
تفاوت های میکروفون داینامیک ارزان با میکروفون خازنی
میکروفون داینامیک میکروفون سیم پیچ متحرکی است که از یک دیافراگم، سیم پیچ و آهنربا تشکیل شده است. دیافراگم و سیم پیچ در آن به هم وصل شده و سیم پیچ به دور آهنربا پیچیده شده است. در این مقاله قصد داریم علاوه بر توضیح اندک درمورد این نوع از میکروفون ها، تفاوت های آن ها را با میکروفون های خازنی بررسی کنیم. اگر شما نیز به یک میکروفون داینامیک ارزان نیاز دارید و می خواهید بدانید که هنگام خرید به چه نکاتی باید توجه کنید، پیشنهاد می کنیم این نوشته را تا انتها مطالعه نمایید.
میکروفون داینامیک چه تفاوتی هایی با میکروفون خازنی دارد؟

برای شروع، تفاوت های میکروفون خازنی و داینامیک را به شما توضیح می دهیم. میکروفون های داینامیک معمولا از یک سیم پیچ و یک آهن ربا تشکیل شده اند و در کنار آن ها، دیافراگم قرار گرفته است. اگر بخواهیم به شکل ساده تری فرایند تولید و ساز و کار میکروفون های داینامیک را به شما توضیح دهیم باید بگوییم که در ابتدا دیافراگم میکروفون و سیم پیچ به یکدیگر متصل می شوند و سپس در مرحله بعد، سیم پیچ به دور آهن ربا می پیچد. این امر باعث می شود تا هنگامی که امواج صوتی به میکروفون داینامیک شما نزدیک می شوند، سیم پیچ شروع به حرکت کردن در میدان مغناطیسی آهن ربای موجود در آن کند و یک جریان الکتریکی به کمک آهن ربا در سیم پیچ تولید شود.
میکروفون های خازنی به طور معمول از دیافراگم، تقویت کننده و صفحه ای نازک تشکیل شده اند. چیدمان قطعات آن بدین شکل است که در ابتدا دیافراگم و صفحه در مجاورت یکدیگر قرار می گیرند؛ اما نه به گونه ای که فاصله زیادی بین آن ها باشد. سپس در هنگامی که امواج صوتی از راه می رسند، فاصله بین صفحه و دیافراگم تغییر می کند و باعث می شود تا ظرفیت خازن تغییر کند و جریان الکتریکی ایجاد شود. تقویت کننده نیز برق را برای شروع کار خازن تامین می کند.
اکنون که می دانیم میکروفون داینامیک ارزان و یک میکروفون خازنی هر کدام از چه قطعاتی تشکیل شده اند تفاوت های آن ها را از جنبه های مختلف ارزیابی می کنیم.

-
ماندگاری
میکروفون های داینامیک معمولا به دلیل طراحی خاصی که در آن ها به کار رفته است، در برابر خراش ها و پارگی ها مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند و همین دلیلی است برای برتری آن ها. میکروفون های خازنی نیز مقاوم هستند؛ اما در بیشتر موارد طراحی ظریف تری نسبت به میکروفون های داینامیک دارند و نیاز است با آن ها با احتیاط بیشتری برخورد کرد.
-
قیمت
اگر بودجه بالایی را نمی خواهید به خرید یک میکروفون اختصاص دهید، به دنبال یک میکروفون داینامیک ارزان بگردید. میکروفون های داینامیک معمولا با هزینه کمتری تولید می شوند؛ در نتیجه قیمت آن ها نیز کمتر است و شما با خرید آن ها می توانید پول بیشتری ذخیره کنید. میکروفون های داینامیک معمولا همه کاره هستند و دوام بالایی دارند. تمام این موارد موجب می شوند که خریدشان خرید عاقلانه و به صرفه ای باشد.
-
حساسیت
به طور کلی حساسیت یک میکروفون آن میزان خروج الکتریکی ای را توضیح می دهد که می توانیم در یک سطح فشار مشخص از میکروفون انتظار داشته باشیم. جرم و وزن بیشتری که میکروفون داینامیک دارد موجب می شود که بتواند سطوح ورودی بیشتری را مدیریت کند. حداکثر مشخصات SPL میکروفون های داینامیک نسبت به میکروفون های دیگر بیشتر است و این ویژگی آن را برای پخش صدای آلاتی که صدای بسیار بلندی دارند مانند ترومپت و تله درام به میکروفونی ایده آل بدل کرده است. میکروفون خازنی در مقایسه با داینامیک حساس تر است و این حساسیت بالا موجب می شود که منابع بی صدا تر را آسان تر دریافت کنند.
یک میکروفون داینامیک ارزان و مناسب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

اگر بخواهیم بسیار کوتاه پاسخ این سوال را بدهیم باید بگوییم که میکروفون داینامیک خوب باید توانایی این را داشته باشد که از ۵۰ تا ۲۰ هزار هرتز فرکانس را دریافت کند و حساسیتش قابل تنظیم از کم تا زیاد باشد. توجه داشته باشید که هر چه قیمت میکروفون های داینامیک بالا تر می رود کیفیت آن ها نیز افزایش پیدا می کند. اما برای میکروفون داینامیک ارزان ، داشتن همین ویژگی های اندک نیز خوب و راضی کننده است.
هنگام خرید به چند نکته توجه داشته باشید. مهم ترین نکته این است که در دنیای میکروفون ها هر چقدر که پول پرداخت کنید، به همان اندازه کیفیت میکروفونتان بالا می رود. بنابراین اگر به دنبال یک میکروفون داینامیک ارزان می گردید، انتظار داشتن ویژگی های شگفت آوری را از آن نداشته باشید. اگر میکروفون داینامیک ارزانی را سراغ دارید که ویژگی های خارق العاده دارد، از همین حالا به شما می گوییم که این قیمت بالا فقط برای زرق و برق است و کارایی بالایی را برای شما نخواهد داشت. همچنین به یاد داشته باشید که مسائل فنی همه چیز نیستند و تمام میکروفون ها از جنبه هایی ممکن است برای شما مفید باشند و نیازتان را برآورده سازند.
جمع بندی
در میکروفون های داینامیک جریان الکتریکی به وسیله آهن ربا در سیم پیچ ایجاد می شود؛ در حالی که این جریان در میکروفون های خازنی با تغییر جریان در خازن تولید می شود. در این مقاله علاوه بر ذکر طرز کار این میکروفون ها، آن ها را از جنبه های مختلف مانند ماندگاری، قیمت و حساسیتی که دارند مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا فرق میان میکروفون ها داینامیک و خازنی را بهتر بدانید و توانسته باشید در هنگام خرید یک میکروفون داینامیک موفق عمل کنید. فراموش نکنید که نباید از میکروفون داینامیک ارزان انتظارات بالایی داشته باشید؛ بلکه باید بر اساس نیاز های خود بهترین را انتخاب کنید.
0 دیدگاه