه می دهد. همچنین میکسر های اسکرچ به شما یک سوئیچ hamster برای معکوس کردن موقعیت Crossfader می دهند، که بسیار مفید است زیرا دی جی هایی که اسکرچ می توانند در هنگام استفاده از یک حرکت یکسان بدون توجه به اینکه کدام ترن تیبل در کدام سمت می باشد سوئیچ کرده، و اسکرچ کنند. همچنین کراس فیدر نیز از گزینه های اصلی یک میکسر است که باعث می شود صدای خروجی به صورت زنده از کانالی به کانل دیگر محو شود. همچنین اندازه گیر های Peak چند رنگ  LED به دی جی ها نشان می دهند که چقدر به کلیپینگ (cliping) نزدیک هستند. میکسر ها همچنین شامل کلید ورودی میکروفون و Talkover هستند که به دی جی اجازه ی صحبت کردن از طریق هدفون را می دهد و کلید Talkover به کاهش حجم صدای موسیقی در هنگام صحبت کردن کمک می کند. شمارنده ی BPM نیز برای آگاهی دقیق تر از BPM فایل ها بکار می رود تا انتقالات سریع تر و نرم تری داشته باشید . همچنین cue level برای تنظیم سطح صدا در هدفن و cue mix به عنوان یک کراسفیدر برای هدفون عمل می کند تا دی جی بتواند جلو تر از مخاطبان آهنگ را شنیده و میکس کند. و در نهایت master level در کنترل سطح میکس نهایی به شما کمک می کند.

تفاوت آنها در چیست؟

تفاوت آنها در چیست؟

یک کنترلر دی جی یک پکیج همه کاره است که شامل کنترل تمام دک ها، ولوم، سرعت و اکولایزر و پد ها و افکت ها می باشد. از سوی دیگر میکسر دی جی یک مجموعه ی میکس اختصاصی است که ورودی هایی از دک ها، CDJ ها یا از کارت صدای متصل شده به لپ تاپ را دریافت می کند و با آن می توانید صدا ها را با کیفیت بالاتری میکس کنید  و اختلاف قیمت قابل توجه آنها نیز برای تفاوت کیفیت ساخت و صدای آنها می باشد. میکسر گران است اما می توان مدل های ارزان تر آنها را هم پیدا کرد ولی ممکن است که در عرض یک سال نیاز به تعویض آن داشته باشید. اگر شما یک دی جی حرفه ای هستید و توانایی خرید تجهیزات گران برای کیفیت صدای بهتر و نزدیک شدن به استاندارد ها را دارید، به شما میکسر را پیشنهاد می کنیم  اما اگر یک دی جی معمولی برای جشن ها و عروسی ها هستید همان کنترلر جواب گوی نیاز های شما خواهد بود و در حمل و نقل نیز کار شما را راحت تر خواهد کرد.

منبع دی جی سنتر هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *