چند نکته برای داشتن صدای بیس بهتر (بخش دوم)

چند نکته برای داشتن صدای بیس بهتر (بخش دوم)

در دسته بندی : آهنگسازی

ادامه‌ی بخش اول مقاله:

نکته ششم

میتوانید با به کار گرفتن فرکانس های میانی برای بلندتر نشان دادن صدای Kick و بیس اقدام کنید. آیا شنیدن بیس آهنگ ها با وجود اینکه صدایشان بلند است برای شما سخت است؟ پس بکوشید فرکانس های ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ هرتز را با بوست کردن (افزایش دامنه)، افزودن هارمونیک ها و Attack بزرگتر نشان دهید تا صدای بیس در بازه ای دورتر از بخش فرکانس های پایینی نیز به خوبی تعریف شود. شما میتوانید صدای Kick را نیز به همین روش با بوست کردن فرکانس های ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ هرتز و جدا از فرکانس های پایینی آن، قابل شنیدن و رساتر کنید تا در میکس برجسته شوند.

نکته هفتم

هنگام میکس کردن چندین سیستم پخش را به کار ببرید. این یک روش استاندارد برای همه ی میکس کننده های حرفه ای میباشد. میکس خودتان را در اسپیکرهای کوچک بررسی کنید و ببینید که صدای بیس و Kick به خوبی شنیده میشود یا خیر. اسپیکر های بزرگ را به کارببرید تا ببینید صدای بیس شما خیلی بزرگ است یا نه. همچنین برای پی بردن به اینکه همه ی اجزای سازنده ترک شما با جزئیات و متعادل پخش میشوند نیز هدفون و اسپیکر ماشین را به کار ببرید. به یاد داشته باشید که ترک شما میتواند در هر جایی و با هر سیستمی شنیده شود برای همین باید مطمئن شوید که فرکانس های بم آن تا اندازه ی توان در هر سیستمی سازگار باشد.

نکته هشتم

هنگام میکس کردن در اتاق خود قدم بزنید و برای نهایی کردن کار عجله نکنید و در مودهای گوناگون به میکس خودتان گوش دهید. میلیون ها دلار برای مدیریت فرکانس های پایین در استودیوهای حرفه ای هزینه شده است تا موزیک های تجاری استاندارد و درجه یک را تولید کنند. اگر در خانه کار میکنید و استودیوی کاملی ندارید میکس خودتان را حتما در چند نقطه از اتاق از طریق اسپیکرها گوش بدهید زیرا به احتمال زیاد اتاق شما در مهار فرکانس های پایین کاملا نا سازگار است. اگر ناسازگاری اتاق و فضای کاری شما بیش از اندازه زیاد باشد باید برای مانیتورینگ دقیق تر از هدفون استفاده کنید ولی همیشه پس از پایان هر تغییر صدای آن را در اسپیکرها آزمایش کنید. تکرار این کار باعث میشود تا شما کمبود های صدای اسپیکرها در فضای خود را در مقایسه با هدفون متوجه شوید و بهتر بتوانید درباره ی چگونگی صدای میکس در هنگام پخش از اسپیکرها قضاوت کنید.

نکته نهم

یک پلی لیست مرجع از موزیک های مورد علاقه خود در سبکی که آهنگسازی میکنید فراهم کنید و همیشه در هنگام میکس کردن، پروژه های خودتان را با آنها بسنجید. بیشترین چیزی که با این کار شما از آن بهره مند خواهید شد این است که میتوانید صدای بیس و Kick خودتان را به خوبی تنظیم کنید و به بزرگی و کوچکی یا بلندی و کم صدایی بیس ها در ترک خودتان پی ببرید. این لیست را در همه جا روی گوشی هوشمند، ماشین و ... داشته باشید و هر روز به آن گوش دهید زیرا این کار گوش های شما را برای تفسیر بهتر میکس هایتان آموزش داده و آماده میکند.

نکته دهم

آزمایش و تجربه با کمپرسور چند باند روی باس استریو آغاز کنید. امروزه در ساخت موزیک الکترونیک کمپرسورها و لیمیترهای چند بانده در فضای DAW بسیار محبوب شده اند. کمپرسورهای چند بانده سیگنال را به دو یا چند بخش تقسیم میکنند و سپس شما میتوانید به طور جداگانه در هر باند تنظیمات کمپرسور و لیمیتر را انجام دهید که به کار گیری کمپرسور و لیمیتر در چند باند یک مزیت بزرگ به شمار میرود، زیرا میتوانید فرکانس های پایین را بدون ایجاد تغییر در همه ی میکس به خوبی محکم و پانچی کنید. اما برای انجام این کار محتاط باشید زیرا فشرده سازی چند باند بیش از اندازه میتواند به سرعت زنده بودن و جریان را از میکس شما بیرون ببرد و به کار گیری این ابزار نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد ولی با داشتن دانش و تجربه ی کافی، کیفیت شایسته ای را برای میکس های شما فراهم میکنند.

منبع DJCMAG: هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *