اجاره میکروفون استودیویی
یکی از حیاتی ترین ابزارها برای اجرای زنده روی صحنه میکروفون است. میکروفون ها در انواع مختلفی ارائه می شوند و هر کدام میزان حساسیت مشخصی را در اختیارتان قرار می دهند. به همین دلیل بسیاری از افراد یک میکروفون مشخص را برای اجرای خود تهیه نمی کنند و ترجیح می دهند آن را اجاره کنند. اجاره میکروفون استودیویی کار بسیار ساده ای است؛ اما لازم است قبل از اجاره کردن آن، به چند نکته بسیار مهم توجه کنید تا در حین کار با میکروفون، با مشکلی مواجه نشوید. در ادامه مطلب قصد داریم چند نکته بسیار مهم را برای اجاره میکروفون استودیویی برایتان بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
نکات مهم برای اجاره میکروفون استودیویی
1) نیاز خود را مشخص کنید.
اولین و مهم ترین مرحله این است که نوع میکروفون مورد نظر خود را به طور دقیق مشخص کنید. یک لیست برای خود تهیه کنید و تمام ویژگی هایی که توقع دارید یک میکروفون داشته باشد در آن مشخص کنید. مثلا یک میکروفون داینامیک برای اجرای زنده بهتر است یا یک میکروفون استودیویی برای ضبط پادکست کاربردی تر خواهد بود. از جمله نکات قابل توجه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حساسیت لازم: مشخص کردن حساسیت میکروفون به نوع اجرای شما وابسته است. به عنوان مثال اگر با ساز های آکوستیک و درام ها کار می کنید، بهتر است میکروفون های خازنی را در انتخاب کنید؛ زیرا در میان نوازندگان محبوب است و با حساسیت بالای خود امکان شنیدن کوچک ترین صدا ها را به شنوندگان می دهند.
- نوع میکروفن: میکروفون های بی سیم برای اجاره کردن بسیار مناسب هستند. این مدل را برای مجری ها و افرادی که مدام بر روی صحنه در حال حرکت هستند، پیشنهاد می کنیم؛ چون به دلیل عدم وجود سیم های مزاحم، آزادی عمل و رفتار در مجری یا خواننده افزایش پیدا می کند و او به سادگی می تواند حرکت خود را مدیریت کند. اگرچه باید توجه داشته باشید که میکروفون شما به یک فرستنده نیاز دارد که لازم است بر روی همان کانال گیرنده تنظیم شود. همچنین اگر از چند میکروفون بی سیم به طور همزمان استفاده می کنید، مطمئن شوید که کانال های ارسال و دریافت برای هر یک به طور متفاوتی تنظیم شده باشند و با یکدیگر تداخل نداشته باشند.
2) آزمایش میکروفون ها
قبل از اینکه با خیالی آسوده به اجاره میکروفون استودیویی بپردازید، بهتر است آن ها را بررسی کنید تا به اجرای شما لطمه ای وارد نشود. پیشنهاد می کنیم که همیشه میکروفون های خود را از یک جای مشخص و قابل اعتماد اجاره کنید تا در صورت بروز هر مشکلی، یک پشتیبانی دائم داشته باشید. اگر مشکل یا مسئله مهمی درباره سیستم صوتی یا میکروفونی که اجاره کردید، وجود دارد حتماً آن را قبل از اجاره، به صورت کتبی بنویسید و به فرد اجاره دهنده ارائه دهید. در این صورت، حل آن مشکل یا مسئله گردن شما نمی افتد و مقصر اصلی مجبور به رفع آن خواهد شد.
3) مراقبت های لازم
در آخر نیز لازم به ذکر است که اگر برای اجاره میکروفون استودیویی اقدام کردید، باید در حین اجرا مراقب آن باشید و آداب استفاده از میکروفون را رعایت کنید. درست است که آن میکروفون برای خودتان نیست؛ اما نحوه نگهداری شما نشان دهنده فرهنگ و مسئولیت پذیریتان است. در ادامه آداب و رفتار مهم حین استفاده از میکروفون را بررسی خواهیم کرد تا نه شما حین اجرا به مشکلی بر بخورید و نه به میکروفون آسیبی وارد شود.
آداب بسیار مهم برای استفاده از میکروفون
- بسیاری از شما دیده اید که هنرمندان یا مجری ها قبل از شروع اجرای خود با انگشتانشان به سر میکروفون ضربه ای آرام وارد می کنند تا میکروفون را آزمایش و روشن یا خاموش بودن آن را امتحان کنند و از تنظیم بودن بلندگو های مختلف مطمئن شوند. اما لازم است بدانید که این کار فوق العاده اشتباه است. برای آزمایش میکروفون به هیچ عنوان با انگشتان خود به سر آن ضربه نزنید؛ زیرا این کار موجب آسیب دیدن میکروفون شده و حتی آزمایش درستی نیز صورت نخواهد گرفت.
- در نگه داشتن میکروفون مراقب باشید که انگشتانتان سر آن را لمس نکنند؛ چرا که با این کار حساسیت میکروفون گرفته می شود و صدای شما به صورت واضح و کامل به شنوندگان نمی رسد. بهترین کار این است که میکروفون را بر روی یک پایه قرار دهید یا آن را از دسته اش به طور دقیق بگیرید و از لمس انگشتان با سر حساس آن جلوگیری کنید.
- از نکات بسیار مهم بعد از اجاره میکروفون استودیویی، این است که فاصله میکروفون با دهان خود را حفظ کنید. مراقب باشید که به هیچ عنوان آن را به لبان خود نچسبانید و حتی نزدیک هم نکنید؛ به این دلیل که علاوه بر به وجود آمدن مشکلات بهداشتی، شنوندگان صدای شما را همراه با خش خش و نفس هایتان به طور کامل می شنوند که این کار در کیفیت صدای تولید شده اثر می گذارد. همچنین لازم است توجه کنید که میکروفون را خیلی دور نگه ندارید؛ چون با این کار صدای شما بسیار آرام شنیده می شود و نکاتی که می خواهید، به خوبی منتقل نخواهد شد. به طور کلی فاصله ۶ الی ۱۲ اینچی را میان لبان خود و میکروفون به طور دقیق حفظ کنید.
- در بررسی آخرین نکته برای اجاره میکروفون استودیویی، لازم به ذکر است که بسیاری از مجری ها و خوانندگان ممکن است حین اجرا گلویشان اذیت شود و نیاز به صاف کردن گلو، سرفه یا عطسه داشته باشند. در این صورت بهترین کار این است که میکروفون را از دهان خود دور کنید تا میکروب ها وارد آن نشوند و همچنین صدای بلند عطسه یا سرفه شما شنوندگان را آزرده خاطر نسازد.
جمع بندی
اجاره میکروفون استودیویی یک انتخاب مقرون به صرفه و کاربردی برای اجرای زنده است. با این کار شما گزینه های بسیاری خواهید داشت. می توانید هر مدل میکروفونی که می خواهید با هر نوع حساسیتی که مد نظر دارید را انتخاب کنید و به اجاره آن بپردازید؛ اما اگر یک میکروفون را خریداری کنید مجبور به استفاده از همان یک میکروفون و تمام ویژگی های آن در طولانی مدت خواهید بود. به دلایل بالا پیشنهاد می کنیم که اجاره میکروفون استودیویی را برای اجرا های فضای بسته یا باز در گزینه های خود قرار دهید. همچنین اگر از ساز های مختلف استفاده می کنید، می توانید میکروفون هایی با حساسیت های بالا را اجاره کنید و یک اجرای بی نقص داشته باشید.
0 دیدگاه