قابلیت های متفاوت کارت صدا چیست؟

قابلیت های متفاوت کارت صدا چیست؟

در دسته بندی : آموزشی , دی‌جی , راهنمای خرید

یکی از سخت افزار های اصلی و مهم سیستم های کامپیوتری کارت صدای آن ها است. این سخت افزار به ظاهر ساده می تواند کار های بسیار پیچیده ای برای کاربران انجام دهد و استفاده از کامپیوتر را برای آن ها آسان تر و دلپذیر تر کند. عملکرد اصلی کارت صدا تبدیل داده های صوتی دیجیتال به صدای آنالوگ و پخش آن از طریق بلندگو ها است. برای آشنایی بیشتر با انواع کارت صدا و نحوه عملکرد آن ها پیشنهاد می کنیم مقاله پیش رو را با دقت مطالعه کنید. در این مقاله توضیح دادیم که کارت صدا چیست و چه انواعی دارد.

کارت صدا چیست؟

کارت صدا چیست

کارت صدا یک جزء ثابت و قابل توسعه در داخل کامپیوتر است که معمولا آن را با نام های  صفحه صدا، دستگاه خروجی یا همان کارت صدا می شناسند. این سخت افراز قابلیت ورودی و خروجی صدا را به کمک بلندگو ها و میکروفون ها در کامپیوتر های مختلف فراهم می کند و از جمله سخت افزار هایی است که به صورت داخلی در هر مادربردی تعبیه می شود. اما برای ارتقای کیفیت صدا معمولا شرکت های سازنده مادربرد، یک شکاف یا اسلات در نظر می گیرند. شما می توانید به راحتی از طریق یک درایور، کارت صدا دستگاه خود را پیکربندی کنید.

اگر از ما بپرسید یکی از قابلیت های اصلی کارت صدا چیست ، مطمئنا خواهیم گفت که دریافت صدای خارجی قابلیت اصلی آن است. معمولا یک دستگاه ورودی مانند میکروفون برای دریافت داده های صوتی روی سیستم وصل می شود. میکروفون ها معمولا از یک مینی جک 3.5 میلی متری بهره می برند و از طریق پورت های صوتی نوری همچون کانکتور Toslink یا به کمک یک اتصال استاندارد TRS پشتیبانی می شوند. داده های صوتی از طریق میکروفون، دریافت شده و با کارت صدا به داده های دیجیتال و قابل پخش تبدیل می شوند. شما می توانید این داده ها را در کامپیوتر خود ذخیره کنید و مجددا با استفاده از نرم افزار های صوتی آن ها را اصلاح و پخش نمایید.

همان طور که گفته شد بسیاری از مادربرد ها به صورت پیش فرض کارت صدا دارند؛ اما اگر حقیقتا نیاز دارید قابلیت های صوتی سیستم خود را ارتقاء دهید، می توانید یک کارت صدا حرفه ای و قوی را به صورت جداگانه بر آن نصب کنید. کارت‌ صدا های حرفه‌ ای در بیشتر مواقع ورودی، خروجی و قابلیت های بیشتری دارند.

شکل ظاهری کارت صدا چگونه است؟

شکل ظاهری کارت صدا

برای این که بدانید کارت صدا چیست باید با ظاهر آن آشنایی کامل داشته باشید. از نظر ظاهری کارت صدا یک سخت افزار به شکل مستطیل است که پورت های مختلفی برای اتصال دستگاه های صوتی مانند بلندگو ها و میکروفون ها دارد.

بعد از نصب کارت صدا بر مادربرد و کیس، پورت های ورودی و خروجی این سخت افزار در پشت کیس قرار می گیرند و شما می توانید دستگاه های مختلف را به آن ها وصل کنید. امروزه کارت های صوتی USB خور نیز در دسترس اند که به راحتی می توانید از طریق این پورت یک آداپتور کوچک یا فلش را به کارت صدا وصل کنید و به طور مستقیم از آن ها استفاده نمایید.

در گذشته کارت های صدا طیف محدودی از فرکانس های صدا را تبدیل می کردند و بیشتر آن ها تنها قادر به تولید صدای بوق بودند که عمدتا به عنوان زنگ هشدار شناخته می شد. اما با گذشت زمان و با توجه به نیاز کاربران به تولید صدای باکیفیت، این سخت افزار تغییرات قابل توجهی پیدا کرد.

انواع کارت صدا

حال که می دانید کارت صدا چیست بهتر است با انواع آن نیز آشنا شوید.

همان طور که در بخش های قبل گفته شد کارت صدا یک سخت افزار قابل توسعه است که به شما این امکان را می دهد تا صدایی را که در فایل های صوتی و تصویری هست، به راحتی و با کیفیت مناسب بشنوید. این سخت افزار برای اولین بار به طور رسمی در اواخر دهه 1980 و اوایل 1990 در اختیار عموم قرار گرفت. امروزه همه سیستم ها حداقل یک کارت صدا دارند؛ هرچند که ممکن است هر مدل از آن مزایای خاص خود را داشته باشد.

در ادامه شما را با انواع کارت صدا آشنا می کنیم.

  1. کارت صدای داخلی (Motherboard Sound Cards)

در حال حاضر انواع مختلف کامپیوتر ها مدرن به کارت صدای داخلی که به آن کارت صدای آنبورد  (On Board) نیز گفته می شود، مجهز هستند. این کارت به صورت داخلی روی مادربرد های رایانه های شخصی تعبیه می شود؛ بنابراین می توان آن را یک تراشه صدا نیز در نظر گرفت که شما را از نصب کارت صدای خارجی بی نیاز می کند. این نوع کارت صدا بسیار مقرون به صرفه است و عملکرد های فراوانی دارد.

انواع کارت صدا
  1. کارت صدای استاندارد (Standard Sound Cards)

نوع دیگر کارت صدا، استاندارد یا همان کارت صدای خارجی است. این سخت افزار به یکی از اسلات های تعبیه شده بر مادر برد وصل می شود و موجب می شود تا صدای باکیفیت تری را نسبت به کارت صدا های On Board داشته باشید. این مدل از کارت صدا با پردازنده کامپیوتر شما ارتباط مستقیم دارد؛ از این رو هنگام انجام کار های خاص مانند بازی یا گوش دادن به موسیقی، صدای باکیفیت تری را می شنوید.

  1. آداپتور های خارجی صدا (External Sound Adapters)

آیا می دانید آداپتور کارت صدا چیست و چه تفاوتی با کارت صدا استاندارد دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که این آداپتور ها تقریبا ویژگی هایی مشابه کارت صدای استاندارد دارند. با این تفاوت که شکل آن ها مانند یک جعبه کوچک است که تمام اتصالات لازم را از جمله پورت USB یا FireWire، به صورت یک شکاف توسعه داخلی در اختیار شما قرار می دهد. این سخت افزار توسعه یافته ویژگی های اضافی دیگری نیز دارد و درست مانند یک دستگاه فیزیکی امکان کنترل صدا و ورودی و خروجی را فراهم می کند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به این سوال که کارت صدا چیست و چه کاربردی دارد پاسخ کامل و جامعی بدهیم. حال دیگر شما می دانید که هدف اصلی کارت صدا تبدیل داده های آنالوگ به دیجیتال و بلعکس است که در نهایت موجب شنیده شدن صدای باکیفیت می شود. همان طور که گفته شد این سخت افزار یکی از مهم ترین بخش های کامپیوتر های امروزی است و بدون آن سیستم شما یک نقص بزرگ خواهد داشت. شما می توانید با توجه به نیاز خود از انواع مختلف کارت صدا (داخلی، خارجی و یا آداپتور خارجی صدا) برای انجام عملیات صوتی در سیستم خود بهره ببرید.

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *